Medgyessy Péter azt mondta, hogy Orbán Viktorral korrekt a viszonya, a 80. születésnapjára pedig kapott tőle egy nagyon szép levelet, valamint egy láda bort is. Medgyessy Péter azt is elismerte, csalódott Gyurcsányban.

A politikai váltógazdaság megmaradásának kedvezett volna, ha Gyurcsány Ferenc lemond a miniszterelnöki posztról a 2006-ös őszödi beszéd napvilágra kerülése után

- fejtette ki véleményét Medgyessy Péter, aki 2002 és 2004 között volt kormányfő.

Medgyessy Péter úgy szólt be a jelenlegi baloldalnak, hogy Orbánt hozta fel jó példaként

Orbán Viktor Medgyessy Péter volt miniszterelnökkel beszélget a 2017-es budapesti vizes világbajnokság megnyitóján – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Ami utánam jött Magyarországon, abban az időszakban a baloldal teljesen elveszítette a hitelességét. Ez minden bizonnyal velem nem történt volna meg. Talán nagyképűség ezt mondani, de egy bizonyos kor után az ember megengedheti magának, hogy kicsit nagyképű legyen.

A Blikknek adott podcastinterjúban azt is elmondta,

Az őszödi beszéd után azt mondtam Gyurcsánynak, hogy Feri, le kéne mondani.

De ő nem hallgatott rá. Mint fogalmazott, ha Gyurcsány elég erős lett volna és lemond, akkor a baloldal talán elvesztette volna a következő választást, de a második ciklusban könnyen visszajöhetett volna.

Faggatták a viszonyukról ezen túl is, mégpedig arról, hogy újra hajlandó lenne-e tanácsadónak maga mellé venni Gyurcsány Ferencet. Egy korábbi interjúban Medgyessy Péter erre visszakérdezett, hogy a trójaiakat kellene kérdezni, beengednék-e újra a trójai falovat a várukba, most pedig megerősítette, hogy újra ugyanezt válaszolná.

Úgy vélte,

vérbeli politikussal, mint Orbán Viktor, olyan módon kell tudni versenyezni, ami az ő szabályai szerint működik. Azt nem lehet, hogy elkezdenek vitatkozni, de nincs mögötte semmiféle politikai erő, társadalmi támogatottság

Medgyessy Péter azt is mondta,

nem akarom Orbánt példaként állítani, de amikor 2002-ben elvesztette a választásokat velem szemben, képes volt visszavonulni és összerakni azt a stratégiát, aminek az eredményeként 2010-től kormányon tud maradni. Ebben biztos benne volt az is, hogy levonta az elvesztett választás tanulságait. Valami ilyesmit várnék a mai baloldaltól is, de ennek még a nyomát sem látom.

Forrás: Blikk

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nyilván hálás O1G-nek, hiszen nem ül öreg korára a börtönben.
Pedig amit csinált az Alstom korrupció során azért minden más Uniós országban börtönben ücsöröghetne.
A magyar demokrácia szégyene ez az ember és az is, hogy ilyen bűncselekmény után még mindig szabadlábon van!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nyilván hálás O1G-nek, hiszen nem ül öreg korára a börtönben.
Pedig amit csinált az Alstom korrupció során azért minden más Uniós országban börtönben ücsöröghetne.
A magyar demokrácia szégyene ez az ember és az is, hogy ilyen bűncselekmény után még mindig szabadlábon van!
Béla333
A szemünk láttára csinálják a politikusaink ezeket a korrupciós bűncselekményeket és mi semmit sem teszünk, csak bégetünk az egészhez.
Mindkét oldalon és már 34 éve!
Ezért tartunk itt, ahol, mert hülyék vagyunk hogy fellépjünk ez ellen!
Béla333
"Noha több éve folyik a büntetőeljárás az Alstom korrupciógyanús ügyleteivel összefüggésben, a hatóságok még mindig nem hallgatták ki Medgyessy Péter volt kormányfőt, így továbbra sem tudni, hogy miként került a volt miniszterelnök feleségének bankszámlájára a francia cégóriástól származó több mint százmillió forintnyi euró - írja a Magyar Idők."
www.origo.hu/itthon/20180927-alstomugy-medgyessy-peter-kihallgatasa-meg-varat-magaranoha.html

Hol lehetne ezt más Uniós országban megcsinálni? Sehol! Csodálkozunk, hogy Románia is lekörözött minket, amikor csak annyit tett, hogy felállított egy pártoktól független korrupcióellenes ügyészséget?!
Szégyen ez az ország és birka emberek lakják!
Sakk Matt
Ha Medgyessy nem dobja be az 50%-os közalkalmazotti béremelést, az is jót tett volna a gazdaságnak! Körülötte mindenki csak pislogott, gőzük nem volt erről a tervről.

