Kénytelen volt vizsgálatot indítani a Nemzetgazdasági Minisztérium, miután egy dél-koreai cég vietnámi dolgozókra cserélte magyar munkavállalóit salgótarjáni üzemében.

Akkora a botrány, hogy Orbánék kénytelenek voltak vizsgálatot indítani koreai, migránsmunkásokat idehozó akkus cimboráik ellen

Ha Magyarországra jössz, kirugdossák a magyarokat, hogy legyen munkád. Forrás: Pixabay

A számos magyar adóforint segítségével gyárat létesítő, dél-koreai kézben lévő Bumchun Hungary migránsmunkásokkal helyettesíti magyar dolgozóit.

A botrány akkora, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium kénytelen volt bejelenteni: „kivizsgálják” az ügyet. Persze egyből mentegetni is kezdték az általuk hazánkba hívott, környezetszennyező koreai céget, azt állítva, hogy ismereteik szerint a létszám csökkentésére átmeneti termeléscsökkenés miatt került sor. Tavasszal mind a létszám mind pedig a termelés szintje visszaállhat a korábban megszokott szintre – sugallták előre a „vizsgálat” eredményét, egyben a közvélemény tájékoztatását ígérgetve.

A minisztérium szerint a jogszabályok értelmében külföldi munkaerő alkalmazására kizárólag akkor kerülhet sor, ha magyar munkaerővel már nem tölthetők be az üres álláshelyek. A kidolgozás és elfogadás alatt álló, az új idegenrendészeti törvény végrehajtásához kapcsolódó jogszabályok a hasonló helyzeteket a jövőben szigorúan büntetni fogják - idézi a minisztérium fogadkozását az mfor.

Ezzel indirekt módon elismerték, hogy jelenleg még csak jogszabályuk sincs az általuk idehívott külföldi, a helyiek körében jellemzően közutálatnak örvendő akkuipari cégek hasonló pofátlanságainak megrendszabályozására.

Forrás: mfor

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Olyan folyékonyan hazudnak ezek is, mint a kormányunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Marhára nagy a csönd a munkahely teremtésre kiosztott milliárdnyi adóforintunk sorsáról:

"Korábban több milliárdos állami támogatást kapott a dél-koreai Bumchun azzal az indokkal, hogy munkahelyeket teremt, ám a cég most úgy döntött, megválik több tucatnyi kölcsönzött magyar munkavállalójától – a beszámolók szerint azért, hogy vietnámiakat alkalmazzon helyettük."
24.hu/fn/gazdasag/2024/01/17/vendegmunkas-munkaero-kolcsonzes-munkahely-akkumulatoripar-akkugyar-beszallito-kkm-szijjarto-peter-nograd/

Talán ha nem új munkahelyeket teremt, hanem a magyar munkásokat cserél ki távol keletiekre, akkor a milliárdokat is vissza kellene kérni!
Nem így van hülyemagyar maffiahívők?
dr. prédikátor
Lókupec: HA MAGYARORSZÁGRA JÖSSZ, NEM VEHETED EL A MAGYAROK MUNKÁJÁT!!!Te meg rohadj meg a cipődbe te hazaáruló mocskos tolvaj!!!
Lepényleső
Ezek mind porhintések,- amit sajnos sokan még el is hisznek? Akár,vagy bármit mondanak,az emberek semmi
változást nem látnak,hacsak azt nem,hogy minden az élethez köthető lehetőségeik egyre csak romlanak?
A gazt hatékonyan csak tövestől kitépve irtanak,- kézrátétellel,könyörgéssel,stb.-vel semmire sem jutnak?
percsi
Jelenleg még nincs jogszabály, akkor milyen kivizsgálás lesz?
Mindegy mihez nyúlnak, a milliárdjaink minden esetben elúsznak!
balos
@KisTehen: Nekem legalább van,de nedveske neked olyan van amit még mikroszkóppal sem lehet észlelni!Ami nedvesedésedet illeti kell hozzá a nemzethy szar némi fossal hígitva!
Nanya
Csak kérdezem: Ha nincs jogszabály,akkor a vizsgálatot " mihez képest" végzik?
Mocsok hazug banda .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.