Ungár Péter, az LMP társelnöke közösségi oldalán reagált a BKK járatritkításának visszavonására és kommentálta Walter Katalin, a BKK vezérigazgatójának pulykás megszólalását.

Ungár: Ha a pulykás kijelentés Lázár egyik államtitkárától hangzott volna el, akkor a köztársaságpárti erők már rituálisan felgyújtották volna magukat a lemondását követelve
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A BKK vezérigazgatójának, Walter Katalinnak a kijelentése, miszerint azért nem egyeztették a járatritkítást a budapesti utasokkal, mert az olyan lenne, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”, tökéletesen rámutat arra, milyen lelkületű és világnézetű emberek irányítják a fővárost Karácsony Gergely vezetése alatt

- fogalmazott Ungár Péter.

Karácsony Gergely egy olyan pártszövetséget képvisel, amelynek elvileg baloldali gyökerei vannak, ennél fogva – szintén elvileg – azon az állásponton kellene lennie, hogy a közösségi közlekedés esetében semmilyen spórolás nem megengedhető. Ennek ellenére a BKK vezérigazgatójának kijelentése valójában a nagy nemzetközi könyvvizsgáló-, és tanácsadócégeknek, hitelminősítőknek, piackutatóknak mindig kedvesen hangzó színtiszta neoliberális hittétel.

Véleménye szerint "a főpolgármester jó döntést hozott az általa egyébként korábban tagadott járatritkítási csomag visszavonásával, de az a Karácsony Gergely, akit ő ismer már az előterjesztésben minden bizonnyal hemzsegő "racionalizálás" kifejezéseknél érezte és tudta volna, hogy itt ismét a piaci logikát követő neoliberális szemléletet akarják a közösség érdekei felé helyezni".

A fejére nőtt tanácsadók, cégvezetők, háttéremberek megint megcsinálják vele azt, amit mindig: a piaci szemlélet mindenhatóságának mindig utat kell törnie magának. Meggyőződésem, hogy a főpolgármesternek nem jó, hogy újra és újra elviszi helyettük a balhét, még akkor sem, ha a politikai felelősség egyértelműen az övé.

Ungár Péter szerint

pontosan tudjuk, hogy ha a pulykás kijelentés az Építési és Közlekedési Miniszter egyik államtitkárától hangzott volna el, akkor a köztársaságpárti erők már rituálisan felgyújtották volna magukat az államtitkár lemondását követelve.

Úgy véli, ha ez így lett volna, ebben a kérdésben ől is csatlakoztunk volna hozzájuk.

Most ugyanakkor, mi LMP-sek egyedül maradtunk. A magukat baloldalinak tartó pártok ugyanis csont nélkül kiállnak amellett, hogy a McKinsey & Company lelkülete és szellemisége irányítsa a fővárost. A helyzet egyszerű: ezeknek a pártoknak fontosabb, hogy a mindig ott lévő, majd széteső, majd újból megköttetett politikai alkuk ne essenek áldozatául a jogos kritikáknak.

Hozzátette:

Azoknak pedig, akik szerint azért vannak rendben Walter Katalin kijelentései, mert ezt is a Nagy Küzdelem részeként kell értelmezni, csak azt tudom mondani, hogy aki tagadja a járatritkítások tényét és levágandó pulykaként beszél a budapestiekről, az nem Orbán Viktorral folytat ádáz küzdelmet, hanem a valósággal. A valóság pedig, Orbán Viktorral ellentétben, mindig győzedelmeskedik.

Forrás: Facebook

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Péter Péter!
Egyre mélyebbre ásod magad!
Kell ez neked és pártodnak??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
Megvolt a nagy eszmefuttatás a fidesz javára.
Így aztán mi pulykák lettünk (pedig a hasonlat csak szemléltet, nem azonosít), ő meg áruló.
kakukkmadár
Mária anyu veszi neked a pesti bérletet Peti? Vagy a családi milliárdokból inkább jachtozol kicsit az Adrián viktorral? Te akkor is viktor szekerét tolod, ha nem is tolod! Ilyen kondíciókkal szép lehetsz, de ellenzéki nem, mikor veszed már észre, hogy ártasz?
balos
@Nyírfa: Amikor meghallom,hogy nemzethy pöcs akarja okítani az "alattvalót",hát mindjárt eszembe jut a Dózsa György!Már akkor is a vármegyei vakaródzós urak osztották az észt,mikor olyan mocskosak voltak,mint a lelkük!Azóta a lóról átültek a sofőr vezette terepjárókba némi faszos kísérettel!
Nyírfa
@balos: 11.20

" !Azóta a lóról átültek a sofőr vezette terepjárókba némi faszos kísérettel! "

Hát ez az. Csak átültek, anélkül, hogy felfognának valamit a fejlődésből.
balos
@Nyírfa: Ahhoz rendelkezni kéne ott fenn az emberre jellemző tekervényes "berendezésre"!Náluk ez valahol a seggük környékén lett elrejtve!Azért tolakodnak az 1 bites szavazóik a rejtekbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.