Az Integritás Hatóság akár nettó 135 millió forintot is elkölthet utazásszervezésre a következő két év során.

Százmilliókból utazgathatnak Orbán korrupcióellenes hatóságának főnökei

Utazhatnak vidáman. Forrás: Pexels

Az Átlátszó szerint az európai uniós támogatások törvényes felhasználását felügyelő szervezet december végén közbeszerzési eljárást írt ki utazásszervezési szolgáltatásokra. A tendernek még nincs eredménye, de a tervezett költségek és az utazások okai már most kiderültek.

A felhívás szövege szerint a nyertes feladata külföldi utazásszervezési szolgáltatások nyújtása lesz az Integritás Hatóság részére. Ez többek között repülőjegyek foglalását, busz-, vonat-, hajójegyek ügyintézését, szállásfoglalást, kocsi bérlést és hasonlókat foglal magába.

2024-re – mint kiderült – kilencvenhat egyéni vagy csoportos utazást terveznek, „amelyből várhatóan 2 utazás történik Európai Unión kívüli országba”. Az utasok száma utazásonként eltérhet, ahogy az egy utazás során az egy repülőjáratra foglalt utazási osztály, illetve a foglalt szállás színvonala is. A keretszerződés huszonnégy hónapra, azaz két évre szól.

A tervezett utazások az Integritás Hatóság elnökének, elnökhelyetteseinek, szakmai vezetőinek személyes találkozókat igénylő látogatásaira vonatkoznak, továbbá kiterjednek a nemzetközi konferenciákon történő részvételre is

– olvasható a tájékoztatásban. Az eljárásban feltüntetett 135 millió forintos keretösszeg az utazások költségeit és az utazásszervező díját együtt tartalmazza, de a közbeszerzési eljárásban az ajánlattevőknek csak a szolgáltatásuk díjára kell ajánlatot adniuk.

Forrás: Átlátszó
Fotó: Pexels

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
a tetves qrva anxátokat rakjátok teherbe,,,,aztán meg egymást is..tisztelt integritási hatóság ! Remélem,,egy qrva centet sem küld az EU. ennek a szájbabaszott országnak.! Oszt jó napot
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
""Korrupcióellenes Tájékozódási Utazási Iroda"".
Már a pénz is megvan! Ember pedig, tapasztalatunk szerint, mindig akad!
kereső
@namihami: 15:01 Háááát, azt mondja az irás, "ahol x@r van, ott légy is van".
colibri
Hétköznapi embereknek is könnyen felfogható, hogy mire megy el temérdek pénz és mitől olyan hatalmas az államháztartási hiány. orbáncot ez nem érdekli, mert a köz-pénz milliárdokból tartja fent a hatalmát és kiterjedt familiája gazdagodását, az agyon fizetett gombamód szaporodó mamelukok, intézmények jóvoltából.
Namely
"Százmilliókból"
vs
"135 millió"

Amúgy mennyire sok 135 millió? Semennyire sem. Egy nagyobb lakás. De a sok csövesprolit, akinek ez "mennyi, de mennyi kisfröccs" így is sikerült felhergelniük :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Aki Én
@Namely: én úgy látom, hogy a sok csöves proli ezt sem érti, képtelen helyén kezelni.
Annyit lopnak, hogy ez már ,,csak".
Beszédes.
kereső
@KisTehen: Má nem "divat". A magántőkealap számlák meg Magyarországon vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.