Ilaria Salis tárgyalása hétfőn kezdődik, a vád szerint ő az egyik elkövetője a tavaly februári, szélsőjobboldaliakat célzó támadásoknak.

Patkányok, poloskák, ordító őrök és bántalmazás – Ilyen a börtön a Budapesten raboskodó olasz antifasiszta nő volt cellatársa szerint

Tavaly februárban így fogták el a feltételezett elkövetőket. Kép: Police.hu

Poloskákkal teli ágyakon alszik, mentális problémákkal küzdő rabokkal van összezárva, az étel ehetetlen, ordibáló őrök vigyáznak rá

– mint a hvg.hu idézi, ezt meséli volt cellatársa a Budapesten raboskodó antifasiszta aktivistáról.

A tavaly februárban letartóztatott és azóta börtönben ülő olasz szélsőbaloldali aktivista, Ilaria Salis cellatársa, aki a börtönben találkozott Salisszal, a Repubblicának adott interjút. A 39 éves Salist azzal gyanúsítják, hogy tavaly februárban, a „Kitörés Napjaként” is emlegetett szélsőjobboldali esemény előtt részt vett azokban az utcai támadásokban, melyek során egy külföldi antifasisztákból álló csoport azokat vette célba, akikről feltételezte, aszélsőjobboldali eseményre érkeztek. A támadásokban nyolc ember sérült meg, hárman súlyosan. 

Az őrök úgy bánnak a rabokkal, mint a kutyákkal, szinte mind férfiak, az arcodba üvöltenek, vezetőszáron visznek, miközben a kezed-lábad össze van bilincselve

– mesélte a volt rabtárs, a 43 éves Carmen Giorgio. A nő szerint voltak, akik zúzódásokkal tértek vissza a cellába, mert bántalmazták őket. A cellákban 6-7 ember aludt, rájuk egyetlen vizesblokk jutott. Az elején napokig ugyanabban a ruhában voltak, csak azután kaptak rabruhát – részletezte –, az ágyneműjüket pedig a végére hónapokig nem cserélték. A menstruáló nők számára gyakran nincs tampon. A patkányok és galambok szinte szabadon közlekednek a rácsok között. A napi egyszeri meleg étkezés egy ehetetlen leves volt délben, vacsorára konzervek és lekvár, ha pedig megpróbál félretenni valamit az ember későbbra, azt kidobják – áll a cikkben. A nő szerint az edényeket csak egy ronggyal törölgetik el, ezért Ilaria nagyon félt, hogy elkap valamilyen fertőzést.

Ilaria Salis tárgyalása hétfőn kezdődik Budapesten, az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt 11 év börtönt kér rá. Két német állampolgárt fogtak el rajta kívül – egy férfit és egy nőt –, akiket pedig bűnszervezetben részvétellel vádoltak meg. Rájuk fegyházbüntetést kért az ügyészség, valamint azt, hogy a bíróság utasítsa ki őket Magyarország területéről.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Police.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
"ágyakon alszik" - milyen jó dolga van, minimum 2 ágya van!

"6-7 főre 1 vizesblokk" - bazmeg, a seregben 40-en aludtunk egy körletben és a folyosó elején volt a 6 mosdós! Hülye digó picsa!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Egy újabb ok a tisztelet kiköveteléséhez!
Börtönviszonyok a la Magyarország!
vacsi
"tavaly februárban, a „Kitörés Napjaként” is emlegetett szélsőjobboldali esemény előtt részt vett azokban az utcai támadásokban, melyek során egy külföldi antifasisztákból álló csoport azokat vette célba, akikről feltételezte, a szélsőjobboldali eseményre érkeztek. A támadásokban nyolc ember sérült meg, hárman súlyosan. "
Szerintem még nagyon finoman bántak vele, ahhoz képest, amit ő - és a hasonszőrűek - tettek, ártatlan emberekkel! Én még naponta deresre is húznám...
sokanvagyunk
A kitörés napja remélem egy ió időre számára elhúzódik.
Sakk Matt
"ágyakon alszik" - milyen jó dolga van, minimum 2 ágya van!

"6-7 főre 1 vizesblokk" - bazmeg, a seregben 40-en aludtunk egy körletben és a folyosó elején volt a 6 mosdós! Hülye digó picsa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.