Ez gyakorlatilag egészpályás politikai letámadást jelent a magyar kormánnyal szemben.

Megszavazta az Európai Parlament! Mostantól sokkal durvábban felléphetnek a Fidesz ellen

Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP

Megszavazta az Európai Parlament azt a határozati javaslatot, amely a magyar jogállam helyzetéről szól, és gyakorlatilag egészpályás politikai letámadást jelent a magyar kormánnyal szemben – írta meg a 24.hu.

Az állásfoglalás legfontosabb pontjai:

A parlament megfenyegette az Európai Tanácsot, oldják meg, hogy ne Orbán Viktor legyen 2024-ben az Európai Tanács ideiglenes elnöke.

Vizsgálják annak a lehetőségét, hogy bepereljék a bizottságot, amiért az hozzáférhetővé tette a pénzeket Magyarország számára.

Elítélik Orbán Viktort, amiért akadályozza az Ukrajnának adni kívánt támogatást.

Támogatják, hogy a bizottság nem javasolta a tagállamoknak a befagyasztott magyar pénzek feloldását.

Arra kérik a bizottságot, hogy ne adja oda Magyarországnak a Helyreállítási Alap pénzeit, ameddig a magyar kormány nem teljesíti a mérföldkőként megjelölt reformokat.

Sőt, azt is kérik, hogy kezeljék egyben a három különböző eljárást, amelyekkel blokkolták a Magyarországnak járó pénzeket, és csak akkor kapjon a magyar kormány uniós forrásokat, ha minden problémát megoldott.

Felszólítják a bizottságot és a tanácsot, hogy indítsák el a hetes cikk szerinti eljárás azon részét, ami tényleg felfüggesztheti a magyar kormány szavazati jogát a tanácsban.

Forrás: 24.hu

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Végre valamilyen határozott fellépés a maffiózók ellen.
Már régen kellett volna!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Évekkel ezelőtt kellett volna. De jobb későn mint soha.
kereső
@Béla333: Hogy hogyan látják mások? Nem igazán érdekel, miután meg van a saját véleményem- még azelőtt, mielőtt az AN leirta. Ezt irtam 01.18-án, 18:35-kor , igaz nem neked, hanem @csak úgy -nak:
" Azért derüljön már ki., a qrva életbe- most tényleg nagyon dühös vagyok, és nincs indok ami igazolná a szavazat elmaradását."- és innentől elengedtem a témát, mert lehet ezt "ragozni", viszont értelme nem sok van. Én voltam az, aki mindig védtem Gyurcsányt, sok-sok igaztalan támadás ellen- ezt viszont nem "érdemeltük" meg a dk-s EP képviselőktől.
Nem tudom mi volt az oka a döntésnek, de már nem is érdekel- mint mondtam, nincs az a magyarázat, nincs az az indok, ami igazolhatná a "raerózkodásukat"- mert a szavazás nem Magyarországról szólt, hanem kimondottan orbánról.És Magyarország érdeke!!!, hogy orbán nem kapjon pénzt- nem is lopás miatt, hanem mert az meghosszabitja az életben maradását a NER-nek. Menjünk már le a "gödör aljára"- és dőljön rá az egész NER, mert amig ez nem történik meg, addig orbánt választáson nem lehet legyőzni. Nem a "reményt hozták el", hanem a reményt vették el ezzel a "nem szavazással".
Politikai árvát csináltak belőlem is- és gondolom még nagyon sok emberből. Már az is régóta "b@xxa a csőrömet", hogy ott diszelegnek az orbáni játszóházban-és legitimmé teszik ezzel orbán diktatúráját, és ez igaz nem csak a dk-ra, hanem a momentumra...és az összes többire. És ez a másik ok, amiért a NER nem megdönthető. És, ha annyira érdekel téged a "miért", akkor deritsd ki- mert engem már "csak a majom érdekel".
Béla333
@kereső: 07.22
Nem most lett ilyen Gyurcsány és a pártja. Nagyon szomorú, hogy pl. te is annyira vak voltál akár 2018-ban, hogy a DK heccelésére az LMP-t tekintetted a legfőbb ellenfélnek, ellene küzdöttél, pedig én már akkor mondtam, hogy azzal, hogy kivált a DK az MSZP-ből, attól az emberei még ugyanazok, akik MSZP-s korukban a Fidesszel közösen, kéz-kezet mos alapon lopták szét az országot. Gondold végig.
Akkor is írtam, hogy nyilván tudják egymás bűncselekményeit bizonyítani is, egymást tudják zsarolni, ezért nem történt érdemi vizsgálat sohasem semmelyik kormányváltásnál az előd bűncselekményeivel kapcsolatban.
Na! Téma lezárva, ez már elszalasztott lehetőség volt, folytatjuk a zuhanórepülést tovább!
NKF
Már nem sok van hátra a sok szarházi EP-s képviselőnek!
kereső
@Béla333: Amióta tudomásra jutott a "az üres székek politikája", Petőfi sora járnak az eszemben: " ki, hogyha kell, halni nem mer, kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete...".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.