www.youtube.com/watch?v=CZf1URtw2PQ
Havanagi
@Béla333: zsiványok összetartanak!
Nyírfa
Mások szabályai szerint játszani annyit jelent, hogy nem te irányítasz. Mint azt láthattuk. Csak még egy gondolat: a bölcs ember nem veti fel magával kapcsolatban a nagyképűség vádját, még retorikai fogásból sem, mert tisztában van a tudásával, a tudása értékével, s ez alázatossá teszi.
De jelen esetben bölcsességről nemcsak a szóban forgó nagyképűség miatt nem beszélhetünk, gond mutatkozik az ítélőképességgel kapcsolatban is, mert Orbán Viktorral barátkozni, bratyizni, együtt mutatkozni, időt tölteni , kapcsolatot ápolni ,az önleértékelés iskolapéldája.
Péter2
@Havanagi: Kommunista ivadék mind ! Jó az irány lassan megtalálja a helyét , a fideszbe , ezeknek a vén komcsiknak az a gyűjtőhelyük , ugyanis a tag BM III/II-es ügyosztályának tisztje volt , " kémelhárítás" , de senkinek ne legyen kétsége , hogy a lakosságról is gyűjtötték az adatokat !
Eladott Ország
Orbán tipikus gumicsizmás bunkó, tahó, kellő szocializáltság nélkül, nem is érti a társadalmi folyamatokat. Életképes középosztályt és "elitet" illetve csak nomenklatúrát, nem lehet hatalmi parancsszóra kiépíteni, vagy ha igen olyan is lesz, mint Csecsíliától’, csempekereskedőn át, Borkai és barátai, de ezt bármelyik fidesz bandáról elmondhatjuk. A felcsúti disznó ebben a közegben szocializálódott. Apja MSZMP-párttitkárként már ott ütötte a magyarokat, ahol tudta és belerugdosta a pszichopata fattyába, hogy lopni és rabolni kell. Az összes III/III-as besúgó, tartótiszt és más hazaáruló családi "barát" nevelte azzá a gnómmá, ami lett. Ahogy közpénz közelébe ért a felcsúti geci, már sikkasztott is, lásd székház-ügy és az egész élete másról sem szól, mint elrabolni másét. Magyarországnak van a második legalacsonyabb átlagbére Európán belül. A saját elitjét azt kitömte és velük működteti putri rendszerét ami döcögve, ráolvasással, statisztika hamisítással se működik. 30 éves munkájának ez az eredménye, ehhez csak gratulálni lehet. Medgyessynek nem kéne beszállnia Orbán önfényezésébe. Jobban tenné, ha hallgatna. Ha eddig kibírta celebkedés nélkül, most már ne változtasson.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 16:52 ☻ Közlöd: "Eredmény ismert." Magyarország Európa kódisháza lett Bangladese), és szégyen lett magyarnak lenni a világban. Ehhez elég volt egy évtized a csúti gecinek! Ezt a mennyiségű szart évtizedekbe fog kerülni helyrehozni! Orbán nem új középosztályt, hanem maffiát épített. Hazaárulók viadalát. Az úrhatnám polgárok feltörése az alsó régiókból. Az vót' a szabály, hogy csinákolni’ kellett egy nemzeti-keresztény elit akolt. E nélkül nem élet az élet. Ha nincs még elég gazdag embör, hát tákolni köll egy rakásnyit. Rákosi Mátyás minta elitjét sikerült neki kiépítenie. Mindenhol káderek, az MSZMP KB elnökének közvetlen irányítása alatt. Minden megvan, az ügyészség is vezérelhető, csak azoknak a fránya bíróknak egy része áll még ellent. Most jön majd az EU, EB káderesítése, de ott is valami baj ütött be, több is.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 17:13 ☺ Cicuska: Itt a kivándorlás újabb lesújtó eredménye: több magyar születik Németországban, mint pár magyar megyében.
www.portfolio.hu/gazdasag/20190416/itt-a-kivandorlas-ujabb-lesujto-eredmenye-tobb-magyar-szuletik-nemetorszagban-mint-par-magyar-megyeben-321163
"A destatis.de adatai alapján (Német Statisztikai Hivatal) 2022 végén Németországban 214.595 magyar állampolgár élt. "
"A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint 2022 végéig több mint hétmillió EU-állampolgár és más jogosult kért tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyt. A statisztika szerint a magyarok által december 31-ig benyújtott kérvények száma meghaladta a 172 ezret."
vitriol
medgyessynek nincs erkölcsi alapja ahhoz, hogy beszóljon a baloldalnak! Gyurcsány mindörökké szálka a szemében, mert szerinte Gy. F. megpuccsolta őt és ezt nem tudja megemészteni! Egy biztos, hogy a baloldalon nincs megnevezhető egyén, akit korrupciós ügyek mentén el lehetett ítélni, ő viszont még mindig nem mosakodott ki bizonyos vádak alól. Tudom, hogy nála "csak" milliós összegek forognak, és a gázszerelőhöz mérten ez igazán csekélység, akkor is erkölcstelennek ítélem, hogy orbánhoz dörgölődzik, hogy így kisebbítse saját bűnét.
human
Orbántól maximum a szorgalmat és kitartást kell átvenni. Az emberek lenézését, az emberek tájékozatlanságának kihasználását, a korrupciót mint hatalomgyakorlási eszköz nem veheti át az ellenzék.

