A magyarországi "szép, új világ", amit baromira irigyel a "nyugat" legújabb vívmánya, hogy az orvos nélküli mentőautók, az alsós tanítók által okított nyolcadikosok után Pintér Sándor Magyar Közlönyben megjelent rendelete nyomán májustól megengedik, hogy a gyógyszertárakban „a helyszínen történő gyógyszerkészítéstől eltekintve” a gyógyszerésznek személyesen nem kell jelen lennie a patikákban.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
A temetkezési vállalkozó ellenben képviseltetheti magát,akár személyesen,akár prospektusok által. Basszátok meg,miért nem mentek házról házra és ölitek meg az embereket???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@verőce21: 13.03

Kaptál egy like-t a példádért, amelyben egyet is értünk. Nem is ez a probléma, @verőce21: , hanem az, hogy össze akarod vetni a tárgyalt intézkedéssel, holott kb. annyi közük van egymáshoz mint a tengeri kagylónak a sivataghoz.
Tehát, az állami bürokrácia döntse el, hogy a gyógyszertárakban érettségivel , netán gyorstalpalós OKJ-végzettséggel rendelkező eladók dolgozzanak, vagy diplomás gyógyszerészek felügyelete alatt szakasszisztensek. Ha az előbbi, akkor minek a gyógyszertár? Ha az utóbbi, akkor nincs helye a hozzá nem értésnek.
Dolgoztam patikában, tudom, mekkora felelősségük van a patikusoknak, nekem is az volt, pedig én " csak "gyógynövényeztem, de ugyanúgy nem beszélhettem hülyeségeket, mint azok, akiknek gyógyszerismereteik vannak.
verőce21
@kereső: Az nincs a rendeletben, hogy lehetőleg ne hozzáértő adja ki a gyógyszert...! :)
verőce21
@Nyírfa: Volt már itt olyan is, hogy benzinkutasok adták a gyógyszereket...! :)
kereső
@verőce21: De az benne van, hogy "hozzáértő" legyen?Egyenlőre itt csak a "távgyógyszerészek" szakértelméről van szó. Ott üljön a telefon mellett, és táv módon adjon felvilágositást az esetleges helyettesitő gyógfyszer tulajdonságairól, hatóanyagáról. A beteg meg majd megkonzultálja a hallottakat a gyógyszert kiadóval.
verőce21
@kereső: "Ott üljön a telefon mellett..."? - a technika mai fejlettségén ez nem probléma. Van már "home office" foglalkoztatás is...!
Észtországban, stb. vagy a sarkkörön hogy mennek el egyáltalán orvoshoz is...? :)
izéke
Csupán hallomásból tudom,hogy van olyan háziorvosi praxis,ahol ugyanez van csak ott az orvos helyett van a patikus és van neki egy mentora akivel konzultálhat ha bizonytalan,rendelési időben. A patikus rendel,vesz táppénzre,konkrétan szinte mindent csinálhat amit a háziorvos is. Itt már ez is létezik és ez Pesten van,nem mondom meg melyik kerület melyik praxisában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.