Ma, február 6-án, kedden, délután a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában vették végső búcsút Benedek Miklóstól – írta meg a Blikk.

Benedek Miklóst végső nyugalomra helyezték

Fotó: Pixabay

A 78 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész, a Nemzet Színésze január 9-én hunyt el.

A szertartáson a színházi világ számos elismert alakja jelent meg, köztük Szacsvay József, Gálvölgyi János feleségével, Judittal, valamint Hegedűs D. Géza, Hernádi Judit, Jordán Tamás, Pogány Judit és Cserhalmi György.

Blaskó Péter, volt osztálytárs és barát beszélt Benedekről, kiemelve a színész hatalmas sikereit és életre szóló hagyatékát.

Blaskó elmondta, hogy Benedek hosszú éveken keresztül küzdött a betegséggel, de mindvégig nagy tervei voltak, köztük egy könyv megírása. A színész a színház és a tanítás szerelmese volt, az életét ennek szentelte.

Vajda Katalin tovább folytatta az emlékezést, elmesélve, hogy Benedekkel kollégából lettek barátok, és éveken át közösen nyaraltak töltöttek Siófokon. Húsvétkor mindig együtt locsolkodtak, és az utolsó időkben még szorosabb lett a barátságuk, megosztották egymással örömeiket, fájdalmaikat.

Szacsvay László hatvan éve ismerte a színészt, és elmondta, hogy mindig felnézett rá, hiszen Benedek sosem élt vissza a tehetségével.

„Mindent elért, amit egy színész elérhet, csodálatos gyermekei voltak. De az élet kegyetlen, Tibor elvesztése után fél szívvel élt”

- mondta Szacsvay

A beszédek után a gyászmenet elindult a művészparcella felé, ahol Benedek Miklós hamvait örök nyugalomra helyezték. Család, barátok, kollégák és tisztelők egyaránt lerótták kegyeletüket a sírnál.

A szertartáson megjelenő művészekről ide kattintva tekinthet meg fotókat.

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.