Nem egy másik Orbánt akarunk!
Eladott Ország
@human: ma, 17:39 ☻ Orbán soha életében nem dolgozott, "aki soha egy szalmát nem tett keresztbe."
simmering73
Mi meg benned csalódtunk. Eladtad a lelked egy láda borért. Emlékszel? Ha nem, segítek:
Pokorni: D-209-es elvtárs távozzon!
magyarnemzet.hu/archivum-magyarnemzet/2002/06/pokorni-d-209-es-elvtars-tavozzon
Horizont
@Maccska: Miért fájan te hülye amikor nem ez az igazság.
Meggyesi egy vén 80 éves fasz, az ilyeneket imádja egy ideig a fidesz.
Lásd: Meggyesi, Szili Katalin, Csintalan, Szanyi .
Árulók, férgek, gerinc nélküliek.
A sáros lábamat se törölném beléjük.
Ezek a sértődött szarok.
Ti örültök nekik csak nyugodtan pont olyanok mint ti.
Horizont
@Maccska: persze, hogy elmondhatja. Egy szar áruló miniszterelnöknek is szar volt.
Csak szerinted van igaza, itt sokunk szerint nincs. Nyugodj bele.
Horizont
@Maccska: Mi a szart cáfoljak ezen a barmon? Hogy ő felszólította Gyurcsányt mondjon le??? Nem voltam ott és te sem. Messziről jött ember meg 80 évesen azt mond amit akar.
Ne röhögtess már.
Clavigo
@Őrnagy: " Győri Gábor " munkásságáról ,,ha írnál valamit... Te olyan bennfentes hülyének tűnsz...
Clavigo
@Őrnagy: Érzékenyen érint a téma,őrmikém ?
Horizont
@Clavigo: Úgy csinálnak -főleg Meggyesi -mintha nem lett volna D209-es III/II szigorúan titkos tiszt.
human
@Eladott Ország: A szorgalom és kitartás fogalmak nem köthetők kizárólagosan pozitív tartalmakhoz. Ha valaki rengeteg energiát, időt fektet abba, hogy átverjen embereket az is teheti azt szorgalommal és ha hosszú távon teszi akkor kitartó is egyben. 2002-ben és 2006-ban Orbán kétszer is nagyot bukott, de de kitartó volt, mert nem adta fel és biztos vagyok benne, hogy nem lógatta a lábát, hanem teljes idejét azzal töltötte, hogy kapcsolatok építésével, a pénzek útjának szervezésével felépítse a NER-t és az azt kiszolgáló hálózatot. Rossz célt szolgál, de nem vitatható el tőle, hogy szorgalommal és kitartóan teszi amit tesz.
Sámannus
Nyilván szereti friss ganyély illatát azé ilyen megértő.
Horizont
@fideszes gyökér: :DDDDD Nincs kizárva :DDDD
RonaGyuri
Tudom, hogy az elemi számtan az ördögtől származik

de az ellenzék készülődésén (na jó nevezzük annak, amit művelnek) ez is látszik

Mottó:
mint a választási rendszerek kérdéseiben
széleskörű ismertekkel rendelkező szakember
ismételten le kell rögzítenem:
„az elemi számtan szabályai a választási matekra is érvényesek”!!!

