Szent II. János Pál pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11-e, a Szűzanya lourdes-i jelenésének napja legyen a Betegek világnapja. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ez alkalomból körlevelet adott ki, amelyben hangsúlyozzák, hogy “keresztény hitünk azt tanítja, hogy miként születésünkről, úgy halálunkról sem dönthetünk mi magunk, autonóm módon: tehát elutasítjuk az eutanázia minden formáját.” Megjegyzik, hogy a valódi segítés nem a halálba küldés vagy az élet bármely módon történő megrövidítése, hanem a látszólag nehezebb út választása: ott állni a kiszolgáltatott ember mellett, enyhítve szenvedéseit és segítve felkészülni őt a végső útra. Ferenc pápa éppen erre buzdított minket tavaly áprilisi magyarországi látogatása során.

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mit keres az egyház a szállodaiparban?

"Állami pénzből izmosodik a katolikusok hotelüzletága"
"Öt szállodára összesen 12,1 milliárd forintot költhetett a katolikus egyház az utóbbi pár évben az állam pénzéből. A főegyházmegyék a wellness-szállodától a sporthotelig több területen aktívak a vendéglátásban, és bár közpénzből üzletelnek, a nyilvánosságot nem szívesen tájékoztatják a részletekről. "
24.hu/belfold/2024/02/07/katolikus-egyhaz-hotel-allami-penz-jezsuita-esztergom-veszprem-szeged-pecs-kalocsa/

Mi ez? MI folyik itt? A maffia egyik alosztálya lett a magyar egyház?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
Érdekes,hogy azok pofáznak,akiknek mélyen hallgatni kellene.Már csak Böjte "keresztes lovag" ( hogy igyekeztek ezt is fehérre mosdatni és kitüntetni!!!) hiányzik.
csak úgy....
nem csodálom,hogy beer pöspök elmenekült ebböl a fertöböl...
sokanvagyunk
Azt hittem, elmúltak azok az idők amikor papok befolyásolhatják a normális emberekre vonatkozó törvények megfogalmazását.
SÍva
@Béla333: Támogatjuk őket és az egyház mert nem kell elszámolnia a kapott összeggel szépen visszaosztja gondolom! Olyan ez mint egy maffia!
SÍva
Azért a püspök urak helyében átgondolnám ezt a döntést!
Menőmanó
Ebből a kinyilatkoztatásból világosan látszik, hogy ezekbe annyi emberség se szorult, mint egy szívlapátba.
Kívánok nekik hosszú, kilátástalan, kínokkal teli szenvedést mielőtt kimúlnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.