Nem vagyunk a csicskásai senkinek – üzeni a házelnök a svédeknek, miután az Orbán-kormány álláspontja azonnal megváltozott, amint a törökök jóváhagyták a svéd NATO-catlakozást.

Kövér László szerint nem kínos, hogy a svéd NATO-csatlakozással szórakozik a kormány: „Valakinek utolsónak is kell lennie”

Kép: Orszaggyuleselnoke.hu

Az Index telefonon érte utol Kövér Lászlót, az Országgyűlés fideszes elnökét, akit Svédország NATO-csatlakozásáról kérdeztek. Az egyik kérdés úgy hangzott, nem tartja-e kellemetlennek, hogy Magyarország utolsóként ratifikálja a svéd csatlakozást. Kövér ezt válaszolta:

Miért kellene, hogy ez nekünk legyen kellemetlen? Amennyiben a svédeknek nem az, úgy én egy pillanatig sem érzem rosszul magam. Másrészt valakinek utolsónak is kell lennie.

Arra a felvetésre, hogy ez esetleg egy diplomáciailag kínos kudarc a magyar külpolitikának, Kövér úgy magyarázkodott: komoly felelősség belépni egy katonai szövetségbe, melyhez „olyan fokú bizalom kell, amelynél nincsen erősebb”:

Ám most arról van szó, hogy a svédek – szeretném megjegyezni, hogy a finnek is – olyan messzire mentek Magyarország pocskondiázásában, a demokratikusan megválasztott kormány gyalázásában és a mozgásterének szűkítésében, amit nem lehet meg nem történtté vagy mellékes körülménnyé tenni.

Szerdán Orbán Viktor levelet küldött a svéd miniszterelnöknek, hogy látogasson Magyarországra, majd órákon belül a törökök jóváhagyták Svédország csatlakozását, ehhez pedig egyből csatlakoztak Orbánék is. Kövér az interjúban tagadta, hogy bármi egyezség lenne a magyar és a török vezetés között, szerinte „a magyar diplomácia a leghelyesebben kezelte a helyzetet”. A házelnök arra a kérdésre, hogy mit kellene csinálnia a svédeknek, csak erősködött, hogy tiszteljék a magyar kormányt:

Nem vagyunk a csicskásai senkinek.

Az orosz–ukrán háború kirobbanását követően Finnország és Svédország szinte azonnal kérte a tagfelvételét a NATO-ba, ám ezt Orbán Viktor kormánya – biztonságpolitikai szempontból releváns érvek nélkül – mostanáig akadályozta. A magyar kormány álláspontja azonban – ugyancsak megmagyarázatlanul – 180 fokos furdulatot vett abban a pillanatban, hogy a török parlament jóváhagyta a svéd csatlakozási kérelmet.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
te ,orbán főcsicskása vagy, bajszos paraszt..!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
444-ről:
"ezer forinttá pattanni szét 2 órája
Verd a faszod a nádfedeles bajszú kurva anyádba te utolsó leninista szarfaszú agresszív pszichopata geci"
RonaGyuri
te magad vagy a kínos, sőt sok szempontból egy UTOLSÓ!!! =))
Pálinkás Pál
te ,orbán főcsicskása vagy, bajszos paraszt..!
telegdilaci
@Pusztai: Nyílván az ilyen gerinctelen Barmok nem szégyelik hogy lejáratják az Országot,mi viszont szégyelljük hogy ilyen pártállamban élünk akiktől semmi jóra nem számíthat a Lakosság!
Pusztai
@telegdilaci: Tragédia, hogy ilyen embernek mondott gazemberek lehetnek MO felső "elit"-jében.
Az még nagyobb, ez 30 éve ismert azóta 3x volt ellenzék hatalomban és semikor, soha, semmiért nem léptek efl akkor.
Kövérnek is volt gazdasági bűntette és ez a szarhalom nem kpta el akárcsak a geczit és Simicskát...
namihami
Laci, Laci! Tegnap még nem ez volt a direktíva!
A ""rugalmas elszakadás"" elvét hamar átvettétek Adolftól, a Nagy Elődtől! És már nem is először!
Peller Anikó
"'"Valakinek utolsónak is kell lennie"'"

Te nem tudsz utolsó lenni, mert az a hely már foglalt. Akkor lehetsz utolsó ha az kipusztul előled.
Alfa
a szarházi kommunista náci kövér elmefuttatása
colibri
Köteles nagyon feledékeny lett, már nem tudja, hogy ki mondta azt, hogy nem mi leszünk az utolsók a ratifikálásban. Ha aláírják, ha nem, az ország vezetése már teljesen elásta magát a föld alá, bár csak maradnának is ott! Csak össze-vissza hazudni tudnak, de sokaknak ez a jó, ez tetszik. Süllyedhetnének együtt mind!
Billibácsi
Az a kínos, hogy te vagy a házelnök. A fizimiskád alapján jobban állna neked, ha a birkákat terelnéd valahol az alföldön.
Cherry
Retkes vén pedofil te vagy a legutolsó,, hányinger
izéke
Csak ruszki,kínai,török stb csicskák vagytok bajszos fos :)))) adhatnál magadra és azt a wc kefét nyírhatnád amit bajuszként hordasz :))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.