Már zajlik a Magyar Honvédség "Embert a Vasra" elnevezésű toborzókampányának második fázisa – mondta Lele Gergő hadnagy, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Tüzérosztály szakaszparancsnoka az Origo internetes lapban szombaton megjelent interjújában, amelyben az új Panzerhaubitze (PzH) 2000 önjáró löveget is bemutatta.

Zajlik a Magyar Honvédség "Embert a Vasra 2.0" toborzókampánya – várják az elkötelezett fiatalokat
Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond az Embert a vasra! kampány bakonykúti állomásán, az új magyar tüzérség alappilléreként hadrendbe állított PZH 2000-es, 150 milliméteres önjáró lövegek éleslövészetén 2023. november 16-án, az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat idején. MTI/Vasvári Tamás

A hadnagy a Magyar Honvédség toborzó kampányának második fázisa kapcsán arról beszélt, hogy elkötelezett fiatalok jelentkezését várják a tatai tüzérekhez, és február 12-ig még lehet jelentkezni.

Fontosnak nevezte, hogy a jelentkezők betöltsék a 18. életévüket. A beérkezést követően az érdeklődők egészségügyi és pszichológiai felmérésen vesznek részt, valamint felmérik fizikai állóképességüket, ha alkalmas lesz a jelentkező, először az alapkiképzés, majd az adott eszközre való felkészítés következik.

Megjegyezte, hogy a katonáknak új egyenruhájuk, naprakész felszerelésük és csúcseszközeik vannak, "a jelenlegi honvédség arra az útra lépett, ami már valóban egy modern hadsereg képét mutatja, ez a honvédség már nem az a honvédség, amiről a szüleinktől, nagyszüleinktől hallottunk".

A megfelelő háttér biztosított számunkra, így a feladatunkra tudunk teljes mértékben koncentrálni. A kiképzés során ez egy hatalmas előny

- fogalmazott.

Úgy folytatta, hogy a Magyar Honvédség haditechnikai eszközfejlesztésének része a PzH 2000 önjáró löveg beszerzése is.

A hadnagy kifejtette, hogy ez a harcjármű a 21. századi csúcstechnológia jó példája: a gyorsasága, precizitása, az azt működtető digitális technika rendkívül megnyerő és professzionális.

Az 55 tonnás, 8 méter hosszú, 155 milliméteres űrméretű lövegcsövű (52 kaliberű) PZH önjáró lövegek kivételes biztonsággal céloznak, akár 56 kilométerre is pontosan ellőnek; a jármű elsődleges fegyverének tekinthető tarackágyú élettartama 2000 lövésre tehető – részletezte Lele Gergő az interjúban.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Putyinkátokért a faszom sem fog harcolni te baszos adókerülő harácsoló szélhámosok.
Menőmanó
Ezért a Magyarországért harcoljon a fidesz csürhe, ellopták az országot szőröstül bőröstül, védjék meg.
leszholnapis
gondolom egymást taposva rohannak a fiatalok
balos
Most jó lenni katonának,mert a tetűk verbuválnak!Akinek viszket az jelentkezik,vakarózni!
Sámannus
Nincs nemzeti hadsereg csak egy fidesznyik faszkalap focibuzi csürhe, aki hatszázezer jegyet venne a foci eb-re Nincs köztük tíz normális aki harcolna az országért, mert mind a ner kitartotja, aki a büdös életben nem tett még le semmit a hazánkért. Éberen óberkodnak, hogy a büdös genyó fidesz moslék geci rendszarát fenntartsa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.