Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben elmondta, hogy az Európai Unióban felmerült egy újabb Oroszország elleni szankció törekvés, de véleménye szerint ez csupán egy "kirakatcsomag" lenne – hozta le az MTI.

Szijjártó szerint az EU-nak be kellene látnia, hogy a szankciós politika eddig teljes mértékben kudarcot vallott

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a BYD bejelentésén a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2024. január 30-án. Aláírásra került a világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító kínai BYD jövőbeli szegedi üzemének helyszínt biztosító telek adásvételi előszerződése. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A miniszter szerint az EU-nak be kellene látnia, hogy a szankciós politika eddig teljes mértékben kudarcot vallott.

"Azért akarnak szankciós csomagot elfogadni, hogy elmondhassuk, hogy elfogadtunk egyet, mert már jól láthatóan mindenkinek nagyon komoly erőfeszítéseket kell tennie, hogy még olyan szervezeteket, iparágakat vagy személyeket találjon, akik nincsenek a szankciós listán, vagy akiknek a családja nincs a szankciós listán"

- mondta a miniszter.

A miniszter szerint ez az újabb törekvés csak komolytalanná tenné az EU szankciós politikáját.

Szijjártó kitért arra is, hogy a kormány nem járul hozzá az újabb 500 millió euró kifizetéséhez az Európai Békekeretből, az ukrajnai fegyverszállításra. Elmondta, hogy Magyarország nem kíván részt venni a fegyverszállításokban, és nem támogat olyan megoldásokat, amelyek politikai vagy pénzügyi terhet jelentenének a számára.

Szijjártó hangsúlyozta, hogy a kormány a konstruktív tartózkodás eszközével él, és csak abban az esetben fogadnák el a javaslatot, ha semmilyen pénzügyi terhet nem jelentene Magyarországra nézve.

Ugyanakkor továbbra is azt vallja, hogy a fegyverszállítás nem segíti a békefolyamatot, hanem ettől csak hosszabb ideig fog tartani a konfliktus és több áldozatot követel majd.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Persze baszki te talicskázol a legtöbbet, utána meg tünteted el a cégeket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Persze baszki te talicskázol a legtöbbet, utána meg tünteted el a cégeket.
Qqberci
Szíjrágó, rá kell jönnöd, egy egy kis izgága provokátor seggfej vagy...
simmering73
Be kellene látnotok, hogy nem vagytok tényező Európában.
magyarigeza
Mérnökkén gyakorlatban jól bevált számszerűsítéssel szoktam gondolkodni:
Nem érdekes a magyar vélemény.
Egyelőre keményen pusztítja Oroszország az korrupt Uko neo-Náci azovsztáli Bandera rezsimet. Gazdaságilag sem vágta földhöz őket mint kiderült.
Pozitív százalékos irányba mozdultak el az Orosz gazdasági mutatók Amerika szerint is.
Nincs ezen mit szépíteni.

Reál politika lehet hogy néha nehéz de jobb mint mesékben élni és aztán csalódni.
Sámannus
@magyarigeza: Hát ha az elfüstölt lőszer a gdp-t növeli érthetö ez a kiváló teljesítmény. Csak gránát repeszekkel ezekszerint te kiválóan megtudsz vacsorázni. No mennyél mán a büdös fracba ezzel a hülyeséggel
csak úgy....
fogadok,hogy gromykó óta nem volt hülyébb külügyminiszterük a magyaroknak petinél...
Eladott Ország
"Lavor" elvtárs hű csahos kutyája vagy te hazaáruló gané'! Még szerencse, hogy az EU kiismert már benneteket és leszarja a pofátokat a dagadt gecivel együtt! Az ország szégyenei vagytok, az ingyenéló román bűnöző cigánnyal együtt!
Yeromos
Mindíg tudtam, de most már petike is megerősítette, hogy csak mi tudjuk jól a többi 26 tagország politikusai mind rosszult látják, és az sem elhanyagolható, hogy azok sorosbérencek. És így van ez az egyéb ügyek nagy részénél is.
Lendkerék
Mi vagyunk az EU, te töketlen ecsetfej. Te meg a dagadt tábornokod minden szankciót megszavaztok. Milyen szar ömlik állandóan a szádból.

Egyébként nem tudom, ki lehet ennek az embernek a stylist-ja, de aki egy ilyen magas hivatalt viselő valakit ilyen frizurával beenged a világ sorsáról döntő kultúremberek közé, annak nagyon sok pénzt kellhet kifizetni. A többi politikus között úgy néz ki, mint amikor egy díszvacsorán a pincér véletlenül benn marad a csoportképben.
Béla333
Neked kellene belátni te mocskos oroszcsicska hazaáruló, hogy amit te/ti csináltok az kudarc az országunknak.
Menj már nyugdíjba, nem értesz a politikához!
Lendkerék
@magyarigeza: Tesó, a bölcs megnyilvánulásodból következtetve, ha te mérnök vagy, akkor vagy az Ecserin vetted a diplomádat, vagy rajzoltattál egyet magadnak. Nyelvhelyességi oldalról nézve még az érettségire sem engednek el egy negyedikes gimnazistát ezekkel a mondatokkal. A mérnökember nem alázza magát a nyilvánosság előtt.

Dolgozzál még a véleményeden és a helyesírásodon, vagy ha nincs kedved, ne erőltesd.
nejlontacskó
@Maccska: ezt az öntökönrúgás viktorodon kérd számon!
Csak azt az egy szankciót nem írta alá, amir nem raktak elé!
Cherry
Ez a meleg OV pincsi mondja meg a tutit,, hányingerem van ha csak arra a beteg fejére nézek, mit képzelnek ezek a retkes kis patkányok?
namihami
Ez csak így lehet, ha már Hisztipeti is ezt mondja!
Szevasztok
Oroszország még szeretne ilyen szankciókat ,hajrá debil EU !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok