A kormány 2010 óta azért dolgozik, hogy a magyar gazdaság stabil lábakon álljon, a családok folyamatosan erősödjenek, a családalapítás és a gyermekvállalás ne ütközzön akadályba, valamint nehéz időkben is képes legyen megvédeni az elért eredményeket – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Ezek a családtámogatás típusok emelkedtek – Hornung Ágnes roppant büszke

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Hornung Ágnes hozzátette:

ennek köszönhetően egyebek mellett több családi ellátás összege is tovább emelkedett januárban. A gyermekgondozási díj (gyed) maximális összege 2010 óta így több mint háromszorosára, a gyermekek otthongondozási díja (gyod) öt év alatt több mint két és félszeresére emelkedett. 2024. január 1-től az úgynevezett diplomás gyed-ben részesülők is magasabb összegre számíthatnak. A januári ellátásokat a februári kifizetésekkor már emelt összegben kapják az érintettek.

Az államtitkár hangsúlyozta:

a kormány számára 2010 óta kiemelt jelentőségű a gyermeket nevelő családok támogatása. Ennek részét képezi, hogy 2010-hez képest a gyed havonta folyósítható maximális összege 2024-re több mint háromszorosára nőtt. A minimálbér emelésének köszönhetően a gyed maximális összege bruttó 373 520 forintra emelkedett, míg a diplomás gyed az alapképzésben résztvevő hallgatóknál 186 760 forintra, a mesterképzésben résztvevők esetében 228 200 forintra nőtt.

Kiemelte: a minimálbér emelkedésének hatására 2024. január 1-jétől nőtt az önellátásra képtelen gyermeket gondozó szülők számára járó gyermekek otthongondozási díjának (gyod) összege is. A gyod összege a bevezetéskor, 2019-ben bruttó 100 000 forint volt havonta.

A kormány vállalta, hogy az ellátás összege évről évre növekedve 2022-re eléri a minimálbér szintjét, így 2024-ben a minimálbér emelkedésével a gyod összege 266 800 forintra nőtt. Emellett emelkedett a gyermekápolási táppénz maximális összege is, amelyet a dolgozó szülők a 12 évesnél fiatalabb, beteg gyermekük gondozása alatt igényelhetnek. Ennek napi maximális összege 17 787 forintra nőtt. Januártól ezeket a támogatásokat automatikusan emelt összegben kapják az érintettek

– hangsúlyozta Hornung Ágnes.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
roppant büszke vagyok a családi pótlék 14 éve változatlanul tartja számszerű értékét.
Gyurcsány már elvette volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Bazdki... Ez nő ...(??).. Biztos...???
rücsü41
Kedves Ágnes!Mutasson már a gyermek gondozási , segítő pénzek emelkedése mellett egy infláció emelkedési kimutatást 2010-től, mert az emelkedések értékét csak ezzel együtt lehet értékelni.Ha ne tán nagyobb mértékben emelkedett az infláció 2010 óta, akkor az állam családokat segítő pénzeinek emelése nem ér semmit, csak az állapítható akkor meg hogy az állam elhanyagolta a gyermekes családokat!Az ilyen adatoknak csak összehasonlítás mellett van értelmük, magukban nem jelentenek semmit!
Pusztai
roppant büszke vagyok a családi pótlék 14 éve változatlanul tartja számszerű értékét.
Gyurcsány már elvette volna.
Eladott Ország
A boldog család mi? Kismama 3 kis gyerekkel sorban áll a Krisnásoknál az ingyen osztott ételért!
Ez az államtitkár sem tiszta fialás az biztos! Az Orbán kormány szervezeti felépítédse.
uploads.disquscdn.com/images/85d7185f5301885285613af2c4481e20d4254dcf597e0fef254951a84d4c6d66.jpg?w=800&h=662
A következő mi lesz Arbeit macht frei? Tudomásul kéne nekik venni, hogy a gátlástalan lopáson és hazudozáson kívül semmihez nem értenek. Az már meg van! Munka alapú társadalom.Lassan az egész ország egy koncentrációs tábor lesz.
3 gyerek, 3 szoba , 4 kerék...
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmattlungerhausen.tripod.com%2F3gyerek_web.jpg&key=wHUkvivklF0jGohLAZkJpg&w=800&h=450
A legnagyobb segítség a magyar családoknak a gyermeket nevelőknek, tervezőknek a gyes, ami kb 25 ezer Ff, 2008 óta változatlan. A GYES összege 2024-ban nem emelkedik, továbbra is egy gyermekre 28500 Ft/hó, melyből 10%-os nyugdíjjárulékot vonnak le, így a valódi összeg 25.650 Ft havonta.
twitter.com/xmedardc/status/1646482840995987458
Eladott Ország
@Clavigo: ma, 11:23 ♦ Nemváltó műtét utáni fotó. A családi pótlékot Gyurcsányék emelték utoljára, Orbánc szerint a szegényebb emberek gyereke kevesebbet ér, mint a gazdagoké, hát akkor szüljék tele az országot a gazdagok, olyanok mint a sajátlábon álló, hiszen úgy is ellopja, a faterja segédletével a befizetett adónkat. Érdekes, nyugdijmaximum az nincs.
Nessy
Tisztelt álomtitkár! Majd akkor szólaljon meg, ha a családtámogatások jó részét a minimálbéres, vagy épp munkanélküli apa, vagy anya családja is maradéktalanul tisja élvezni! Ha majd nem tesznek különbséget gyermek és gyermek között, és a családi pótlékot emelik! Az a gyermek nem tehet róla, hogy hova hozza a gólya!
justhpeter
@Clavigo: Ágnes régi, kipróbált elvtársnője Orbánnak. Valamivel okosabb is mint Selmeczi Gabika. Éppen ezért nagyon nem áll jót neki az orbánista, primitív lózungok sűrű ismételgetése. Ám a hazavihető pénz sokat számít.
Qqberci
"A kormány 2010 óta azért dolgozik, hogy a magyar gazdaság stabil lábakon álljon"

Ehhez képest seggreesett a bányászbéka valaga alatt...
kereső
Miután az emlitett "családtámogatások" a szülést megelőzően elért jövedelemtől, ill.. a bérminimum és agarantált bérminimum összegétől függnek, ezzel azért nem kell dicsekedni- hisze ez az ellátás növekmény nem a kormány érdeme, hanem a gazdaságé.
Nagyon büszke vagyok a kormány helyett is arra, hogy 2008 óta nem emelkedett a minimál nyugdij összege- azóta is 28.500.-Ft - igaz Gyurcsány, aki utoljára emelte ezt a juttatűst, azóta már elvette volna- és igy járt volna minden egyéb támogatás is, amelynek mértéke ehhez a juttatáshoz van kötve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.