Így már sosem tudjuk meg, Semjén mit gondol erről.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ezért van odatéve! Pajzs a fideszrésen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ezért van odatéve! Pajzs a fideszrésen!
Namely
@namihami: A kérdés ez lett volna: "Ön szerint elfogadhatatlan, hogy a papok politizálnak a templomokban?"

Miért lett visszadobva? Mert:
1. Ez a kérdés nem az ülésterembe való, ugyanis Semjénnek nincs olyan hivatalos tisztsége, amely az egyházak belső szabályzataival foglalkozna, tehát a kérdésre adott válasz max a magánvéleménye.
2. Komolytalan, provokatív kérdés.
Azt is feltehette volna kérdésként, hogy "A parizeres szendvicset szereti jobban, vagy a szalámisat?"

Furcsa, hogy senkinek nem tűnik fel, hogy az ún ellenzéknek semmi igazi mondanivalója nincs.
Namely
Igazából ezekkel az "ellenzék" célja nem más, mint hogy a háztáji lakájmédiában lejöjjön, hogy nekik nem válaszol a Kormány.
Eladott Ország
Magyarországon az egyházakat az állam tartja fenn, ezért abszolút összeférhetetlennek tartom az aktív politizálást, kivéve ha egy egyház önfenntartó, mert akkor csináljon amit akar. Mit mond erre az Állami Számvevőszék? Nem fogják megbüntetni a fideszt tiltott támogatás miatt? Ugye a kampánypénzeket így az egyház kapja, és ebből folytatja a fideszes kampányt, ami szigorúan tilos, és a pénz kamatostul visszafizetendő. A "pörsőlypénzt" sem adóztatják ! Az egyház más kategória ! Orbán kaszinói (melyet ideiglenesen koncesszióba adott) és az egyházak pénztárai nincsenek bekötve online a NAV-hoz ! „Az egyházakban politikai szövetséget kereső pártok olyan elkorhadt régi világot képviselnek, amely soha többé nem fog visszatérni Magyarországra. Ma már világosan látszik, hogy az MDF kormány a társadalommal szemben keres társadalmi öszefogást az egyházakban”... (Orbán 1992 fidesz pécsi kongresszusán) Már akkor is aljas volt ez a tolvaj gazember... Megszokott a seggszáj ettől a lénytől, hernyótól!
m.blog.hu/te/tenytar/image/oviegyhaz_1.png
Eladott Ország
Aha, az egyházak kedvezményesen kapják a gázt, az intézmények tucatjait működtető önkormányzatok meg piaci alapon?! Az országnak melyik a fontosabb, az hogy ne zárjon be a templom vagy hogy ne zárjon be a könyvtár, múzeum, színház, uszoda stb? Szarházi, álkeresztény banda! Ezzel is azt éritek el, hogy még többen utálják az egyházakat, mondjuk eddig se sokan szerették! Az isten fizesse meg! Ez csupán azt jelenti, hogy a papok rezsijének egy részét alacsonyabb áron fizethetik az ateisták. Meg a fidesz székházak, meg a stadionok, meg a nerbarátok kapnak még különleges bánásmódot. „Az egyházak lakossági fogyasztónak számítanak”. És az önkormányzatok miért nem?! Ideje az önkormányzatoknak egyházzá alakulni, vagy futbalcsapattá. Szekuláris Állam! Hellóka . A szekularizációs tézis három legfontosabb eleme, illetve állítása: a társadalom differenciálódása, a vallásosság csökkenése és privatizálódása. Ebből kipcsak földre csak a privatizáció jutott. Az is lopás formájában, mert fizetni nem nagyon akartak érte.
Eladott Ország
A biblia mely része utal arra, hogy az egyház felszentelt papjainak egy tolvaj diktátort és bandáját kell támogatni?!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/327721532_696889428883753_2521759946845107359_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=_v3ijH8f3EYAX-l06Tc&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAMduAc0w4YoJq6Eiz7NhX5Z2QahTsB1xB3T9yZCR-ooA&oe=65907221
ELKÉPESZTŐ! Böjte Csaba gyermekekkel imádkozik a terrorizmusért elítélt Budaházy Györgyért. Lassan Böjtétől kell megvédeni a gyerekeket. A kormány egyik kedvenc díszpapja, ő már csak tudja, benne van a csapatban. Ezt a románt is mi tartjuk el.
youtu.be/hv2FxZJNgQ0
Nessy
Mit mondhatott volna Semjén? Most ajándékozott Kis Rigónak egy kivágható erdőt sport akadémiára, a Rádi épületeinek ingatlanját a Pázmány Péter katolikus egyetemnek? Azt meg kell "szolgálni"!
Édes Istenem! Mivé lett kis hazánkban az egyházad? A politika szolgája lett, jó pénzért!
Clavigo
@KisTehen: Kár,hogy csak a száddal figyelef az eseményeket,,nem a szemeddel ( is )..A hugyos Gazdádék elpucolnak az újságírói kérdések elől... Riska,,te olyan buta vagy ,bazdki...
Alfa
kövér megvédi a politikai ribancokat,prostikat,hiszen az egész fidesz nevü egyháza azokból áll
kereső
" 2010-től 2018-ig a második és a harmadik Orbán-kormány nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli minisztere. 2018-tól 2022-ig a negyedik Orbán-kormány nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős tárca nélküli minisztere. 2022-től az ötödik Orbán-kormányban miniszterelnök-helyettesi pozícióját megtartva a nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter.". méghogy semjénnek nincs köze az egyház belső életéhez? Már megint jönnek a hülyék, és "okoskodnak".

