Az eutanázia nem csupán a közbeszédben jól ismert halálos injekcióval, asszisztált öngyilkosság formájában mehet végbe, hanem úgynevezett VSED (mozaikszó a „voluntary stop eating and drinking” kifejezésből, ami az „evésről és ivásról való önkéntes lemondást jelenti) módszerével is történhet. Mivel az éhezés és a kiszáradás elviselhetetlen gyötrelmet okoz, a VSED -hez rendszerint orvosi palliatív segítségre van szükség, hogy enyhítse a beteg oly mértékű szenvedését, ami miatt az öngyilkossági kísérlet valószínűleg félbe is szakadna egy idő után. Eddig csupán az idősebbek számára tették lehetővé a meglehetősen kegyetlen eljárást az eutanáziát támogató szervezetek, de Hollandiában most már a fiatalabb korosztály is igénybe veheti a módszert.

Forrás: vasarnap.hu
Feltöltő: vasarnap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ezt a fideSSes rendszar már sikerrel bevezette a szegényebb részeken!Igaz ott még az orvosi segítség is késhet a késve beadott szegénységi bizonyítványok miatt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.