A Momentum elnöke közösségi oldalán reagált a napokban kirobbant szkíta mozgalmas botrányra.

Donáth Anna szerint a Mi Hazánk „a Fidesz fasiszta tagozata”
Fotó: MTI/Kovács Attila

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, százötven rendőr tíz helyszínen hajtott végre akciót országszerte kedden hajnalban; a police.hu szerint az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt léptek fel.

A rendőrség felszámolt egy viszonylag nagy méretű, fegyveres szélsőjobboldali csoportot. Hamar kiderült, hogy a magukat szkítának tartók nemcsak eszmeileg, hanem személyileg is kötődnek a parlamenti frakcióval rendelkező Mi Hazánk Mozgalomhoz, a Fidesz fasiszta tagozatához

- írja a bejegyzésében Donáth Anna.

A Momentum elnöke szerint ebben nincs meglepetés, "hisz pontosan tudjuk, hogy a Mi Hazánk számos félkatonai szervezettel tart vagy tartott fenn szoros viszonyt, mint a Betyársereg vagy a Magyar Gárda utódszervezetei".

Ez a szélsőjobboldali szubkultúra a felelős a cigánygyilkosságokért, a bőnyi rendőrgyilkosságért, a Budaházy-féle terrorcselekményekért és számos más, rasszista indíttatású bűncselekményért

- fogalmazott.

Ugyanakkor úgy véli, súlyos nemzetbiztonsági kérdéseket vet, hogy hogyan volt képes ez a csoport ilyen méretű szervezet felépítésére és fegyverek felhalmozására? Hol voltak a szolgálatok, mit csinált a rendőrség?

Vajon hány ilyen szélsőjobboldali fegyveres csoport működik még az országban? És ha vannak ilyenek, azok milyen kapcsolatban vannak a Mi Hazánkkal?

Mint írja, lehet nevetni a szkítákon – de súlyos hiba.

És súlyos hiba az is, ahogy a közéletben a Mi Hazánk politikájának normalizálása történik. Pedig a jelenlegi információk alapján erős a gyanú, hogy a szélsőjobboldali párt és csatolt részei fenyegetést jelentenek a magyar polgárokra, az alkotmányos rendre és a közbiztonságra

- tette hozzá.

Miközben a kormányzat törvényesen működő, baloldali civil szervezetekkel és médiumokkal szemben folytat jogi- és médiahadjáratot a szuverenitásvédelemre hivatkozva, az országban virágzik és szervezkedik a militáns szélsőjobb.

Donáth Anna szerint ebben pedig a kormányzatnak súlyos felelőssége van. Úgy véli, az elmúlt napok eseményei jól mutatják, "az állampárt egyre kevésbé tudja kontroll alatt tartani az általuk elszabadított indulatokat és gyűlöletet".

Forrás: Facebook

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@KisTehen: A vakság harmadik leggyakoribb oka a szürkehályog! A vallás és a fidesz ma is az első kettő! Az első kettő viszont csak az ostoba, gyenge jellemű emberekre hat. A szürkehályog nem válogat, viszont gyógyítható ! Valóban! Azonban a harmadik a szem betegsége, az első és második viszont az AGY-é.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143979012_2770672653185809_5405170607588656691_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=7f8c78&_nc_ohc=bQYBnIq3cBEAX8U4H3V&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDu89fIpzzIzMg_30Wjwp_hrAI5IvG3xj5mmPk7TJoeRw&oe=65DC4EEC
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Maccska: Na latod, ezt talalt! DA nem csak okos, de szep is! Bezzeg a kancsalmarcsa meg a handotünder, de a galkinga sem nem sokat tudnanak keresni a szepsegükkel, ezert lettek politikai kurvak!
qunta
@balos: 11.36
az a baj, hogyy az ellenzékben nincsenek hiteles emberek. Persze tisztelet a kivételnek. Jóformán csak sliffentyűk.
balos
@qunta: Azért a fideSSben sem találtam eddig hiteles kétlábút,legfeljebb aki már meghalt!Az már nem hazudik!
qunta
@balos: 14.49
azért fletó, mzp, karigeri a kokós kispestiek stb viszik a prímet
balos
@qunta: 1 fideSSes kenterbe veri a felsoroltakat!tompika a drógnyelő fekete lik!Persze a többi geci is megérne 1 fekete misén a kottont a fejére!
human
Finoman fogalmazott Anna. A Fidesz maga egy fasiszta párt. A Mi hazánk pedig a náci tagozata.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.