Rohamosan fogy a létszáma Novák Katalin tanácsadó-testületének a köztársasági elnök körül kialakult vaskos pedofilmosdatási ügy miatt.

Fogy a levegő Novák Katalin körül, újabb tanácsadója hagyta faképnél
A köztársasági elnök tanácsadói, még teljes létszámban. Fotó: Facebook/Novák Katalin

Az első távozó Gundel Takács Gábor tévés műsorvezető, újságíró volt, búcsúüzenetét is olvashatják.

Gundelt csütörtök késő este Lackfi János író követte, aki Facebook-bejegyzését így kezdi:

"Nem akartam a témához hozzászólni, a drámai távozásokat nem kedvelem. Viszont a gyűlölet-vihart sem szeretném tovább állni egy olyan fájdalmas és viszolyogtató ügyben, melyhez hangsúlyozottan semmi közöm."

Lackfi azt is közli, hogy Novák tanácsadói testületének tagjai semmiféle anyagi juttatásban nem részesülnek, és sosem tárgyalnak napi politikai eseményeket.

"Borzalmas minden pedofil-botrány, és a kegyelem-ügy kapcsán nagyon vártam volna bármiféle magyarázatot. A közfelháborodás teljesen érthető, az viszont aljas dolog, ahogy sokan ennek révén próbálnak kattintásszámot elérni, politikai tőkét kovácsolni, vagy csak jó troll módjára másoknak beszólogatni, saját fensőbbrendűségüket bebizonyítani"

- írja Lackfi, és leszögezi, kilépése nem valaki ellen vagy mellett szól.

Akik még tagjai Novák Katalin tanácsadói körének:

Altorjai Anita, vezérigazgató, Duna Médiaszolgáltató, korábban Áder János sajtófőnöke,

Prof. Dr. Andrásfalvy Bertalan, Széchenyi-díjas néprajzkutató, antropológus,

Balog Zoltán, püspök, Magyarországi Református Egyház Dunamelléki egyházkerülete, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a második Orbán-kormány emberi erőforrások minisztere,

Czeizel Barbara, intézményvezető, Budapesti Korai Fejlesztési Központ,

Gundel Takács Gábor, újságíró, műsorvezető, sportriporter, kommentátor,

Hegedüs Éva, elnök-vezérigazgató, Gránit Bank,

Kodolányi Gyula, Kossuth-díjas költő, író,

Kovács Katalin, olimpiai bajnok sportoló, a Kovács Katalin Nemzeti Kajak – Kenu Akadémia elnöke,

Lackfi János, költő,

Martonyi János, volt külügyminiszter,

Máté Bence, természetfotós,

Schmidt Mária, Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója,

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kuratóriumi elnöke,Szörényi Levente, Kossuth-díjas zeneszerző, szövegíró, énekes,

Tomán Szabina, üzletasszony, a Toman Diet alapítója, Árpa Attila volt felesége,

Vizi E. Szilveszter, kétszeres Széchenyi-díjas orvos, farmakológus, az MTA elnöke 2002-2008 között, akit a Magyar Szent István-renddel is kitüntettek.

Forrás: Facebook

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Vannak ott még páran,,akiknek " nem büdös a téma ".,, meg a Katyika segge sem..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Novák is snittpal sorsára fog jutni. Max. 2 hete lehet hátra
Clavigo
Vannak ott még páran,,akiknek " nem büdös a téma ".,, meg a Katyika segge sem..
izéke
A trolljaink örömmel veszik át a kiüresedett helyeket
human
Idióták!
Nem az alkotmánymódosítás a megoldás! Már megint ezzel a populista, kapkodó jogászkodással csak rontanak a helyzeten, hogy Orbán ne veszítsen szavazatot.

1. Katalin erkölcse a gond és nem a jogszabály. Olyan köztársasági elnök kell akinek van morális érzéke, aki a nemzet egységét tudja képviselni. Egy pártkatona nem ilyen. Az parancsot teljesít.Most is azt tette. Hiába próbálják tévedésnek beállítani a történteket.

