Tavaly december végén 24 kórházigazgatót váltott le Pintér Sándor belügyminiszter, és most, egy friss rendeletmódosításnak köszönhetően arra is fény derülhetett, hogy miért határozott így.

Kiderült, miért válthatta le 24 kórház igazgatóját Pintér SándorMTI/Kovács Attila

Ha emlékszünk, 2023 december elején Pintér Sándor 24 kórházigazgatót menesztett. Bár három vezetőnél a nyugdíjbavonulás volt az indok, a többieknél mindössze a történelmi méretű kórházi adósságokra lehet következtetni – írja az mfor.hu.

Ugyanakkor a decembert megelőző, tartozással rendelkező egészségügyi intézmények listájából az derül ki, hogy nem a legnagyobb adóssággal rendelkező kórházak vezetőitől vált meg. Ezért érdekes a belügyminiszter év eleji rendeletmódosításai közül az, amelyből talán következtetni lehet arra, mi állhat a hirtelen leváltások mögött.

Az Egészségügyi Közlöny idei első számának friss rendeletmódosítását olvasva arra lehet következtetni, hogy Pintér Sándor attól várja az adósságok elleni érdemi harc sikerét, hogy megfelelő képzettségű szakembereket fog kinevezni a kórházak élére.

Ezentúl ugyanis

egészségügyi közszolgáltatást nyújtó gyógyintézet vezetésével olyan személy bízható meg, aki mesterképzési szakon szerzett egészségügyi menedzser szakképesítéssel vagy egészségügyi (szak)menedzseri képesítéssel vagy egészségügyi menedzsment szakirányú továbbképzési szakon szerzett képesítéssel rendelkezik.

A rendeletmódosítás azonnal hatályba is lépett.

Forrás: mfor.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az újabb statisztikai mutatószám majd az lesz, ha a kórházi tartozásokat elosztuk a már - + a még nem menesztett eglszségügyi menedzserek számával.
Amit viszont én nem értek: ha Magyarországon ennyire Dunát lehetne rekeszteni egészségügyi menedzserekkel, miért két abszolút dilettáns vezeti a nem létező minisztériumot ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
LászlKovács
Ez a szerencsétlen túlképzett Mekk Elek nem tudja felfogni,hogy: "a pénznek nincs szaga, csak ott, ahol nincs", ezért vannak olyan körülmények a kórházakban amilyenek, és erről nem az orvosok, a kórház igazgatók tehetnek, hanem pont ő ill. ők, akiknél a tudás "O"kategória, a hülyeség végtelen!
jáger laszló
Gratulálok a Miskolc Szentpéteri kapu kórház Traumatológiai osztály orvosainak szakszemélyzetének akik kiváló példamutató munkát végeznek Csak tudom,hiszen 9 napot ott töltöttem!!!
Remélhetőleg a továbbiakban is hasonló színvonalon végzik ,majd a munkájukat!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
sokanvagyunk
Nyugdíjkorhatár miatt saját magát is leválthatná már, az adósságok miatt pedig az egész kormányt.
Cherry
Mert megteheti az ilyen hozzá nem értő kis kaliberü OV seggnyalója,,
levarosbukta
Én itt valamit nem értek! Ha jól tudom a kórházak állami tulajdonban vannak. A fenntartója az Okfö, állami cég. A kórházak abból tudnak gazdálkodni amit az államtól kapnak, vagyis abból amit mi adó formájában befizetünk. Ha valamelyik kórház deficites annak az a jele, hogy az állam kevés pénzt ad a fenntartásra. Tehát nem tudják abból az összes számlát kifizetni. Na most miért nem az összes számlát az Okfő fizeti. Miért a kórházaknak megy a számla? Miért az orvos-igazgató felel azért mert a nincsből, nem tud fizetni, és akit a helyére kineveznek ő több pénzt fog kapni? Tényleg nem értem!
vitriol
A címben feltett kérdésre egy válasz van: azért kellett leváltani egy halom kórházigazgatót, mert pintér tervei szerint csak így tudja rövid időn belül lerohasztani az egészségügyet! És ezt valóban terv szerint intézik orbánék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.