Vadai Ágnes parlamenti képviselő, a DK alelnöke egy írásbeli kérdést nyújtott be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszternek.

Miért lett hirtelen nyilvános, hol szolgál Orbán Gáspár?
Fotó: Présidence de la République du Tchad / Facebook

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Orbán Gáspárt Csádban szúrták ki. Mint kiderült, Orbán Gáspár százados Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter parancsára a csádi misszió előkészítésében vesz részt. 

Orbán Gáspár „speciális képzettsége jogi ismerete és nyelvtudása miatt alakulatától a miniszteri kabinetbe vezényelve a csádi misszió előkészítésében vesz részt, más katonai és civil elöljárókkal együttműködve” – fogalmazott egy interjúban.

Vadai Ágnes arról érdeklődött Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztertől, hogy mi indokolta azt, hogy nyilvánosságra hozta egy csütörtökön adott interjúban, hogy Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia a csádi misszióban vesz részt.

Nem gondolja, hogy azzal, hogy nyilvánosságra hozta a Magyar Honvédség egy katonájának a nevét, rendfokozatát és a csádi misszióban betöltött szerepét, ön megsértette a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2021. évi CXL. törvény 15. §-át?

– szól az egyik kérdés a szövegben.

A Direkt36 is ezt szerette volna megtudni egy közérdekű adatigénylésben, de a minisztérium megtagadta a választ, arra hivatkozva, hogy a csádi katonai misszióval kapcsolatos adatok nem nyilvánosak – írja a Telex.hu.

Forrás: Telex.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Hogy miért lett hirtelen nyilvános?
Mert a Direkt36 a Le Monde-dal közösen már éppen kiderítette, hiába próbálták kézze-lábbal titkolni. Így aztán beelőztek, mert máshonnan amúgy is megtudtuk volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Csak annyi nyilvános hogy a Gazsi gyerek is ott van. Biztos ő a csapat Benjáminja. Gondoskodik róla hogy a katonák ne legyenek szexuálisan tulfutve.
Loksmith
@Maccska: Amikor apuka elmondta a temetési "bátor" beszédét, Németh Miklós és Gorbacsov már megegyeztetek és elkezdődött a szovjet csapatok kivonulása. A pártállam halott volt, és nagy bizakodással néztünk a jövőbe, bíztunk abban, hogy gyerekeink szabad demokratikus országban fognak élni. (úgy is lett, kimentek Angliába)
rücsü41
OG-t biztos sokan keresték hogy hol van, és már unták a sok felvilágosítást, és ezért megadták hogy hol van.Biztos ezért adták meg a tartózkodási helyét.
rücsü41
Gazsinak egyébként mi a baja , hogy ott ahol fedetlen fővel tartózkodnak emberek , ő ott kalapot visel, de azt is milyen moha zöld színűt, a téglavörös nyakkendőhöz.Nem futotta neki egy "stájl listre"?
Eladott Ország
Miért olvastam csádi misszió helyett családi missziót? Érti ezt valaki? Miért érzem, hogy nem előre hanem hátra megyünk, de nem is egy évszázadot akarunk visszaugorni mindjárt kettőt. A csádbarát kormány. Az a kurva tudat alatti. Érted, b+! Amikor a nyugdíjas szkíták akarják megdönteni az államrendet, akkor te elküldöd a katonákat meghalni Közép-Afrikába, csakmert a Kishercegnő szereti a melegeket. Egy négercsókért mindenünket odaadja, kloákával együtt! Óóóóó Afrika! Érdekelne, hogy az örmény származású Azbej Tristan Csád helyett miért nem a Hegyi-Karabah ügyében protestál a röfinél, aki pár hónapja gratulált Alijevnek az őskeresztény örmények sikeres elüldözéséhez.
Eladott Ország
Bemutatnám a csádi misszió mozgatórugóját: aranyér. "Megkérdezhetem kedves Orbán Gáspár úr, mi vonzza önt Afrikába? Hmm, hát hogy is mondjam, szóval imádom a meleg helyzeteket. És mint köztudott itt mások a méretek, minden tekintetben ." Ez a Azbej Tristan nem a Gazsi pasija?
uploads.disquscdn.com/images/32b18ebab1b0e7ecc5e868b5c65d6a5b434a8bb921d3ed58b82f18afba344cfd.png?w=800&h=1024
Tipikus magyar függetlenség. Apja fia. Csádban is sok az antilop? Exportáljuk Tónit is oda?
uploads.disquscdn.com/images/0bdf7907d223b247b767118632763c28611678fa591e81bfd00cdb30a7921ca4.jpg?w=800&h=521
kép2
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fimage.tmdb.org%2Ft%2Fp%2Fw500%2FgND07X6xlrl4NChZ9xY8rxTZ54L.jpg&key=gc-1Go5LuA-tfkUbw4YPXQ&w=800&h=750

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.