Húszmilliárd eurós tartaléktervet készít elő Ukrajna számára az Európai Unió.

Megoldották: így pöcköli le magáról Orbán vétózgatását az EU

Itt éppen a magyargyilkos csetnikek pártvezérével, a szintén putyinista Vucic szerb elnökkel druzsbázik a "mi" kis Viktorunk. Forrás: Facebook

A cél Orbán Viktor Ukrajna finanszírozásával kapcsolatos, orosz érdekeket szolgáló aknamunkájának semlegesítése.

Az EU vezetői december elején Orbán Viktor vétója miatt nem tudtak megállapodni az Ukrajnának javasolt 50 milliárd eurós támogatásról. A veszély elhárítása miatt alternatívákat kerestek, hogy segíteni tudják az ország oroszellenes védekezését – írja a Financial Times.

Az FT szerint a tárgyalásokban részt vevő tisztviselők szerint a hitelezési struktúrát használó 20 milliárdos támogatást Orbán már nem tudná megfúrni, mert nem szükséges hozzá a tagállami vezetők egyhangú egyetértése. A megoldás hasonló ahhoz a 2020-ban alkalmazott konstrukcióhoz, amivel a koronavírus-járvány idején a tagállamok 100 milliárd eurót biztosítottak a rövid távú munkahelyi támogatásokhoz. A tagállamok ezzel megkerülhetnék Magyarország, pontosabban fogalmazva: Orbán vétóját.

Ha az EU vezetői február 1-jén megállapodnak erről a tervről, az IMF már küldheti is a támogatást Ukrajnának. A FT cikke szerint ez elég lenne ahhoz, hogy megelőzzék Ukrajnában a pénznyomtatást, ami miatt elszabadulna az infláció.

Forrás: Financial Times, 444
Fotó: Facebook

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
vétó viki végnapjai, gondolom összekarmolja a falat a karmelitákban..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
vétó viki végnapjai, gondolom összekarmolja a falat a karmelitákban..
Sámannus
Méghogy tüske a köröm alatt, én inkább légypiszkot látok az üvegen. a tensasszonynak két percig tart.
rücsü41
Előbb vagy utóbb ennek a lepöckölésnek be kellett következni, mert a szervezet megalakulásakor amikor még sokkal kevesebben voltak az tagországok, és jóformán csak a gazdasági, kiemelem ,együttműködésre törekedtek. Akkor ezt a vétó jogot igen ritkán használták.De most amikor már 27 ország érdekeit kell figyelembe venni, és az érdekek már annyira különbözőek , és most már politikai együtt működés is nagyon fontos, a vétó jog már nem segíti a szervezet működését, s ezt leginkább Orbánnál látjuk .Ő bevallottan inkább akadályozza az együttműködést, kerékkötőjévé váltunk a szövetségnek, akár tetszik ez nekünk , akár nem , és mi után a szervezet csak a saját működéséért felelős , és azt kell neki biztosítani!Ezért pöcköl le minket a szavazásoknál, nem engedheti meg a szervezet hogy egy állam állandó kerékkötője legyen a szervezet működésének..
Clavigo
Jó ez a kép Vucicsal... Állva is le tudná szopni a csetnik haverját...
csak úgy....
@Maccska: a ti pénzeteket? :) ne röhögtess!
te pöcs, 26 an döntöttek 0rbán ellen , - 0rbán európában már csak egy putyinbarát szarkeverö senki!
human
@csak úgy...: 500 milliárdja van Mészárosnál és ki tudja mennyi a többi strómannál és mennyi külföldi számlákon, külföldi cégekben, ingatlanokban. Szerintem nem izgul annyira ha az EU-ról van szó. A népharagtól talán tart valamennyire, de ha kell 10 perc alatt elhagyja az országot. Egyetlen egy valkitől van félni valója és az Putyin hisz nem lehet tudni az ételben amti iszik, vagy a kilincsen amit megfon nem-e méreg van.
Clavigo
@Maccska: 12.40. Neked nagyon sok minden nem világos,,Safranek.. Az ápolóidtól kellene legelőször érdeklődnöd..
Yoda69
@Maccska: Meg ha ugy is lenne ahogy irod, bar nem ugy van es ezt te is tudod, akkor is inkabb Ukrajnanak adjak, mint orbannak, aki csak a sajata sleppjenek gazdagaodasara koltene. Ukrajna legalabb harcol a terrorista ruszkik ellen, es megvedi az Unio keleti hatarait.
simmering73
@Maccska: Ne törd a fejedet olyanon, amit sose fogsz megérteni, mert megfájdul. És mindig az fájdul meg, ami a leggyengébb.
Nyírfa
Szerintem Orbán óriási slamasztikában van. Teljesen egyértelmű, hogy Putyin markából nincs menekvése, s ha arra kerül a sor, hogy az orosz elnök távozik az élők sorából, biztos vagyok benne, hogy a zsaroláshoz felhasznált dokumentumok sorsáról gondoskodni fog. Hogy kinek adja tovább, az attól függ, kinek fűződik nagyobb érdeke hozzá.
Az EU-ból Orbán akkor sem léphetne ki, ha akarna, ugyanis a keleti diktatúrák számára csak téglaként hasznos, s feladata - mint már annyiszor megállapítást nyert - az EU gazdasági és poltikai erejének gyengítése. Abban a pillanatban, ahogy Orbán hasznavehetetlenné válik, elkezdik kiszivárogtatni a titkait.
Az Ukrajna elleni háború nemcsak az ukrán nép visszacsatolási manővere Putyinnak. Magyarországgal is tervei voltak, s hogy ezek dugába dőltek, azt Ukrajnának megköszönni illenék.
Alfa
remélem meg szopatják a keresztény-fasiszta putyin seggnyaló orbánt és híveti
Namely
A kép aláírása:
"Itt éppen a magyargyilkos csetnikek pártvezérével, a szintén putyinista Vucic szerb elnökkel druzsbázik a "mi" kis Viktorunk."

Ez lenne a független, elfogulatlan, objektív tájékoztatás?
rücsü41
@Maccska: Az EU nem állam, hanem szövetség.Ebből kellene kiindulnod, és a szövetség maga állapítja meg a belső szabályzatait ami szerint működni akar.Ha a szervezet úgy dönt hogy megvonja a szavazati jogot attól aki a jogokat nem rendeltetés szerűen használja és állandóan akadályozza a szervezetet a működésben, akkor az az ország majd nem tud szavazni, olyan mintha ott sem lenne a szervezetben.Rajtunk kívül a többi 26 ország haladni akar, megakarja oldani a problémákat és a szervezeti működés változtatásával meg fogja teremteni ennek lehetőségét.Mi nem együttműködni akarunk a többi országgal, hanem ahogy Orbán mondta elakarjuk foglalni Brüsszelt. Az EU tagállamai úgy gondolják hogy ez nem harci játék, vagy foci ahol az egyik legyőzi a másikat, hanem, egy olyan "játék" ahol kötelező az együttműködés!És ha ez nekünk nem tatszik van egy úri megoldás , hogy egyszerűen , úgy mint az angolok kilépünk a szervezetből , és hagyjuk úgy működni ahogy a többi 26 ország működni akar.Csak ehhez bátorság , erő , gazdasági sikerek kellene , ami Orbánnál hiány cikk!Legutóbb is a döntés helyett inkább kávézni ment , kisétált a teremből ahol a többiek döntöttek.Csak a szája volt nagy , fenyegetőzés az nagyon ment neki, de a határozott döntéshez már nem volt mersze!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.