Húszmilliárd eurós tartaléktervet készít elő Ukrajna számára az Európai Unió.

Megoldották: így pöcköli le magáról Orbán vétózgatását az EU

Itt éppen a magyargyilkos csetnikek pártvezérével, a szintén putyinista Vucic szerb elnökkel druzsbázik a "mi" kis Viktorunk. Forrás: Facebook

A cél Orbán Viktor Ukrajna finanszírozásával kapcsolatos, orosz érdekeket szolgáló aknamunkájának semlegesítése.

Az EU vezetői december elején Orbán Viktor vétója miatt nem tudtak megállapodni az Ukrajnának javasolt 50 milliárd eurós támogatásról. A veszély elhárítása miatt alternatívákat kerestek, hogy segíteni tudják az ország oroszellenes védekezését – írja a Financial Times.

Az FT szerint a tárgyalásokban részt vevő tisztviselők szerint a hitelezési struktúrát használó 20 milliárdos támogatást Orbán már nem tudná megfúrni, mert nem szükséges hozzá a tagállami vezetők egyhangú egyetértése. A megoldás hasonló ahhoz a 2020-ban alkalmazott konstrukcióhoz, amivel a koronavírus-járvány idején a tagállamok 100 milliárd eurót biztosítottak a rövid távú munkahelyi támogatásokhoz. A tagállamok ezzel megkerülhetnék Magyarország, pontosabban fogalmazva: Orbán vétóját.

Ha az EU vezetői február 1-jén megállapodnak erről a tervről, az IMF már küldheti is a támogatást Ukrajnának. A FT cikke szerint ez elég lenne ahhoz, hogy megelőzzék Ukrajnában a pénznyomtatást, ami miatt elszabadulna az infláció.

Forrás: Financial Times, 444
Fotó: Facebook

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
vétó viki végnapjai, gondolom összekarmolja a falat a karmelitákban..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@Maccska: Ne törd a fejedet olyanon, amit sose fogsz megérteni, mert megfájdul. És mindig az fájdul meg, ami a leggyengébb.
Nyírfa
Szerintem Orbán óriási slamasztikában van. Teljesen egyértelmű, hogy Putyin markából nincs menekvése, s ha arra kerül a sor, hogy az orosz elnök távozik az élők sorából, biztos vagyok benne, hogy a zsaroláshoz felhasznált dokumentumok sorsáról gondoskodni fog. Hogy kinek adja tovább, az attól függ, kinek fűződik nagyobb érdeke hozzá.
Az EU-ból Orbán akkor sem léphetne ki, ha akarna, ugyanis a keleti diktatúrák számára csak téglaként hasznos, s feladata - mint már annyiszor megállapítást nyert - az EU gazdasági és poltikai erejének gyengítése. Abban a pillanatban, ahogy Orbán hasznavehetetlenné válik, elkezdik kiszivárogtatni a titkait.
Az Ukrajna elleni háború nemcsak az ukrán nép visszacsatolási manővere Putyinnak. Magyarországgal is tervei voltak, s hogy ezek dugába dőltek, azt Ukrajnának megköszönni illenék.
Alfa
remélem meg szopatják a keresztény-fasiszta putyin seggnyaló orbánt és híveti
Namely
A kép aláírása:
"Itt éppen a magyargyilkos csetnikek pártvezérével, a szintén putyinista Vucic szerb elnökkel druzsbázik a "mi" kis Viktorunk."

Ez lenne a független, elfogulatlan, objektív tájékoztatás?
rücsü41
@Maccska: Az EU nem állam, hanem szövetség.Ebből kellene kiindulnod, és a szövetség maga állapítja meg a belső szabályzatait ami szerint működni akar.Ha a szervezet úgy dönt hogy megvonja a szavazati jogot attól aki a jogokat nem rendeltetés szerűen használja és állandóan akadályozza a szervezetet a működésben, akkor az az ország majd nem tud szavazni, olyan mintha ott sem lenne a szervezetben.Rajtunk kívül a többi 26 ország haladni akar, megakarja oldani a problémákat és a szervezeti működés változtatásával meg fogja teremteni ennek lehetőségét.Mi nem együttműködni akarunk a többi országgal, hanem ahogy Orbán mondta elakarjuk foglalni Brüsszelt. Az EU tagállamai úgy gondolják hogy ez nem harci játék, vagy foci ahol az egyik legyőzi a másikat, hanem, egy olyan "játék" ahol kötelező az együttműködés!És ha ez nekünk nem tatszik van egy úri megoldás , hogy egyszerűen , úgy mint az angolok kilépünk a szervezetből , és hagyjuk úgy működni ahogy a többi 26 ország működni akar.Csak ehhez bátorság , erő , gazdasági sikerek kellene , ami Orbánnál hiány cikk!Legutóbb is a döntés helyett inkább kávézni ment , kisétált a teremből ahol a többiek döntöttek.Csak a szája volt nagy , fenyegetőzés az nagyon ment neki, de a határozott döntéshez már nem volt mersze!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.