A BYD-gyárról már tervek is érkeztek az építésügyi hatósághoz.

Kínai autógyár Szegeden: Hamarosan már az építkezés is elkezdődik, miközben a részletekről mindenki hallgat

Orbán Viktor a kínai BYD-gyárban. Kép: Orbán Viktor / Facebook

Sem a magyar kormány, sem az önkormányzat, de még a kínai cég sem közölt részleteket a szegedi BYD-gyárberuházásról a tavaly decemberi bejelentés óta, viszont hétfőn már tervek is érkeztek az építésügyi hatósághoz a beruházásról – írja a Telex.

Az engedélyekre váró rajzokból kiderül, az autópálya melletti, „Pick-telekként” emlegetett területen épülne fel a kínai elektromosautó-gyár első két csarnoka. A lap szerint ez az a telek, amiről korábban azt írta az Átlátszó, hogy Csányi Sándorék hússzor többért adták el a városnak, mint amennyit a gazdák kisajátításra ítélt földjeiért fizetne az önkormányzat.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalnak benyújtott tervek alapján most egyelőre csak két gyártócsarnok alapozására szeretnének engedélyt kérni a gyár tervezői. A két épület közvetlenül egymás mellett létesül, a nagyobbik mintegy 340 méter hosszú lesz.

Botka László polgármester korábban arról beszélt, hogy munkásszálló is fog épülni a BYD-gyár miatt. Ennek helye még nem ismert, de Nagy Sándor alpolgármester szerint az ipari parkon belül lesz.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
@Philip Marlowe: Na, de ha a FIDESZ nem indít (komoly) jelöltet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Pedig az ördög a részletekben lakozik! Ezért aztán csak a végn derül ki, hogy erre is ráfizetünk, mint külügyérünk, és kormányunk órrrriási üzleteire!
Yoda69
@Philip Marlowe:
Ha nem csak a köz médiának gunyolt fideSS agymosasast nézned, akkor tudnád mi folyik az országban. Eddig több mint 30000 Fülöp vendegmigrans jött be, de O1G terve fel millió plusz család.
Yoda69
@Maccska:
Itt nem rólam van szó gyagyas, hanem azokról a tíz és száz ezekről, akik Orbán migrans simogatása miatt elvesztik a megélhetésuket. Magyar családok fognak utcára kerülni, hogy orbanek tovább dozsolhessenek a magyarok véren.
rücsü41
@Philip Marlowe: Te egészen biztosan nem olvastad az 1989-ben elfogadott önkormányzatokról szóló törvényt , és nem tudod , hogy a az önkormányzati területeken az önkormányzatoknak van jogosultsága a területükön élők életét befolyásoló intézkedések meghozatalára illetve véleményezésére.Azt gondolom elismered, hogy egy nagy beruházás jelentősen érinti a területen élők életét , és általában nem mindig pozitív irányban.A megnövekedett forgalom, a sokkal nagyobb zaj, az esetleges környezet szennyezés az mind az élhetőség rovására történik, amit eddig az ott lakók nem "élveztek". Nem kellett szenvedniük az előbb felsoroltaktól s hogy ez megváltozott azért a helyi politikát teszik a lakosok felelőssé, akkor is ha ahhoz a z önkormányzatnak és képviselőiknek semmi közük.Akkor is a helyi önkormányzatokat teszik felelőssé az ott lakók, ha nem is tudnak arról részletesen ,hogy mi fog történni ott helyben!Gondolom, Te sem szeretnék ha mondjuk lakásod elé a kormány engedélye alapján egy nagy falat emelnének ami nemzetgazdasági szempontból lehet hogy hasznot hajt, de Tőled elveszik a bevilágítás, a napsütés élvezését, és e miatt a beruházás miatt egész életedben ezek után csak a szürke falakat nézhetnéd a virágos, fás panoráma helyett.Ugyan így vannak ezzel azok is akik a zajos városból azért költöztek a város szellősebb, fákkal teli részére mert nem szerették a város zaját, a nagy forgalmat ami bezin vagy gázolaj gőzt áraszt, és még mindig ragaszkodnak ahhoz az elképzelésükhöz hogy egészséges környezetben éljenek és ezért mondjuk sok pénz áldoztak mert ott építettek fel egy lakást, és most az állam az ő megkérdezésük nélkül dönt arról, hogy ez a jövőben megváltozik, és nem lesz jobb hely ahol most laknak, élnek mint azelőtt a belváros volt!Nem gondold, hogy ilyenkor legalább tájékoztatni kellene az érintettek, hogy milyen környék lesz a jövőben az amit ők már sokkal előbb nyugodt élhető tájnak , lakóhelynek gondoltak,éreztek?Kérdés az is hogy az önkormányzatoknak milyen jog és...
simmering73
Azért kíváncsi lennék, hogy ki manipulálja a lájkok. Mert ennek a hentesboltszökevénynek a kérődzését szerintem még az alomtársai sem pontozzák. Miközben máshonnan százával tűnnek el a lájkok.
balos
@Maccska: Szopni pedig kötelességetek!Minél nagyobb gecit annál jobb neked!Ja a putyinpedig hazafiús kötelességetek!A Doni hősökért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.