Semjén nem válaszolhat, a feln tehető kérdésre az országgyúlésben- válaszolnak a hivők, akik egyre nagyobb számban nem gyakorolják vallásukat, és elkerülik a templomokat-éppen az ott folyó fideSS politizálás miatt.
Qqberci
@Nessy: "Édes Istenem! Mivé lett kis hazánkban az egyházad? A politika szolgája lett, jó pénzért!"

Júdás olcsóbb volt...
namihami
@Namely: 13.51: Ez igaz lenne, ha éppen ezek a papok nem bírnának a vallásos réteg legerősebb befolyásolási képességével! Mert (bár a templombajáró, hívő réteg már statisztikailag is számottevően csökkent), azért a vidéki és idősebb, de azért szavazóképes réteg elsődleges irányt mutatója még mindig a helyi pap! Leginkább, tájegységtől függően a katolikus vagy a református! Tehát, nem lehet egyházi belügy az, hogy egy pap feláll a szószékre és a híveinek egy politikai párt népszerűsítésére kortesbeszédet tart/HAT! Miként az a választás előtt való napon többhelyen is megtörtént és akkor a mindenhetes mantráról nem is szóltunk!
Mi a véleményed arról, hogy annak az egyháznak, amelyiknek a vezetője nem hódolt be, (furcsa véletlen) de a megszűnés szélén kell egyensúlyoznia! És, ami méginkább szégyen, hogy ennek az embernek és egyházának érdekében még az az anya és gyerekei se szólalnak meg, akinek a gyerekei általa lettek keresztelve! (a nagy liberális--katolikus templombajáró reformata)
namihami
@Namely: 13.53: Miért, talán válaszol?!?!
A függöny mögül? Vagy a ""kellemes karácsonnyal""?!?! Esetleg egy ""gyurcsány, soros, karácsony, brüsszel"" is válasz?!?!
namihami
@Maccska: 15.30: Nem az egyházakat, csupán a hatalomnak, megfelelő anyagiakért befekvő egyházi személyeket! És mivel ezek az egyházi struktúra legfelsőbb vezetői, ezért csapódik le az általuk irányított egyházon is! Persze én se hiszem, hogy minden pap (főleg a kispapok) fideszfanok lennének, de a tény, sajnos az, hogy a legtöbbjük igenis inkább Mammon, mint a hívek papja! A vezetők szerepe és betagozódása pedig nem is kétséges!
Havanagi
Miért politizálnak a papok? mert le vannak fizetve,KORRUPT szenteskedők a adóforintjainkból.
b1.hvgblog.hu/2023/12/04/masfelmillios-jovedelempotlek-a-papoknak-karacsonyra/
Ingyen ingatlanok, milliárdos juttatások az egyházaknak,mint járvány idején is.Kik kapták a kormánytámogatást?Nem a dolgozók,hanem az egyházak.Romlott itt már minden, nincs egy őszinte szó.
namihami
De tudjuk: ""Csak a Fidesz!""
Kell ennél több a templomban? A nagy pénzük úgysem onnan jön! És cserébe csak beszélni kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok