Medgyessy Péter azt mondta, hogy Orbán Viktorral korrekt a viszonya, a 80. születésnapjára pedig kapott tőle egy nagyon szép levelet, valamint egy láda bort is. Medgyessy Péter azt is elismerte, csalódott Gyurcsányban.

A politikai váltógazdaság megmaradásának kedvezett volna, ha Gyurcsány Ferenc lemond a miniszterelnöki posztról a 2006-ös őszödi beszéd napvilágra kerülése után

- fejtette ki véleményét Medgyessy Péter, aki 2002 és 2004 között volt kormányfő.

Medgyessy Péter úgy szólt be a jelenlegi baloldalnak, hogy Orbánt hozta fel jó példaként

Orbán Viktor Medgyessy Péter volt miniszterelnökkel beszélget a 2017-es budapesti vizes világbajnokság megnyitóján – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Ami utánam jött Magyarországon, abban az időszakban a baloldal teljesen elveszítette a hitelességét. Ez minden bizonnyal velem nem történt volna meg. Talán nagyképűség ezt mondani, de egy bizonyos kor után az ember megengedheti magának, hogy kicsit nagyképű legyen.

A Blikknek adott podcastinterjúban azt is elmondta,

Az őszödi beszéd után azt mondtam Gyurcsánynak, hogy Feri, le kéne mondani.

De ő nem hallgatott rá. Mint fogalmazott, ha Gyurcsány elég erős lett volna és lemond, akkor a baloldal talán elvesztette volna a következő választást, de a második ciklusban könnyen visszajöhetett volna.

Faggatták a viszonyukról ezen túl is, mégpedig arról, hogy újra hajlandó lenne-e tanácsadónak maga mellé venni Gyurcsány Ferencet. Egy korábbi interjúban Medgyessy Péter erre visszakérdezett, hogy a trójaiakat kellene kérdezni, beengednék-e újra a trójai falovat a várukba, most pedig megerősítette, hogy újra ugyanezt válaszolná.

Úgy vélte,

vérbeli politikussal, mint Orbán Viktor, olyan módon kell tudni versenyezni, ami az ő szabályai szerint működik. Azt nem lehet, hogy elkezdenek vitatkozni, de nincs mögötte semmiféle politikai erő, társadalmi támogatottság

Medgyessy Péter azt is mondta,

nem akarom Orbánt példaként állítani, de amikor 2002-ben elvesztette a választásokat velem szemben, képes volt visszavonulni és összerakni azt a stratégiát, aminek az eredményeként 2010-től kormányon tud maradni. Ebben biztos benne volt az is, hogy levonta az elvesztett választás tanulságait. Valami ilyesmit várnék a mai baloldaltól is, de ennek még a nyomát sem látom.

Forrás: Blikk

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nyilván hálás O1G-nek, hiszen nem ül öreg korára a börtönben.
Pedig amit csinált az Alstom korrupció során azért minden más Uniós országban börtönben ücsöröghetne.
A magyar demokrácia szégyene ez az ember és az is, hogy ilyen bűncselekmény után még mindig szabadlábon van!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
@Nyírfa: tegnap, 16:35 + . Jó írás! Tudod mi a valós helyzet? Ezek mind egykutyák...Ezek ugyanazok ahogy bródy megénekelte. A politikusoknak a hatalom és a pénz(ünk) kell. Szarnak magasról a népre. A nép csak a választások megnyeréséig kell nekik és azért hogy belőlü(n)k élősködjenek.
teuton
Van annak diszkret baja, amikor a lebukott ügynök dicseri a titkositas miatt le nem bukott ügynököt...
Aki Én
A helyzet az, hogy orbán sokkal többször bukott meg hazudozással.
Már számolni sem lehet.
Nyírfa
@Ezodabasz: tegnap, 23.16

Köszönöm.
Sokuk számára a politika egyenlő a hatalom és a pénzszerzés lehetőségével, amivel élnek is, pontosabban visszaélnek.
De a közéleti szerepvállalás olyan embereket is ismertté tett, akik bebizonyították, hogy lehet más a politika. Kicsit visszamegyek az időben a megfelelő példákért, amelyekkel, akikkel érzékeltetni tudom, mire gondolok: Gandhi nagy példaképem, olyannyira tiszteletreméltó, hogy álmomban sem mernék a nyomába eredni. Mandela, hihetetlen, mit hajtott végre, sajnos, a családja inkább ellenpélda, de ez az ő érdemeit nem törli el.
Szerintem óriási elme volt Lenin, korszakalkotó, s amit elindított, egyszer kiforrja magát - az emberiség, mint ahogy arról már számtalanszor elmélkedtünk, abszolút éretlen a nagy eszmék tartalmi megélésére, de ez nem lesz mindig így - , de ide sorolom Kádárt is, aki a maga idejében, a maga módján olyan társadalmat tudott összetákolni, amely a magyar nép fejlődéstörténetében kimagasló. Nyilván lenne még kit említenem, de a maiak és az itthoniak közül csak egyet akarok: H. Ákost. Nem állom meg, hogy ne írjam le még Obama nevét, s a reményt, hogy talán az asszonya feltűnik a demokraták elnökjelölő listáján.
teuton
@Maccska: Szerinted is a lebukott ügynök -aki sokaig tagadta!- dicserje az ügynököt -aki a sajat aktait titkositotta!-? A te akataid hol van? Örülsz, hogy azok is titkosak? Nemetorszagban nyilvanossagra hoztak mindent, pedig volt több, mint 1 millio besugo! Az igazsagnak ki kell derülnie, Abszurdisztanban miert nem, kinek van titkolni valoja???
teuton
@Maccska: Mondjuk mocskospofaju bayerzsoti nagyapjat! Itt egy kis tenyekkel alatamasztott olvasnivalo, de nem neked, mint naci analfabetanak... propeller.hu/itthon/3989298-bayer-zsolt-nagyapja-ungvary

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.