Vitézy Dávid 23 százalékon áll, előzi a Fidesz jelöltjét.

Megmérte a Medián Vitézy Dávidot, az Orbán-kormány volt közlekedési államtitkárát, korábbi BKK-vezérigazgatót mint lehetséges főpolgármester-jelöltet. Az LMP megbízásából készült és a 24.hu birtokába jutott felmérés azt prognosztizálja, hogy a júniusi önkormányzati választásra készülő főváros izgalmas kampányidőszak előtt áll.

Egy mostani választáson Karácsony Gergely magabiztosan győzne, ám Vitézy erősebb lehetne a fideszes (még meg nem nevezett) jelöltnél egy friss reprezentatív felmérés szerint

- írj a 24.hu. 

Vitézy Dávid verné a Fidesz jelöltjét – Így végezne Karácsony Gergely egy mostani választáson

Vitézy Dávid. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A múlt heti gyorsfelmérés szerint a budapestiek többsége (52 százalék) szívesen venné, ha változás történne a főváros élén. Mégis Karácsony újraválasztási esélyét jelzi az, hogy ötéves tevékenysége alapján 42 százalék jónak tartaná, ha újraválasztanák a főpolgármestert.

Vitézy Dávid verné a Fidesz jelöltjét – Így végezne Karácsony Gergely egy mostani választáson

Fotó: Medián

A Medián felmérése szerint azonban szorosabbá válna a verseny, ha az indulását jelenleg még fontolgató Vitézy Dávid is benevezne. Karácsony így is elvinné a szavazatok 37 százalékát, Vitézy pedig jelenleg a voksok 23 százalékára számíthatna, ezzel valószínűleg megelőzné a kormánypártok ismeretlen jelöltjét, akit 21 százalékra mért a Medián. Ez alapján tehát Vitézy Karácsonytól 9, a fideszes indulótól 6 százalékpontnyi szavazót vinne el, de a Mi Hazánk táborából is lecsípne 3 százalékpontot.

Forrás: 24.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
@szaboria1: Hallottad egyszer is Sárát és Wintermantelt bukottazni miközben a fidesz a nem bukottakat is bukottazza?
Naugye!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Vitézy már gimnazista korában hivatásos tudósítókat megszégyenítő alapossággal ismerte a járatokat...a kozlekedesszervezeshez biztosan ért
Sakk Matt
@jesz: És az csak egy szelete a főpolgármesteri feladatkörnek.

Egyébként ̶é̶r̶d̶e̶k̶e̶s̶...jellemző, hogy mindegy ki a Fidesz jelölt, hiába nem ismerik, akkor is szavazna rá 21% agyatlan NER hívő!
simmering73
Ilyen gyökerek mellett Karácsony biztos befutó.
jesz
@Sakk Matt: ez igaz... én csak fényezni próbáltam
Péter2
Ebből egy konzekvenciát lehet levonni , mégpedig ott, ahol az iskolázottabb emberek aránya magasabb az aluliskolázottaknál , a fidesz által delegált emberek , vagy képviselők fideszhez kötődők , labdába sem rúghatnak .
terlasz
A fidesz majd beáll Vitézke 23 %-a mögé a saját 21 %-ával és jól lenyomja Karácsony 37 %-át.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.