Az egyre növekvő Covid-esetszámokra való tekintettel válhat szükségessé – írta meg a Dívány.

Újra bevezethetik itthon is a kötelező maszkviselést

Fotó: Pixabay

A téli időszakban a már amúgy is jelentős influenzás megbetegedések mellé  most tovább súlyosbítja a helyzetet a Covid-fertőzöttek számának emelkedése, különösen az ünnepek alatti összejövetelek következtében.

A várható hazai helyzetet az Amerikában és Spanyolországban tapasztalt járványhelyzetek is előrevetítik, ahol az esetszámok növekedése miatt már kötelezővé vált a maszkviselés számos területen, beleértve a kórházakat és szociális ellátóközpontokat is.

A Dívány szerint a turisztikailag is érintett régiók, például a Valencia tartomány, ahol már 96%-os betegellátási kihasználtság tapasztalható, az ünnepek alatt kritikus helyzetbe kerültek.

A betegek száma lassan fenyegető méreteket ölt, és az egészségügyi ellátórendszer összeomlásával fenyegeti a térséget.

A hatóságok nemcsak a maszkviselési kötelezettség kiterjesztését javasolják az ország egész területére, de tervezik azt is, hogy hétfőtől kezdve az egészségügyi központokban időpont-egyeztetés nélkül is lehet majd Covid-19 elleni védőoltást felvenni. 

Forrás: Dívány

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@tothjani: Így kevesebb a fertőző beteg, nem kell intézkedni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tunes1106
@emerencia: Nincsd oltásom nem is lesz!! De azért néztem a kollégáim között a versenyt . Együtt dolgoztak egy autóban utaztak december végén. Mind kettő kovidos lett, egy oltatlan egy 3x oltott . Oltatlan nyert ma már dolgozik 10 nap után, a másik még süketen otthon ül lázasan 3x oltva . Szóval ennyit az oltásotokról ,pedíg az agyon hájpolt pfujzereteket kapta!
emerencia
@Tunes1106: Az oltatlanoknak is lehet természetes védettségük, ez szerencse kérdése. Tutira megmérhetetlen, hogy egy egészségesnek látszó embernek milyen az immunrendszere, legfeljebb csak az életkorból és az esetleges betegségekből lehet valamennyire következtetni rá.
Az oltás azért kell, hogy esélyt adjunk ennek a szerencsének és ezáltal lehetőleg elkerüljük a legrosszabb végkimenetelt azoknál az embereknél is, akiknek enélkül nem lenne szerencséjük. Ugyanúgy vigyáznunk kell magunkra oltás után is. A harmadik oltást még valószínűleg 2022-ben kapta a kollégád vagy mindenképpen sok hónapja volt az utolsó oltása tehát az már vélhetőleg elavult vagy elgyengült. Az sem kizárt, hogy ha oltatlanként kapja meg ugyanezt a fertőzést, nem ússza meg a kórházat vagy az egyéb súlyos következményt. Nem én találtam ki hanem neves tudósok, hogy orvosilag nem az a meghatározó, hogy a pandémia óta hány covid oltást kapott az illető hanem inkább az, hogy mikor kapta az utolsót. A mostani vírusváltozatra készült Moderna leírásában benne van, hogy 65 éven felüliek esetén az utolsó covid19 oltás után már három hónappal be lehet adni. Az csak álhír, hogy csak és kizárólag az össz oltás szám számít. Arra találták ki ezt a fake news-t, hogy elhitessék az egybites népekkel, hogy fölösleges az oltás és azok így nem fogják kérni. Mehet a pénz más haszontalan dolgokra. Az pedig, hogy egy csomó ember kínlódik a betegségtől akár évekig is vagy ha idősebb, akkor a fiataloktól nagyobb eséllyel akár bele is hal, nem számít. Ez a magyar rögvalóság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.