2. És a legfontosabb. Bizony van olyan eset, hogy valaki a közmegítélés szerint is érdemes a kegyelemre, pedig saját gyerekét ölte meg. Előfordul, hogy a szülő látva gyermeke napi szenvedését egy gyógyíthatatlan betegségtől végez az szerettével. Volt erre példa itthon is. De láttam egy filmet egy apáról is aki mádta a gyönyörű lányát, de folyamatos kínzó fejfájással élte az életés megfosztva a valódi élet lehetőségétől. Az apa nem bírta tovább nézni a lánya szenvedését és végzett vele. Az ilyenek szoktak kegyelmet kapni. Orbán most tőlük veszi el ezt a lehetőséget.
human
@human: Csak hogy ne legyen félreértés. Ezt arra írtam, hogy Orbán posztjában általánosságban írt a kegyelem tiltásáról és nem szűkítette azt pedofil esetekre.
Levendula
Ezek a tanácsadók - ha jól gondolom - díjazás nélkül adják a tanácsaikat...

Vagy mégsem???
jáger laszló
Semmi baj!
Maradtak elegen! Talán sokan is?
csak ennyi
barátilag
J.L.
egyember
@jáger laszló: Annak, akinek ennyi(féle) tanácsadó kell, annak nincs (nem lehet) SAJÁT véleménye. Az tényleg csak (rab)szolga.
almosd
Kezd az egész karakter gyilkossag íze lenni , fejtöl bűzlik a hal , Orbánnal kezdve mondjon le mindegyik .
Tibor95
Nyugalom. Így sem kerül a balos féreg magyarellenes gárda közelebb a nemzeti érdekhez.
Az marad továbbra is magyar kézben.
Jöhet Toroczkai László -Mi Hazánk- rendet tenni.
Horizont
"Márpedig ebben benne vannak mind. Az első sorokban a mi Pegazuson hátrafelé hegedülő, csok-os pénzből építkező, korrumpálható, félre- és megvezethető, a közvetlen alárendeltjei közfeladatukat érintő viselt dolgairól és ügyködéséről semmit nem tudó jóminiszterasszonyság és annak nőnemű párttársa, Novák Katalin. Akiknek az undorító alakítása teljes joggal uralja a kritikus nyilvánosságot jó pár napja. Miután véletlenül és megkésve ugyan, de kiderült (mint az a legundorítóbb disznóságok esetében lenni szokott), hogy a dekázó volt igazságügyminiszter asszonyság ellenjegyzésével Sándorpalotáné kegyelmet adott ennek a bizonyos, a sajtónak nyilatkozni nem hajlandó K. Endrének, akit jogerősen ítéltek el pedofília pártolása miatt.
Novák is a (bio)golyóstoll szerep miatt kapta meg ezt a pozíciót, ahol pompában, mesebeli fényűzésben, a három hét alatt alezredessé avanzsált férje oldalán rázza a rongyot a fejünkre, mint Holle anyó.
Szerintem egy ilyen horderejű gyalázat után fogjátok meg egymás bársonyos kezecskéjét – szigorúan kollegiális jelleggel -, és sétáljatok el a büdös francba, a narancssárga szivárvány irányába, és lehetőleg vissza se nézzetek! Szégyelljétek magatokat, Novák Katalin és Varga Judit!"

