Nagy erők mozdultak meg azért, hogy Magyarország egyetlen árva eurócentnyi uniós forráshoz se juthasson hozzá – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Deutsch Tamás törvénytelennek nevezte, hogy Brüsszel akadályozza a forrásokhoz való hozzáférést.

Deutsch Tamás: "Teljes lelepleződés"Fotó: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólal a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szuverenitás című konferenciáján a Várkert Bazárban 2023. november 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Kiemelte, hogy a magyar kormány a tárgyalásos megoldás híve. Példaként említette az igazságszolgáltatást érintő változtatásokat, ugyanakkor hangsúlyozta:

vannak olyan vörös vonalak, amelyeket semmilyen nyomásgyakorlás hatására nem vagyunk hajlandóak átlépni.

Hozzátette:

Ilyen az illegális migráció és az, hogy a "genderideológiai őrületnek megálljt akarunk parancsolni"

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: az európai baloldal számára "tüske a köröm alatt", hogy a magyarok sorozatosan, demokratikus választásokon nagy többséggel támogatják a nemzeti elkötelezettségű, szuverenista politikát.

Hozzátette, hogy az európai baloldal ezeket a döntéseket akarja erőszakosan, a politikai nyomásgyakorlás eszközével felülírni.

A fideszes politikus szerint "teljes lelepleződés", hogy az Európai Bizottság elnöke, Ursula von den Leyen elismerte múlt héten elhangzott felszólalásában, hogy Magyarország azért nem kapja meg a 20 milliárd eurónyi forrást, mert nem hajlandó elutasítani az illegális migrációt és a genderideológiai őrületet.

A magyar kormány számára évek óta világos volt, hogy ez az igazi ok, és semmi baj nincs a magyar jogállamisággal

- tette hozzá, megjegyezve, hogy a magyar pénzek visszatartása politikai zsarolás.

Deutsch Tamás azt mondta, a nyugat-európai politikusok úgy tesznek, mintha menekültek lennének azok, akik a jobb élet reményében törvénytelenül lépnek be az unió területére.

Közölte: meg kellene védeni az unió külső határait, mert a tömeges migráció hatására állandósult Európában a terrorfenyegetettség, borzalmas közbiztonsági állapotok vannak és több száz európai polgár halt meg illegális migránsok vagy migrációs háttérrel bíró terroristák cselekményei miatt.

Eközben az európai baloldal a hatalmával visszaélve, erőszakkal meg akarja változtatni az emberek gondolkodását. Ugyanúgy viselkednek, mint a 20. század diktatúráinak a hatalmi szereplői – fogalmazott Deutsch Tamás.

Azt mondta, június 9-től új időszámítás kezdődhet a brüsszeli bürokrácia életében.

El kell zavarni azokat a brüsszeli bürokratákat, akik a hatalmukat politikai zsarolásra építik

- tette hozzá.

A Fidesz EP-képviselője bízik abban, hogy nyáron olyan időszak kezdődik az EU életében, amikor nem "mondvacsinált okokból, törvénytelenül, a politikai zsarolás eszközével akarnak tagállamokat nyomás alá helyezni". Ez a fordulat pozitív hatással lehet a magyar uniós forrásokra is – vélekedett.

Ukrajna támogatásával kapcsolatban Deutsch Tamás kijelentette, hogy nem Magyarország az egyetlen tagország, amely szerint azt nem a hétéves uniós költségvetésből és nem hitelekből kellene biztosítani. Ezt az álláspontot számos uniós tagország támogatja, de egyedül Magyarországban van annyi bátorság, hogy a nyilvánosság előtt is ezt képviselje – mondta.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Sehol nem olvastam, hogy a 27 mérföldkő tv. nyárról 23 hátra maradt törvényt beadták, megszavazták.
Akkor miről beszélünk?
Sőt a 4 megszavazott tv-ben is hiányosságok vannak, amit az eu elvár. kijavítsák, ne csak bábozzanak.
Folyamatosan hazudják, mindent teljesítettek, ennek az impotens ellenzéknek az sem jut eszébe rámutasson, kérdezzen: hol a 23 maradék törvény???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
tomi megint eteti a buta fideszmagyarokat! :)
Tehenész
@csak úgy.”Kis Tehén” elsőnek már szopja is magába.
balos
@philip marlowe önéletrajza!Azért van önkritikád turulbaszó!
fideszes gyökér
@Philip Marlowe: én is visszaemlékezek:
a beléptetőkapuk lóvéját például lenyúlta a maffiózó drogos.

Már tudják, hogy ki vagy.
A lopott pénzt ügyesen költsd.

Csak KP-ban.
Pusztai
Sehol nem olvastam, hogy a 27 mérföldkő tv. nyárról 23 hátra maradt törvényt beadták, megszavazták.
Akkor miről beszélünk?
Sőt a 4 megszavazott tv-ben is hiányosságok vannak, amit az eu elvár. kijavítsák, ne csak bábozzanak.
Folyamatosan hazudják, mindent teljesítettek, ennek az impotens ellenzéknek az sem jut eszébe rámutasson, kérdezzen: hol a 23 maradék törvény???
jesz
amikor ez az arc felszólal, többek arcán kiül a rémület
simmering73
Ez az előember lesz a hiányzó láncszem a majom és az ember között.
balos
@simmering73: Inkább a hiéna volt az őse,bár az rokonszenvesebb,mint ez a dögevő!
balos
@Philip Marlowe: nedveskeakiaszájerenrepesztiaseggit!Hát lógásban már hasonlítasz a faterodra a szálasira!
balos
@Maccska: Milyen magyarázsiaiöstulók?Még egy amőbának is több esze van,mint kendnek az ereszen a száj-erében dolgozó nyelvével!
percsi
Meg próbálja magyarázni, miért bukott el az ország a sok-sok milliárdtól!
De a nép java tudja: minden kátyús út a fidhez vezet!!!
A nép fel sem tudja fogni, hogy 1998-tól mennyi pénzt vettek ki a zsebükből :)
Egyetlen egy szegény magyarnak sem szabadna lennie!
verőce21
Az még csak hagyján, hogy "egy eurocentet sem hajlandók tovább kifizetni". De majd hamarosan jönnek a büntetések is, mert nem vagyunk hajlandóak a kiutasított migránsaikat sem befogadni...?
telegdilaci
@Pusztai:Először talán magatokba kellene keresni,nem másokat hibáztatni,elsősorban hogy nem teljesítette a kormány a vállalásokat amiből a legfőbb a jogállami!
rücsü41
Tamás!Ha törvénytelen az amit az EU csinál, hogy nem adja a nekünk "járó" pénzt, akkor miért halogatjuk egy per indítását?Ha már pereltünk volna. akkor lehet hogy már nem lenne követelésünk,no nem azért mert kifizettek volna bennünket , hanem elvesztettük volna a pert.Azt mondták volna hogy nekünk nem a pénz jár, csak a szánk, és az nem számít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.