A fideszes kormány féltve őrzi az RWE német energiaipari cégtől többek közt „Mészáros Lőrinc” által megvásárolt, majd a felújításra félretett eredménytartalékaitól megfosztva a magyar államnak elpasszolt szénerőmű négy évvel ezelőtti állami felvásárlásának dokumentumait.

Nem titkolhatja tovább Orbán, hogyan fosztotta ki a Mátrai Erőművet „Mészáros Lőrinccel”

Juhász Péter 75 milliárd forint ellopásáról beszél. Forrás: Youtube

 A Kúria az ügyben hatodszor hozott döntést: ezúttal végleg helyt adva Tóth Bertalan adatigénylésének.

Az Energiaügyi Minisztériumnak (EM) tehát a szöveg elfedése nélkül el kell küldenie az MVM állami tulajdonosa ekként hozott, 2019-2020-as határozatait – mondta a Népszavának az MSZP frakcióvezetője. Ez azt jelenti, hogy négy év és hat ítélet után, talán több is kiderülhet arról, hogy az állami MVM miként vette meg Mészáros Lőrinc érdekeltségeitől a Mátrai Erőművet.

Az ügylet során, a sokak szerint értéktelen, széntüzelésű egységért, a kormányfő barátjának cégei – amelyek a veszteséges erőművet még milliárdokkal meg is csapolták – négy éve körülbelül húszmilliárdot kaptak. Az elavult egység további működtetése ugyanakkor becslések szerint azóta még több száz milliárd forint közpénzt emésztett fel. Tóth Bertalan szerint az MVM igazgatóságát mindenben az állami tulajdonos utasította. Az aláírók ekképp úszhatják ugyanis meg a vagyoni és büntetőjogi felelősségre vonást.

Így a szocialista honatya kikérte a tulajdonosi jogokat akkor gyakorló Mager Andreától a papírokat, aki profin húzta az időt, ezért a politikus 2021. elején bírósághoz fordult. 2023. januárjában a Kúria, az ügy „különös bonyolultságára” tekintettel, kibővített, ötfős tanácsban eljárva, új eljárást rendelt el, ami helyben hagyta az eddigi bírósági ítéleteket, Tóth Bertalannak adva igazat. Az ítéletet az MSZP-frakcióvezető most kapta kézhez.

A bíróság – hosszú, alapos vizsgálatok után – megállapította, hogy a kabinet jogszerűtlenül titkolózik, éppen ezért elvárja, hogy Lantos Csaba energiaügyi miniszter teljesítse a bíróság jogerős ítéletét, tartsa be a törvényeket és fejezze be az alaptalan titkolózást. Mindenkinek joga tudni, milyen határozatok születtek a Mátrai Erőmű megvásárlásával Mészáros Lőrinc veszteségeinek pótlására, vagy hogy készítették elő a köztulajdonban álló MVM magánosítását – vélekedett a szocialista politikus.

Az EM a Kúria döntését végrehajtja – bizonygatta a szaktárca. Az más kérdés, hogy a jogászokkal kitömött fideszes kormány, többszörösen megerősített bírósági ítéleteket is igyekszik szabotálni.

Forrás: Népszava
Fotó: Youtube

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
érdekes nép a magyarok butábbik fele,akiket csak a szocik nem lophatnak meg, - bezzeg a fidesz rabolhatja öket rendesen, nekik még tapsolnak is a magyarság sikeres lenyúlása miatt! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
hej vidróczki most gyere ki, hat vármegye vár ide kint...
Béla333
Nem is akarja a maffiafőnök titkolni...!! Szerintem még büszke is rá!
Al Capone sem volt szégyenlős...
csak úgy....
@KisTehen: a butus az te vagy de te kibaszottu! :)
bence
Létezik olyan akit vagy amit ez nem lopott meg ?! Kizárt !
Namely
@namihami: hát ez nagyon bele van erőszakolva. De legyen. Elfogadom. :)

@Aki Én: többek között azt, mikor fogod végre fel, hogy szarok a trollkodásodra :D
Aki Én
@Namely: ...így van, többek között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.