A főpolgármester szerint ez a hiba leleplezi a rendszer „erkölcsi züllöttségét”.

Karácsony szerint a kegyelmi ügyben nem rendszerhiba történt, hanem ez maga a rendszer
Fotó: Facebook / Karácsony Gergely

Karácsony Gergely szombat délelőtt, Budapesten tartott kampányindító rendezvényt. A főpolgármester többek között a köztársaságpártiságról, a Fidesz üzenetéről, valamint az egészségesebb élet lehetőségéről beszélt.

Barabás Richárd újbudai alpolgármester kérdésére, hogy mit jelent köztársaságpártinak lenni, a főpolgármester kifejtette: a köztársaság nem egyszerűen államforma, „a köztársaság azt jelenti, hogy jól bánunk egymással, politikai közösséget alkotunk, hogy úgy bánunk egymással, ahogy a saját családtagjainkkal szeretnénk bánni. Látva azt a vergődést, amit a magyar politika csinál, kiradírozták az alkotmányból a köztársaság szót, száműzték a köztársaság gondolatát, ezért fontos, hogy Budapest köztársaság maradjon. Ez a gondolat az, amiért érdemes nap mint nap küzdeni”.

A főpolgármester leszögezte, ez nem azt jelenti, hogy Budapestnek ki kellene válnia az országból, Budapest azért köztársaság, hogy

előbb-utóbb egész Magyarország az legyen, hogy a köztársaságnak legyen egy óvóhelye. Budapest nem az országból akar kiválni, hanem abból a rendszerből, aminek az elnöke kegyelmet ad egy pedofil bűnözőnek.

Karácsony Gergely szerint nem hiba történt a kegyelmi ügyben, hanem ez a rendszer,

meg akarják mondani mindenkinek, hogy ki a nemzeti oldal, ki a nemzetietlen, ki áll a jó oldalon, ki áll a rossz oldalon. Előbb-utóbb minden relatívvá válik, mert nincs erkölcsi alapja a politikájuknak. Ha a politika elveszíti erkölcsi gyökereit, akkor nincs mihez viszonyulni.

A főpolgármester szerint ez leleplezi a rendszer „erkölcsi züllöttségét”.

Forrás: Index.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Teljesen egyetértek Gergely! De miért is nem fogják ezt fel az összes ellenzéki párt?
Nem veszitek észre a tendenciát- mindent kihegyezni novákra- aki politikailag nem buktatható meg, erkölcsileg és emberileg meg már megbukott- amely a fideSS frakció szégyene- és mindazoké, akik megválasztották.
És a kormány, a kormánysajtó kussol - és nyomában a "független sajtó" és az ellenzéki pártok is!, a saját politikai felelősségéről, amely abban a pillanatban beállt, amikor az IM miniszter ellenjegyezte a kegyelmi döntést. Az akkori IM miniszter, most a magyar parlament /országgyúlés tagja, a fideSS frakció tagja, - az Európai ügyek bizottságának elnöke.

Szóval,ha itt valaki politikai felelősséggel tartozik -és ez igaz minden kegyelmi döntés ellenjegyzésére, az a kormány, személyesen az aláiró-és immár a magyar parlament azon frakciója, aki most rejtegeti - és hallgat róla, mint a csuka.
Nováknak magának kellene lemondania, ha marad akkor az az ország szégyene is lesz, amelyet orbán és a fideSS hozott az országra. Ne menjünk már el ezek mellett- nem értem szabó timeát, és a többit sem- miért nem ezzel foglalkoznak?
A momentum miért a sándor palotánál tüntet, miért nem azzal tüntet, hogy nem hajlandó beülni a parlamentbe, amig varga el nem tűnik a közéletből, és amig orbán nem ad magyarázatot a kegyelmi aláirásokra- budaházyéra is többek között.

Gyengék, nem gondolkodnak- és egyéni akcióznak, lesüllyestik ezt az egészet is az önérdekük/pártérdekük szintjére- pedig ha valami, akkor ez össz.társadalmi érdek lenne-mert a fideSS erkölcs elfogadása az az egész társadalmat fenyegeti. Ehelyett foglalkoznak a "tanácsadókkal"- akiknek csak a saját lelkiismeretükkel van elszámolnivalója az ügyben IS!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
FLETÓ
@verőce21: Szerinted @Eladott Ország: hülye?
verőce21
@FLETÓ: Nem hülye, egy unatkozó gépészmérnök, aki ebben éli ki a nyugdíjas kreativitását...! :)
balos
@Mirabilis: A magyarnemzethy nácizmus modern élőadásban!
FLETÓ
@verőce21: Akkor jó, ha te ennyire ismered! Nekem más jött le...
Lepényleső
...ez nem is a rendszer,- ez maga a bán,- és vagy jobb keze;a keresztfater?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.