A magyarországi "szép, új világ", amit baromira irigyel a "nyugat" legújabb vívmánya, hogy az orvos nélküli mentőautók, az alsós tanítók által okított nyolcadikosok után Pintér Sándor Magyar Közlönyben megjelent rendelete nyomán májustól megengedik, hogy a gyógyszertárakban „a helyszínen történő gyógyszerkészítéstől eltekintve” a gyógyszerésznek személyesen nem kell jelen lennie a patikákban.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
A temetkezési vállalkozó ellenben képviseltetheti magát,akár személyesen,akár prospektusok által. Basszátok meg,miért nem mentek házról házra és ölitek meg az embereket???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
A temetkezési vállalkozó ellenben képviseltetheti magát,akár személyesen,akár prospektusok által. Basszátok meg,miért nem mentek házról házra és ölitek meg az embereket???
Clavigo
" További információkért kérdezze meg orvosát,,gyógyszerészét"..! Oszt jó napot.
Nyírfa
@Clavigo: Őszintén: ezt érti valaki? Hogy ez és minden, amit produkál a fidesz SS, következmények nélkül átmegy, mint kés a vajon?
Pusztai
@Nyírfa: ILYEN ELLENZÉK MELLETT AZT CSINÁLNAK AMIT AKARNAK!
Nyírfa
@Pusztai: 12.29

A népet se hagyd ki a buliból!
verőce21
Nem sok különbség van ebben a Kádár-rendszerhez képest, amikor a falusi körzeti orvosok tartottak gyógyszerszekrényeket és ott helyben megkapták a falusiak a gyógyszereiket...!
Mivel legtöbb faluban még gyógyszertár sem volt...! :)
Clavigo
@verőce21: Legalább tanultak erről,,,és volt fogalmuk arról,,amit adtak a betegnek. ..
csak úgy....
@verőce21: baszod,ma már falusi körzeti orvosok sincsenek...
verőce21
@Clavigo: Az orvosasszisztens kezelte azokat...!
De most sem közmunkásokra bízzák...! :)
Nyírfa
@verőce21: 12.39

Ezt most annak igazolására írtad, hogy a gyógyszertárakban a szakasszisztenseknek kell vállalniuk a felelősséget? :) Mosolygok, de tragédia, mennyire nem értitek, mi történik veletek is. A példádnál maradva, amelyet akaratlanul is a Kádár-éra dicséretére hoztad fel: a létező legjobb megoldás, ha az orvos, aki a leginkább képben van, maga adja a gyógyszert a beteg kezébe, aki mehet egyenesen haza, gyógyulni.
Havanagi
Orbán: "Nekünk Magyarország az első!!" Elhiszi ezt még valaki? A sötét 2/3 ,aki életben tartja ezt a kormányt egyedül.Üzenem nekik: nem vagytok felcédulázva,hogy kivételt képeztek.Kívánom a legrosszabbakat az eddig tetteitekért !!!
verőce21
@Nyírfa: "a létező legjobb megoldás, ha az orvos, aki a leginkább képben van, maga adja a gyógyszert a beteg kezébe, aki mehet egyenesen haza, gyógyulni" - így is volt, egy csomó járkálástól megmentették a beteget, és eleve olyat írt fel a doki, ami volt nála az üvegszekrényben...! :)
csak úgy....
@verőce21: ez itt a kádárrendszer visszasírása? :)
kereső
@verőce21: 12:39 Hogy te milyen nagy marhaságot irtál! A falusi körzeti orvos, aki hézipatikát tartott a rendelőjélben, mert a faluban nem volt gyógyszertár- értett hozzá, hogy milyen gyógyszert ad ki. Egyébként úgy működött az egész, hogy az orvos felirta a gyógyszert, -a házi patikájából odaadta a betegnek, hogy a gyógyulás ne halasztódjon gyógyszer hijján, majd a beteg- amikor patika közelbe jutott kiváltotta a gyógyszert, és visszavitte az orvosi házipatikába. Ebben az esetben ugye mégcsak fel sem merülhetett- mint amit a rendelet kimond, hogy nem hozzáértő adja ki a gyógyszert, hanem a takaritónő.
Nyírfa
@verőce21: 13.03

Kaptál egy like-t a példádért, amelyben egyet is értünk. Nem is ez a probléma, @verőce21: , hanem az, hogy össze akarod vetni a tárgyalt intézkedéssel, holott kb. annyi közük van egymáshoz mint a tengeri kagylónak a sivataghoz.
Tehát, az állami bürokrácia döntse el, hogy a gyógyszertárakban érettségivel , netán gyorstalpalós OKJ-végzettséggel rendelkező eladók dolgozzanak, vagy diplomás gyógyszerészek felügyelete alatt szakasszisztensek. Ha az előbbi, akkor minek a gyógyszertár? Ha az utóbbi, akkor nincs helye a hozzá nem értésnek.
Dolgoztam patikában, tudom, mekkora felelősségük van a patikusoknak, nekem is az volt, pedig én " csak "gyógynövényeztem, de ugyanúgy nem beszélhettem hülyeségeket, mint azok, akiknek gyógyszerismereteik vannak.
verőce21
@kereső: Az nincs a rendeletben, hogy lehetőleg ne hozzáértő adja ki a gyógyszert...! :)
verőce21
@Nyírfa: Volt már itt olyan is, hogy benzinkutasok adták a gyógyszereket...! :)
kereső
@verőce21: De az benne van, hogy "hozzáértő" legyen?Egyenlőre itt csak a "távgyógyszerészek" szakértelméről van szó. Ott üljön a telefon mellett, és táv módon adjon felvilágositást az esetleges helyettesitő gyógfyszer tulajdonságairól, hatóanyagáról. A beteg meg majd megkonzultálja a hallottakat a gyógyszert kiadóval.
verőce21
@kereső: "Ott üljön a telefon mellett..."? - a technika mai fejlettségén ez nem probléma. Van már "home office" foglalkoztatás is...!
Észtországban, stb. vagy a sarkkörön hogy mennek el egyáltalán orvoshoz is...? :)
izéke
Csupán hallomásból tudom,hogy van olyan háziorvosi praxis,ahol ugyanez van csak ott az orvos helyett van a patikus és van neki egy mentora akivel konzultálhat ha bizonytalan,rendelési időben. A patikus rendel,vesz táppénzre,konkrétan szinte mindent csinálhat amit a háziorvos is. Itt már ez is létezik és ez Pesten van,nem mondom meg melyik kerület melyik praxisában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.