A Magyar Helsinki Bizottság interaktív aloldala infografikákkal mutatja meg, miért van még mindig zárolva az országnak szánt uniós támogatások nagyobbik része, 21,8 milliárd euró, azaz mintegy 8300 milliárd forint. Scrollytelling. Ez a neve annak a internetes műfajnak, amely infografikákkal, animációkkal és szöveggel mond el, mutat be bonyolult és hosszú folyamatokat és jelenségeket. A magyar uniós támogatások hányatott sorsa éppen olyan, ami scrollytelling után kiált, így lehet a legjobban „elmesélni”. Ezért választotta ezt az innovatív formát a Magyar Helsinki Bizottság. Az adatvizuálációs projektet a civil jogvédő egyesület az ATLO Teammel együttműködve készítette el. Az Eltékozolt lehetőségek c. magyar és angol nyelvű webes aloldal, azoknak az érdeklődő, egyben eltökélt felhasználóknak készült, akik hajlandóak akár fél órát is rászánni arra, hogy eligazodjanak a felfüggesztett uniós forrásaink és a visszatartási okok között. Amennyiben megteszik, akkor abban is világosabban...

Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...ki mire akarja arra fogja, csak tudjon valamilyen , ilyenolyan bizonyitékot kreálni...mint ez az izé is...nade ugye azóta bonyolódott az egész kreálmány mert a korrupció egyik nyilvánospéldája a mai német helyzet...a jogállamiságé meg a lengyel helyzet...amelyek évfényekkel nagyobbak a miénknél...csa nem akarnak egyelőre tudomást venni róla ...de előbb utóbb kibújik a szög a zsákból...
rücsü41
Nem tudom hogy Orbán Viktor látta ezt az infografikát mielőtt a rádiónak nyilatkozott?Ha látta volna biztos nem mond olyanokat hogy hülyeség , marhaság amit az EU mond a pénzvisszatartásunkról.
kereső
Itt van fehéren-feketén, hogy" amit az EP mond, az sületlenség, meg bla-bla"- nem tudom, hogy képes-e eligazodni ezen az infografikán. Nem hiszem.
lusta
Milyen lengyel helyzet? A jogállamiság visszaállítása?
Nessy
@kereső: Még ha tudna is, nem akar mást látni, csak amii látni,
akar! Amit ő mond, az az 'igazság'!
Aki Én
@Csizmás Kond: figyelj baszki, ezt már tényleg nem kellene erőltetned.
Évfényekkel le vagy maradva szellemileg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.