Megállapították, hogy nem történt se mulasztás, se bűncselekmény.

A rendőrség szerint nincs probléma azzal, hogy évekig engedély nélkül működtek a gödi akkugyár kazánjai

Kép: Samsung SDI Hungary / Facebook

Lezárta az eljárást a Pest megyei rendőrség a gödi Samsung-gyár ügyében – derült ki a hvg.hu birtokába került december 28-i határozatból.

Korábban környezetkárosítás és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folyt nyomozás, ezt arra hivatkozva szüntették meg, hogy „a cselekmény nem bűncselekmény”.

Az ügyben Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa októberben intézett írásbeli kérdést Polt Péterhez, amit a legfőbb ügyész feljelentésként értékelt.

A mostani határozatból az is kiderül, hogy a szakhatóságként eljáró Pest megyei kormányhivatal illetékes ügyosztálya megállapította:

A kazánjait környezethasználati engedély nélkül használta a gyár.

Azt írják, a szakhatóságként eljáró Pest megyei kormányhivatal illetékes ügyosztálya „a beruházóval többször közölte, hogy a már megépített tüzelőberendezéseket környezethasználati engedély nélkül használja”.

És bár csak évekkel később kötelezték a beruházót a környezetvédelmi felülvizsgálatra, az végül december elsején lezárult, a Samsung-gyár pedig megkapta 2033 végéig a környezethasználati engedély –  így ez ügyben a rendőrség szerint nem történt se mulasztás, se bűncselekmény.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az esetleges aggodalmakat a külügyminiszter azzal igyekezett eloszlatni, hogy a beruházó a magyarországi környezetvédelmi szabályoknál négyszer szigorúbb előírásokat tart önmagára nézve kötelezőnek. Négyszer szigorúbb, érted. Ismétlem, négyszer szigorúbb. Egy környezetvédelmi előírás ami egészen pontosan néggyel megszorozva szigorúbb a hazainál kérem szépen. És ilyen kaliberű mondatokkal ki mer még, ki tud állni ez a szanatórium-szökevény "külügyminiszter" Értsd négyszer gyorsabban fogják eltüntetni a mintavételező kutat mint a gödiek. Tudod miért, mert az ő elöirásuk 4x annyi lapból all, 2x akkora betütipussal szedve, hogy nyomatékositsák a mondanivalót. Figyu Kakadu. Te nagyon hajtasz egy nyilvános lincselésre. "A magyarországi környezetvédelmi szabályoknál négyszer szigorúbb előírásokat tart önmagára nézve kötelezőnek."vagyis a hazai szabályok szart sem érnek a normálishoz képest. NEM KIS BEISMERÉSE A HIBÁITOKNAK. No és a német az meg tízszeres? Te olyan hülye vagy ecsém’, hogy száz éve még a cirkuszban mutogattak volna, mint előembert. Újabb gyár, újabb igazolása annak, hogy több hónapja a teljes lakosság megkerülésével lemutyiztak mindent. Újabb gyár, újabb betétnövekedés. Az hogy Kína idejön akkut gyártani az logikus. Nem kell szállítani, körbenyalják őket, stb. Hogy a szlovén miért nem otthon szennyezi az országát az is logikus. Tehát akkor már nem csak a kínaiak szemétdombja leszünk, hanem Európáé is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
SZÍVUNK... DE MIT ❓❗ Megdöbbentő módon a Samsung SDI gödi gyárának 2020-as légszennyezési adatai még mindig nincsenek fenn az Országos Környezetvédelmi és Információs Rendszerben (OKIR). Pedig már minden telephely adatai elérhetők. A környezetvédelmi hatóság – mely újabb és újabb légszennyező pontforrásokat engedélyez a gyár számára , szintén nem küldi meg a kibocsátási adatokat. Az Agrárminisztérium, mely a gyár széndioxid-kibocsátásáról, annak mértékéről hozott határozatot, szintén nem hajlandó kiadni az adatokat. Vajon miért ez a titkolózás?
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/264122015_478465546980789_1249669068893086537_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=eue2M2NPqfIAX-E09U8&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBTtqic6XRI195PQHFVxgmNmHqOoPYO3lyapQzqQiu7pg&oe=6592FF12
A Gödi Samsung gyárban 2 nyelven van kiírva az összes információ: dél koreaiul és ukránul. Ennyi. Az amszterdami piroslámpás negyedben is két nyelven van kiirva a qrváknak a segélyvonal elérhetősege, magyarul és románul. Ez a globalizáció. Mi volt ehhez képest a Rákosi alatt épített egy szem Dunai Vasmű... zöldövezet.
Az hogy mennyire van átb@szva a fidesznyik választó meg az ellenzéki, meg a nem megyek el választó, meg a nincs kire választó: a TESLA akkugyárát USA-ban csak a sivatag közepén engedték megépülni: és ez a sivatag akkora mint Magyarország. A gyárat úgy tervezték a Nevada sivatagban, hogy teljesen önellátó legyen. A Tesla nap-, szél- és geotermikus energiákat felhasználva szándékszik ellátni a létesítmény energiaszükségletét. És ha már minden településen lesz akkugyár, akkor jöhet mindenhova még egy! És még mindenki hozzon magával mégegyet, amit meghosszabbítjuk Bicskéig.
uploads.disquscdn.com/images/f364b4fbd03932caa62677649127ea5c399b47cc76bc788a9cbc811909acfbad.jpg?w=800&h=381
Péter2
Ezek után majd a jelenlegi rendőrségi vezetőknek is lesz bajuk, a rendszerváltás után ,nem is kevés ! A lényeg ezeket a eseteket dokumentálni , hogy bár mennyi idő múlva elő lehessen venni elszámoltatás céljából . Meg kel szüntetni az országba , hogy bármelyik regnáló kormány és tagjai bármilyen szabálysértést , bűncselekményt , visszaélést , korrupciót és egyéb más bűncselekményt következmény nélkül megússzon . Vissza kell állítani a jogállamiságot .
Cherry
Ez nem rendőrség ,,hanem OV seggőrsége, jellemtelen szemét banda,,,,,
Nessy
Tessen mondani hol vannak azok a szigorú szabályok az akkugyárakkal kapcsolatba, amiről nap, mint nap szónokol, amelyekre állandóan hivatkozik Szíjjártó?
jáger laszló
Tessenek továbbsétálni,mert +büntetem,nem úgy mint a gödi aksigyárat!!
Azok még +úszták!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.