Az erre vonatkozó állásfoglalást csütörtökön fogadja el majd az EP plenáris ülése – írja a HVG.

Az EP beperli a Bizottságot, mert pénzt adtak Orbánéknak

A lap szerint a testület nagy többsége fel fog sorakozni az indítvány mögé, mert a keddi egyeztetéseken az öt párt, a konzervatívok, a szociáldemokraták, a liberálisok, a zöldek és a baloldal tárgyalói megegyeztek ebben.

A Parlament az Európai Bizottságnak azt a döntését kívánja megsemmisíttetni az Európai Bíróság előtt, amellyel lehetővé vált, hogy Magyarország számára 10,2 milliárd euró felszabaduljon a hétéves költségvetésből. Sőt, ebből 44 millió eurót már ki is fizetett Brüsszel.

Fennáll a megalapozott gyanú, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök megvásárolta Magyarország megállapodását az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, amelyet a magyar miniszterelnök korábban vétózással fenyegetett

– fogalmazott Daniel Freund. A képviselő szerint ez az eljárás súlyosan sérti a jogállamiságot. Egyértelmű jelzést akarnak küldeni Ursula von der Leyen bizottsági elnöknek, hogy

nem fogja megúszni eurómilliárdok kiosztását annak érdekben, hogy elkerülje Magyarország vétóját.

Forrás: HVG

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Az EP-ben van kurázsi. Indíthatnánk itthonról egy támogató petíciót, jelezve, hogy rengetegen nem kérünk az elszabadult hajóágyúból.
Péter2
Nagyon helyes ! Egy jogállamban felelni kell annak aki bűnt követ el , vagy szembe megy az uniós értékkel , törvényekkel , így működik egy demokratikus intézmény ! Példa értékű lesz az eset retorziója ha az eset megtörtént , várjuk meg az ügy kivizsgálásának eredményét .
Nyírfa
Az EP-ben van kurázsi. Indíthatnánk itthonról egy támogató petíciót, jelezve, hogy rengetegen nem kérünk az elszabadult hajóágyúból.
Peller Anikó
@Nyírfa: Hőő, hát nem hajóagyú az te, hanem cickányagyú. Kicsi ágyá ván neki, áz á báj. Csák á lopásrá áll rá áz ágyá.
Nyírfa
@Peller Anikó: 20.41

Hidd el nekem, Ancsi, hajóágyú ő a javából. Róla mintázták az első darabot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.