Vitézy Dávid 23 százalékon áll, előzi a Fidesz jelöltjét.

Megmérte a Medián Vitézy Dávidot, az Orbán-kormány volt közlekedési államtitkárát, korábbi BKK-vezérigazgatót mint lehetséges főpolgármester-jelöltet. Az LMP megbízásából készült és a 24.hu birtokába jutott felmérés azt prognosztizálja, hogy a júniusi önkormányzati választásra készülő főváros izgalmas kampányidőszak előtt áll.

Egy mostani választáson Karácsony Gergely magabiztosan győzne, ám Vitézy erősebb lehetne a fideszes (még meg nem nevezett) jelöltnél egy friss reprezentatív felmérés szerint

- írj a 24.hu. 

Vitézy Dávid verné a Fidesz jelöltjét – Így végezne Karácsony Gergely egy mostani választáson

Vitézy Dávid. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A múlt heti gyorsfelmérés szerint a budapestiek többsége (52 százalék) szívesen venné, ha változás történne a főváros élén. Mégis Karácsony újraválasztási esélyét jelzi az, hogy ötéves tevékenysége alapján 42 százalék jónak tartaná, ha újraválasztanák a főpolgármestert.

Vitézy Dávid verné a Fidesz jelöltjét – Így végezne Karácsony Gergely egy mostani választáson

Fotó: Medián

A Medián felmérése szerint azonban szorosabbá válna a verseny, ha az indulását jelenleg még fontolgató Vitézy Dávid is benevezne. Karácsony így is elvinné a szavazatok 37 százalékát, Vitézy pedig jelenleg a voksok 23 százalékára számíthatna, ezzel valószínűleg megelőzné a kormánypártok ismeretlen jelöltjét, akit 21 százalékra mért a Medián. Ez alapján tehát Vitézy Karácsonytól 9, a fideszes indulótól 6 százalékpontnyi szavazót vinne el, de a Mi Hazánk táborából is lecsípne 3 százalékpontot.

Forrás: 24.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
@szaboria1: Hallottad egyszer is Sárát és Wintermantelt bukottazni miközben a fidesz a nem bukottakat is bukottazza?
Naugye!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Hány százaléka lenne Karácsonynak budapesti összes választóból, , ha nem lenne ellenfél?
szaboria1
Én már csak nevetni tudok Sára Botondon mikor megemlítették a nevét. A VIII.keresek tuti nem választanák meg.
Pusztai
@szaboria1: Hallottad egyszer is Sárát és Wintermantelt bukottazni miközben a fidesz a nem bukottakat is bukottazza?
Naugye!
Menőmanó
Napi Vitézy. Nem kezdődhet, és nem végződhet a nap nélküle. Qrvára únom.
Horizont
Ez a Kolomán hogy veri a nyálát...aztán hol van.
Pusztai
@Menőmanó: És döbbenj meg!
naponta +5%-al emelkedik a vélt szavazóinak száma!
15 nap és 125% lesz.
Nyírfa
Vagy Karácsony, vagy nem közismert, csak a szakma által nyilvántartott szakpolitikus, vagy Dobrev, ami , sajnos, lehetetlenség.
human
@Horizont: Értelmes fickó egyébként. Oktatás a szakterülete. Csak azért indul, hogy mérjék magukat Budapesten. Tudja, hogy nem nyerhet.
verőce21
Nem kell izgulni lipsik, Demszky-t is négyszer választották meg..., háromszor választották újra...! :)
Pedig milyen... volt...!
Sakk Matt
@verőce21: Orbánt nemkülönben, pedig milyen :(
Sakk Matt
@verőce21: Jaaa...nem! Orbánt a kutya sem választotta!
Horizont
@verőce21: Mert Tarlós jobb volt mi??? Miben is???
Horizont
@human: Eddig meglepően szimpi volt, de csak idáig. Beállt a mocskolódók közé.
Menőmanó
Egyik fideszes megelőzte a másik fideszest. És győzött az egyik. Vagy a másik. Ez ám a nem semmi!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 09:21 ☻ Most építi fel a fidesz Orbán másodunoka tesóját, amelyben Ungárék nyújtanak segédkezet. Ne legyenek kétségeink, nem véletlenül szerepel szinte minden nap a hírekben valamiképpen ez a közgazdasági végzetségű közlekési szakértő, fából vaskarika. Vitézy Zsófia Orbán unokatestvére, ő meg fél- vagy egész testvére, mégiscsak a családban marad, és úgy is áll hozzá! Az egész Vitézy familia vérfideszes. Bőséggel learatták az Adrián a rokonságból kikelt termést! Most komolyan! Ki az, aki elhiszi az LMP-ről, hogy majd a kancsalmarcsa elszámoltatva lesz az 56-os "rendezvények" milliárdjairól, amiből az LMP-s kisköcsög öröksége kerekedik szépen és gyűri a makkját? Ki az, aki egy pillanatig elhiszi, hogy a kancsalmarcsa horvát tengerparti dácsájában rusnya dagadt testét az Adriába mártogató főfidióta és az LMP-s gyereke nincsen semmilyen kapcsolatban? Hagyjuk már! Az LMP a látens kdnp. Az LMP Orbán kurvája. Hímringyaja.
Eladott Ország
@m73: ma, 09:56 ♦ "...Sára Botondra 18 százalék" A végén még kénytelen lesz a dagadt elindulni. Az lett volna a megalázó, ha a Závecz bevesz a mérésbe egy lőtéri kutyát is. Szerintem most megijedt, mer' ha ebben a hármasban az ilyen Vitézy meg főispán típusú dupla nullák 18 meg 16 százalékokra jöttek ki, akkor egy lőtéri kutyával bővítve a választási lehetőséget, az simán vinné az abszolút többséget, de azt hinnék az olvasók, hogy csak trollkodni akar. El fog indulni emiatt nem kell aggódni. Az LMP a fidesz egyik alosztálya, megteszi amit kell. Itt már csak a szavazókon múlik bedőlnek e ennek a trükknek vagy nem. Remélem a budapestieknek van annyi esze hogy nem.
jesz
Vitézy már gimnazista korában hivatásos tudósítókat megszégyenítő alapossággal ismerte a járatokat...a kozlekedesszervezeshez biztosan ért
Sakk Matt
@jesz: És az csak egy szelete a főpolgármesteri feladatkörnek.

Egyébként ̶é̶r̶d̶e̶k̶e̶s̶...jellemző, hogy mindegy ki a Fidesz jelölt, hiába nem ismerik, akkor is szavazna rá 21% agyatlan NER hívő!
simmering73
Ilyen gyökerek mellett Karácsony biztos befutó.
jesz
@Sakk Matt: ez igaz... én csak fényezni próbáltam
Péter2
Ebből egy konzekvenciát lehet levonni , mégpedig ott, ahol az iskolázottabb emberek aránya magasabb az aluliskolázottaknál , a fidesz által delegált emberek , vagy képviselők fideszhez kötődők , labdába sem rúghatnak .
terlasz
A fidesz majd beáll Vitézke 23 %-a mögé a saját 21 %-ával és jól lenyomja Karácsony 37 %-át.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.