kolozsvaros.com/2024/02/08/lehetoleg-vissza-se-nezzetek/
Horizont
@Pusztai: Megengeded, hogy elküldjem a picsába? Köszönöm.
Pusztai
@Horizont: Nem!
Az jó hely!
A budi aljára vagy a nem is tom, de ahol nem fincsi dolgok vannak!
Havanagi
@m73: Úgy látom ezek az új csicskák a 2006-os fidesz söpredék,akik megostromolták a TV székházat.Ezekkel nem kell foglalkozni.Rendbontók ,felforgatók.
hvg.hu/itthon/20130307_civil_Fidesz_szekhaz_foglal
Cherry
Öljék csak egymást a mocskos seggnyalók, ez lesz a fidesz vége,,, egy nap a zsiros beteg patkányt is eléri a vég...
Lepényleső
...egy valakinek ha cirka 16 tanácsadóra van szüksége...az alkalmas az állás betöltésére?
Valamire való munkáltatónál lehetne esélye,- hiszen az nem fizet azért ha munkájához tudatlan az embere?
(Kivált,hogy 2010-ben az lett meghirdetve;hogy csökken az apparátus,- azóta viszont már több tízszerese?)
simmering73
"Nem értem ezeket az embereket. A tanácsadókat. Eddig egyiküknél se igazán láttam azt, hogy azért megy, mert számára erkölcsileg vállalhatatlan a közösség valakivel, aki kegyelmet ad egy pedofil gazember disznóságait leplezni próbáló másik gazembernek. Nem. Azért mennek, mert a gyűlölethullám, meg hogy na né’ már, ebben politika is van? Nem egy hete mentek, egy hét után mennek. És akkor kérdés, mégpedig komoly kérdés, hogy minek voltak ott? Nekem senki ne akarja bemesélni, hogy egy ivarérett, felnőtt ember, aki ebben az országban él, és az elmúlt másfél évtizedet nem kómában töltötte, az komolyan hisz abban, hogy létezik ebben az országban bármi, ami a kormányhoz, a Fideszhez, Orbán Viktorhoz kötődik, de tiszta, jó, becsületes, a társadalmat szolgálja, nem pedig a hatalmat és a lopást! Vagy ez nem gond egészen addig, ameddig semminek nincsen következménye?"
kolozsvaros.com/2024/02/10/amelyik-orszagnak-ilyen-ertelmiseg-jutott-annak-sincsen-szuksege-ellensegekre/
simmering73
@Tibor95: anyádpicsája (by Kis Tehén)
kereső
@simmering73: Hol voltak /éltek? ezek az emberek az elmúlt 20 évben? Nem Magyarországon?
Na ők a valódi támaszai, pillérei a NER-nek, nem Marika néni a nyirség eldugott tanyáján- akinek a disznaját is külön köszöntette orbán. Tényleg nem kell ennek az országnak "ellenség"- megvan a maga ellensége.
simmering73
Miért kellett ennyi tanácsadó? Novák Katalin netán gyengeelméjű?
rücsü41
A cikkben felsorolt még mindig tanácsadók ezek szerint még mindig helyeslik a pedofil személyt támogató elítélt felmentését, mert az ő erkölcsük szerint ez a helyes döntés!Ha így van, akkor a konzekvencia levonva!Ezeknek az embereknek az erkölcsi színvonala olyan alacsony hogy nem érzik szükségét annak, hogy az elnöküket legalább szóban tájékoztassák döntése erkölcstelen voltáról.Kérdés, hogy egyáltalán egy rossz elnöki döntés esetén szükségét érzik-e annak hogy véleményüket közöljék az elnökkel, vagy úgy vannak vele, már meghozta a rossz döntést az elnök , viselje egyedül a következményeit döntésének, mi ebből kimaradunk mert hallgatunk mint ...a fűben!Vannak a a tanács adók között olyanok akik nőnek és anyának mondják magukat, s ők is hallgatnak, mert gondolom egyetértettek az elnök asszonnyal.Tényleg az az álláspontjuk, hogy ha az elnök úgy döntött egy pedofilt segítő bűnözőnek hogy kegyelembe részesíti , akkor az rendben van, és nem jut eszükbe hogy ez az ember nyomást gyakorolt olyan gyerekekre akiknek a nevelése rá is volt bízva ,csak azért hogy a főnöke mentesüljön a büntetéstő alól?Egy olyan ember kapott kegyelmet aki tönkre tette a gyerekek lelkivilágát örökre, és oly annyira hogy némelyik gyerek a halálba menekült.Szégyelljék magukat a mélyen hallgatók akik nem tanácsadók, hanem gyereklélek rombolók, erkölcs hiányosak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.