A 24-es hazai választások előkészülete folyik, az ellenzék részéről ez szinte teljes mértékben kimerül az egymás anyázásában. Na jó a derék LMP nomen est omen Karácsony ellenes szövetséget gründol Dávidka vezérletével.
Egyesek összefo9gásar buzdítanak, míg másik önkifejezésre törekednek. Ennek kapcsán egy igen érdekes jelenség tűnt fel: az önállóságra törekvők mért népszerűsége – valójában többek esetében ez sokkal inkább annak hiánya – arányos, de fordítottan a dumájuk intenzitásával!
Minél kisebb a mért népszerűségük annál hangosabban követelik az önálló indulást!!! =))
Pusztai
@RonaGyuri: Tegnap Kanász Nagy bemutatta, segghülye hozzá, de ezt hangoztatja és vitatkozik pl az elveszett szavazatokon, hogy az hülyeség, nincs.
Miközben van. Na ilyen ostobák vannak a polelitben.
És a médicsótányok 99%-a is büszkén vallja: hülye a matekhoz.
Miközben USA kutatás igazolja: aki a matekhoz hülye az alkalmatlan politikusnak, médiásnak.
balos
@Pusztai: ÉS rendelkezik olyan képességgel,hogy igazat mondjon!Akit igazmondáson kapnak az repül a "kukába",mert nem lehet a politikában igazság!Detto vallás!Nem véletlen,hogyha 36 igaz ember alá süllyed a való világ akkor az emberiség megy a levesbe!
balos
Az alstom ügyre nem emlékszem,csak arra,hogy már az "átkosban" is 1 senki volt,de ezt is tudta überelni!Amióta "leverte a lécet",csak nőtt a kór-ja rájött,hogy többet kellett volna lopnia,hogy olyan hiteles legyen,mint a csúti hitler!
Toller Béla
Nem oszt, nem szoroz, lényegtelen...Speciel az Alstommel sokat nyertünk volna ...
balos
@Őrnagy: Amikor kinyitja a száját 1 nyilas söpredék,mint nedveske a szar is fos lesz előtte!
balos
@Őrnagy: Pedig ezt 1 hitelres fattyú mondja,aki szereti,ha szarba veszik a nemzethy mészarszékben!
Ezodabasz
@Nyírfa: tegnap, 16:35 + . Jó írás! Tudod mi a valós helyzet? Ezek mind egykutyák...Ezek ugyanazok ahogy bródy megénekelte. A politikusoknak a hatalom és a pénz(ünk) kell. Szarnak magasról a népre. A nép csak a választások megnyeréséig kell nekik és azért hogy belőlü(n)k élősködjenek.
teuton
Van annak diszkret baja, amikor a lebukott ügynök dicseri a titkositas miatt le nem bukott ügynököt...
Aki Én
A helyzet az, hogy orbán sokkal többször bukott meg hazudozással.
Már számolni sem lehet.
Nyírfa
@Ezodabasz: tegnap, 23.16

Köszönöm.
Sokuk számára a politika egyenlő a hatalom és a pénzszerzés lehetőségével, amivel élnek is, pontosabban visszaélnek.
De a közéleti szerepvállalás olyan embereket is ismertté tett, akik bebizonyították, hogy lehet más a politika. Kicsit visszamegyek az időben a megfelelő példákért, amelyekkel, akikkel érzékeltetni tudom, mire gondolok: Gandhi nagy példaképem, olyannyira tiszteletreméltó, hogy álmomban sem mernék a nyomába eredni. Mandela, hihetetlen, mit hajtott végre, sajnos, a családja inkább ellenpélda, de ez az ő érdemeit nem törli el.
Szerintem óriási elme volt Lenin, korszakalkotó, s amit elindított, egyszer kiforrja magát - az emberiség, mint ahogy arról már számtalanszor elmélkedtünk, abszolút éretlen a nagy eszmék tartalmi megélésére, de ez nem lesz mindig így - , de ide sorolom Kádárt is, aki a maga idejében, a maga módján olyan társadalmat tudott összetákolni, amely a magyar nép fejlődéstörténetében kimagasló. Nyilván lenne még kit említenem, de a maiak és az itthoniak közül csak egyet akarok: H. Ákost. Nem állom meg, hogy ne írjam le még Obama nevét, s a reményt, hogy talán az asszonya feltűnik a demokraták elnökjelölő listáján.
teuton
@Maccska: Szerinted is a lebukott ügynök -aki sokaig tagadta!- dicserje az ügynököt -aki a sajat aktait titkositotta!-? A te akataid hol van? Örülsz, hogy azok is titkosak? Nemetorszagban nyilvanossagra hoztak mindent, pedig volt több, mint 1 millio besugo! Az igazsagnak ki kell derülnie, Abszurdisztanban miert nem, kinek van titkolni valoja???
teuton
@Maccska: Mondjuk mocskospofaju bayerzsoti nagyapjat! Itt egy kis tenyekkel alatamasztott olvasnivalo, de nem neked, mint naci analfabetanak... propeller.hu/itthon/3989298-bayer-zsolt-nagyapja-ungvary

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.