Novemberre odáig jutottunk, hogy az inflációt sikerült 8% alá szorítani, ami jóval meghaladja a tavaly év eleji, vagy év közepi várakozásokat, amikor még kevesen bíztak abban, hogy év végére sikerül 10% alatti értéket elérni. A trend idén tovább folytatódhat, a legtöbb várakozás 5 és 6% közé várja a mutatót. Ez pedig azt jelenti, hogy a családok végre fellélegezhetnek, nem kell attól tartaniuk, hogy a pénzromlás elviszi a fizetéseik növekedését. És éppen ez vezet át minket a következő olyan területre, amely bizakodásra ad okot. Mert míg Nyugat-Európa sok országában a Covid óta folyamatosan a reálbérek stagnálását, vagy csökkenését lehet megfigyelni, Magyarországon csupán egy szűkös esztendő volt.

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
a gazdaság 78%-át, az export 82%-át a multik adják.
mit hablatyol ez a génhibás bélféreg?
magyar gazdaság?
az mi??
rücsü41
Aki a cikket írta, vagy nem tud számolni, vagy nem ismeri a szegényebbek lettünk fogalmát, de az is lehet hogy csak félre akarja tájékoztatni a magyarokat.A mi gazdaságunk már több mint egy éve stagnál és recesszióban van, mert így lettünk ,ezzel az újságíró által jól működő gazdasággal Bulgáriát megelőzve az utolsó előtti helyezettek az EU-ban, így lehetünk ezzel a "ku..va "jó gazdasági eredményeinkkel az EU-ban a leszakadó ország aki nem utoléri Európa gazdasági szintjét , hanem távolodik ,-állapította meg a napokban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem vezető közgazdás oktatója, aki soha nem volt Orbán nagy bírálója, így lett a a tejjel vajjal folyó Kánaánból az éhező, a szegény "egerek" országa, a szegény templomok éhező egerei lettünk,akiket leginkább Karácsony tájékán lehet az ingyen konyhák előtt hosszabbnál hosszabb, kígyózó sorokba lehet látni.Reményt adni szerintem úgy nem szabad ,hogy meghazudtoljuk a valóságot, és a jobb élet reményét lebbentsük meg az éhezők , a szegények előtt.A valóságot kellene megmutatni az emberek előtt, és nem a "szebb jövőt", aminek semmi alapját nem érzik az emberek!Ha ilyen gyakorlatot folytat a kormány és a médiája , akkor abból csak káosz lesz, s az még mélyebbre taszítja majd az országot, s ezzel együtt az embereket!
Pusztai
Az Orbán kormány erején felül költekezett: 18,55 milliárd euróval támogatta a Magyarországra csalogatott cégeket.

forbes.hu/uzlet/brutalis-pofonba-szaladhat-bele-a-tulkoltekezo-magyar-kormany/
rücsü41
@KisTehen: Engem ez , ha tényleg úgy van ahogy írtad, nem boldogít, már csak azért sem mert korábban azt mondogatták az urak, hogy ha Németország gazdasága náthás, köhög, akkor mi tüdőgyulladásban elpusztulunk, annyira kötődünk a németekhez!Én egyébként a magyar kormány legutóbbi jelentését olvastam és abban vannak a rémisztő adatok, a felzárkózásról pedig Csáth Magdolna közgazdászt olvastam aki szerint nem közelítünk a vezető európai országokhoz, hanem távolodunk.Olvasd el Te is mind kettő anyagot, és az eszmédre nem derül majd fény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.