A ma nyilvánosságra került információk alapján kiderült: Karácsony Gergely, Gyurcsány bizalmi emberével, Draskovics Tiborral együtt fúrta meg a Budapest-bérletet – írta a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője szerdán a Facebook-oldalán az Index.hu cikkére hivatkozva.

Wintermantel Zsolt: "Kérdezze már meg valaki ettől a magasra és vékonyra nőtt, kényszeresen vigyorgó hazudozótól, vajon miért nézi hülyének a budapestieket?"
Fotó: Facebook / Karácsony Gergely

Wintermantel Zsolt a portál értesüléseire alapozva azt írta, hogy 2020. óta Budapestnek 7,4 milliárd forintot kellett fizetnie a fővárosnak a MÁV-HÉV és a Volán által nyújtott szolgáltatásokért, jövőre pedig 8,6 milliárd lett volna a fizetendő összeg, amit nem fogadtak el.

Tehát 1,2 milliárd forint emelkedés (amely az infláció töredéke) miatt dobta el a főváros a további együttműködés lehetőségét, teljességgel veszélybe sodorva a Budapest-bérlet további fenntarthatóságát

- fogalmazott a politikus.

Wintermantel Zsolt azt is írta: Karácsony Gergelyéknek tisztában kellett lenniük azzal, hogy az együttműködést szabályozó szerződés december 31-én lejár, ennek ellenére a főváros "az égegyadta világon" semmit nem csinált a szerződés meghosszabbítása érdekében addig, amíg meg nem jelent a hír az interneten a szerződés lejártáról.

A bejegyzése végén megjegyezte: 

Kérdezze már meg valaki ettől a magasra és vékonyra nőtt, kényszeresen vigyorgó hazudozótól, vajon miért nézi hülyének a budapestieket?

Karácsony Gergely korábban az Index cikkére úgy reagált:

Onnan lehet tudni, hogy a kormány kifogy az észérvekből, hogy hadrendbe állítják a hazug propagandát

Forrás: MTI

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Hat tényállítás a Budapest-bérlet ügyről.

1️⃣ A Budapest-bérlet jó a budapestieknek, jó az agglomerációban élőknek, jó a városnak, jó az államnak. A kormány ennek ellenére meg akarja szüntetni a Budapest-bérletet, a főváros pedig megvédi a Budapest-bérletet.

2️⃣ A költségvetési törvény szerint 12 milliárd forint járna Budapestnek a közösségi közlekedés költségeihez való állami hozzájárulásként. Ezt a pénzt a törvény ellenére nem akarja odaadni Lázár János minisztériuma.

3️⃣ Tavaly év végén egy olyan „ajánlatot” tett az ÉKM, hogy fizessen a főváros a HÉV és a Volán számára a 2022-es év elszámolásaként az eddigi 6,58 milliárd forint fölött plusz 2,17 milliárd forintot, de se a 12 milliárd forint folyósítása, se az agglomerációs megállapodás meghosszabbítása nem volt a része az „ajánlatnak”. Pedig ez a három, ahogy eddig is, kéz a kézben jár. Magyarán, a főváros hiába fizetne többet, a kormány akkor is megszüntetné a Budapest-bérletet.

4️⃣ Három felelős közlekedési cég (a BKK, a MÁV-HÉV és a Volánbusz) az utolsó pillanatban, tavaly december 29-én kötött egy megállapodást, ami a Budapest-bérlet fennmaradását, vagyis hogy a városban közlekedő HÉV-en, a Volánbusz által üzemeltett városi buszokon ne kelljen kétszer fizetni, határozatlan időre biztosítja. A kormány ezt az aligcsak megkötött megállapodást akarja felmondatni állítólag március 1-jével, megkárosítva ezzel többszázezer budapesti és agglomerációs polgárt.

5️⃣ Nincs semmilyen észérv a Budapest-bérlet megszüntetésére, a kormány a beborult költségvetését és a tönkrement MÁV helyzetét akarja Budapest kárára kezelni. De mondom, Budapest ellenáll, a rossz kormányzás árát nem lehet ezzel a várossal megfizettetni.

6️⃣ A hét éve a kormány által einstandolt HÉV azóta egyre csak rohad, a január is járatritkításokkal kezdődik, hogy egyáltalán még működik, az nagyon nagy részben a BKK által nyújtott szolgáltatásoknak köszönhető. Mindeközben a budapesti közösségi közlekedésben folyamatos a fejlesztés, érkeznek az új...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
Kérdezze már meg valaki ettől g...-től, hol a budapestiek pénze!
Budapesti embereket nem lehet hazugsággal félrevezetni, sok a vállalkozó, sok a gépkocsi tulajdonos, tudják, hova-kinek kötelező fizetni!
Hol a Magyarország pénze!
Hol vannak az Eus milliárdok!

Egy új kutatás szerint a stressz segít karbantartani az agyat.
Na, én azt hittem rengeteg a hülye körülöttem, aztán kiderül, hogy személyi edzők!
Pusztai
@percsi: Az dühít a legjobban, Bp-en képződik a gdp kb 35-40%-a, de az összes bevételt elveszi a fidesz és visszaad 1,6%-ot!!!
Aztán ebből is elsznakcionálnak vagy 100 mrd-ot és 10 mrd-os gondjai vannak a fővárosnak de ez a fasz Karácsony nem vágja a fidesz pofájába és nem megy kaszával a geczinek: hol a pénz? mé cseszi szét az országot??
... De ő ki akar egyezni a geczivel és bűnbandájával.
Ezekkkel???
Nyírfa
@percsi: tegnap, 23.37

" Egy új kutatás szerint a stressz segít karbantartani az agyat.
Na, én azt hittem rengeteg a hülye körülöttem, aztán kiderül, hogy személyi edzők! "

Ezért érdemes volt ma felkelni! :)))
Nyírfa
@Pusztai: 06.44

De, a képükbe vágja, de be is éri ennyivel, és ez baj. Az a bizonyos "kasza-kapa" hiányzik a stratégiájából.
Ha a fidesz ostrom alá veszi a fővárost, akkor a fővárosiaknak meg kell védeniük magukat, és a polgári engedetlenség olyan eszközeit is igénybe vehetik, amelyekkel végre cselekvésre bírhatnák az uniót is.
sokanvagyunk
Szerencsénkre (?) a legtöbb nagyvárosunkban ez a probléma nem probléma, mert a helyi összvonalas bérletek se MÁV-HÉV-re, se földalattira vagy villamosra (talán mert egyik sincs), de még csak Volánbuszra se használható. Viszont élvezhetjük hosszan - akár negyedórákig is - megállóinkban a tájat, és abba nem zavar bele a hárompercenként jövő tömegközlekedési eszközök sokasága.
Nyírfa
@sokanvagyunk: 09.41

Na látod, milyen jó, amikor nem kavar be a bőség zavara. Ezt a meditatív nyugalmat megőrizni nem jogunk, hanem kötelességünk. Ugye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.