Közleményben cáfolta meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium, hogy megszűnne a családi pótlék.

Gyurcsányékkal cáfolnak Csák Jánosék: "Ez egy álhír!"
Fotó: MTI/Lehoczky Péter

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, kérdés azt követően vetődött fel, hogy egy decemberi parlamenti meghallgatáson Csák János arra a felvetésre reagált, hogy mikor várható a 2008 óta nem emelt családi pótlék összegének emelése azt válaszolta:

Ha valaki csak segélyen él, és nem a munkaerőpiacról, azt nem tartjuk jó iránynak.

Az elhangzottak után Ungár Péter írásban fordult Csák Jánoshoz, majd arról kérdezte, tervezi-e az Orbán-kormány, hogy megszünteti a családi pótlékot. A miniszter helyett Vitályos Eszter válaszolt a kérdésre.

A KIM most cáfolja a híreket, miszerint megszűnhet a családi pótlék.

Családtámogatásokat a Gyurcsány-kormány szüntetett meg

- hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Leszögezték: a kormány nem tervezi a családi pótlék megszüntetését, ez egy álhír.

Sőt, a gyermeket nevelő családokat egyre több támogatással segítjük a családi adórendszeren, a családi adókedvezményen, a négygyermekes édesanyák szja-mentességén és a csok pluszon keresztül

- fogalmaztak a közleményben.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Hát ebben a cáfolatban 1 szó sem hangzott L a családi pótlék emeléséről
Lehet +nyugodni,vagy nem!!
Mindenki vérmérséklete szerint!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
" Csák János arra a felvetésre reagált, hogy mikor várható a 2008 óta nem emelt családi pótlék összegének emelése azt válaszolta:
Ha valaki csak segélyen él, és nem a munkaerőpiacról, azt nem tartjuk jó iránynak."
Ez a kérdésre egy rendkívül zavaros válasz, ami semmit nem mond...
Nyírfa
Hazudni sehogyan sem illik, de, amikor a lódító embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát, az, bizony kellemetlen , Csák János, nem kicsit, hanem nagyon: by Gyurcsány Ferenc.
Tekintve, hogy megéltségem van a Gyurcsány-éra szociális támogatásaiban, visszautasítom ezeket a szemenszedett hazugságokat!
Családi pótlékot még az egyetemista fiam után is kaptam, csak úgy mint fűtés- és vízdíj-kiegészítést az Államkincstáron keresztül. Az önkormányzat lakbér-hozzájárulással segített, és, ha úgy adódott, hogy nagyobb kiadásom keletkezett, ami két gyerek és egy kereset mellett nem újdonság, kérhettem, kaptam is segélyt.
A 13. havi nyugdíjat is Gyurcsányék vezették be, s csak a világgazdasági válság miatt függesztették fel, ellenben, a nehézségek ellenére is bevezették a nyugdíjprémiumot, hogy a 13. havi felélesztréséig se maradjanak az idősek támogatás nélkül. És: a nyugdíjak svájci indexálással lettek kiszámítva!
Gyurcsány ezer százalékkal különb ember mint bárki a fideszből. Minden autópályát, utat ő építtetett, hogy jöjjenek a beruházók, és most képes azt állítani a propaganda, hogy a fidesz nélkül nem lennének útjaink.
Megmondom, hogy a fidesz - ez is milyen röhej, kivénhedt fasiszták nevezik magukat fiatal demokratának - nélkül mi lenne: minőségi, biokultúrás mezőgazdasági termelés, geotermikus távfűtés , gyógyturizmus, mindenki számára megfizethető üdülőövezetek a Balatontól a természetes kis tavakig, egyenlőségre épülő , a szellemi fejlődést előtérbe helyező oktatás, állampolgári jogon járó egészségügy és lakhatás, a munkavállalókat védő Munka Törvénykönyve,
a városok és a települések zöldben és virágban tobzódnának.
Kiemelem: jog- és anyagi biztonság lenne, és ez vonatkozna minden tisztességes befektetőre és külföldi munkavállalóra is.
Ez lenne. A lenne pedig azt jelenti, hogy most nincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.