Hétfőn Ungváron találkozik ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával Szijjártó Péter, fideszes külgazdasági és külügyminiszter.

Kiderült, miért lett fontos hirtelen Szijjártónak Ukrajnába utaznia

Ungvár, a találkozó színhelye, Ung-híddal és Szabadság-szoborral. Forrás: Pixabay

A tárgyaláson az ukrán elnöki hivatal vezetője mellett Ukrajna külügyminisztere is jelen lesz – írja az Index. Szijjártó abban bízik, hogy a találkozón sikeresen végig tudják venni a kárpátaljai magyarok helyzetét és a két ország közötti kapcsolatok hosszú távú jövőjét.

Az ukrán fél szeretné elérni, hogy a fideszes kormányzat ne akadályozza tovább Ukrajna uniós támogatását, valamint integrációját. Orbán Viktor fideszes miniszterelnök ugyanis megvétózta a megtámadott országnak szánt 50 milliárd eurónyi támogatást, az uniós költségvetés módosítása révén.

A magyar vétó miatt február 1-jére hívták össze az Európai Tanács rendkívüli ülését. Brüsszelben azt remélik, hogy sikerül megváltoztatni az oroszok érdekét szolgáló fideszes álláspontot, a tagállamok pedig meg tudnak egyezni Ukrajna támogatásáról és a költségvetés módosításáról.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívását a miniszterelnök már elfogadta, de a pontos időpont még mindig homályba vész. A csúcs részleteit a mai külügyminiszteri találkozó határozhatja meg.

Forrás: Index
Fotó: Pixabay

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Azért lett fontos ez a találkozó néhány nappal az Uniós csúcs előtt, hogy a maffiavezér ennek a találkozónak bármilyen eredményére hivatkozva tudja arcvesztés nélkül módosítani a korábbi vétóját.
Az egész csak O1G púderezéséről szól...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
@verőce21: 13:50 Láttuk, hogy az argentín elnök Zelenszkijt átölelte, és meglapogatta a hátát, amikor meg a kolostormalachoz ért, csak elnézett a feje felett. Pillantásra sem méltatta.

És igen eljátsszák a svéd formulát, csak a svédek megtehetik, hogy lesz@rják a disznó jellegű náci akarnokot, az ukránok meg minden szalmaszálba kénytelenek belekapaszkodni, és talán reménykednek, hogy a magyar kormány mégsem olyan velejéig gonosz és aljas amilyennek látszik. Pedig de.
Menőmanó
@Maccska: Az holdról is látszik, hogy nektek a terrorista gyilkos putyin mindennél fontosabb, még akkor is, ha pofátlanul túlárazott gázt kell tőle vennünk.
verőce21
@Menőmanó: "Láttuk, hogy az argentín elnök..." stb. - Igen, nyomják Krahácsot...! :)
surdilloFUJT
@Maccska: ...költözzön a teljes fidess Moszkvába,álljanak be katonának,másra úgysem való egyikük sem,golyófogónak jók lesznek,és éltathatitek az aljas putyincárt!!!
teuton
@Béla333: Pontosan ezt irtam en mar korabban, söt fogadast is ajanlottam fitymaszbirkaknak, hogy igy lesz. Pl. felhozakodik azzal, hogy a sokszor kritizalt nyelvtörvenyt eltöröltek/enyhitettek, holott ez mar reg megtörtent, de a birkaknak be lehet adni, mint hatalmas diplomaciai siker. Ezert nem kell a szerdai szavazason megint wc-re kimennie...
Clavigo
@Maccska: tegnap 15.42. Esetleg anyádat is bedobhatnád nekik,,,a közösbe... ha esetleg a te " korpásodra " már ráuntak.. Te hulladék, muszkaszopó,tölcsérseggű görény ...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.