Rövid idő alatt nagyot nőtt a nyugdíjasként foglalkoztatott pedagógusok száma: összesen 6288 nyugdíjas pedagógus dolgozik jelenleg a köznevelési intézményekben, ez a szám a 2022/2023-as tanévben 4342 volt. 

Elárasztották a nyugdíjas tanárok a magyar közoktatást

Fotó: Pixabay

A Belügyminisztérium tavaly ősszel a lapnak elmondta, hogy a 2022/2023-as tanévben 2479 nyugdíjast alkalmaztak közalkalmazottként pedagógus munkakörben, a nyugdíjas óraadó pedagógusok száma pedig 1863 fő volt. Ez azt jelenti, hogy összesen 4342 nyugdíjas tanár dolgozott az előző tanévben.

A közoktatásban dolgozó pedagógusok száma közel 122 ezer, vagyis 5 százalékuk már nyugdíjasként dolgozik.

Ehhez kapcsolódó téma, hogy a népesség gyors elöregedése miatt világszerte szükség lehet rá, hogy 2050-re 71 évreemeljék az állami nyugdíjra jogosultak korhatárát – írta a magas életkor társadalmi hatásaival hatásaival foglalkozó brit International Longevity Center (ILC) friss jelentésére hivatkozva a VG.hu.

Forrás: Telex.hu, 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Oka
ALACSONY A NYUGDÍJ ÖSSZEGE!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Clavigo
@Philip Marlowe: Viszont te,,az oktatás csődje vagy ,Fülöpke.. Ha csak téged veszlek figyelembe,,az oktatás már összeomlott. Siralmas vagy.
Péter2
Gyenge nyugdíj , magas árak visszakényszerítik munkába a már nyugdíjasokat , tanári állásból nyugdíjba menni nem kifizetődő , sőt most még a megszerzett egzisztencia is elfogy , ha nem megy vissza dolgozni , ez ám a szép jövő , 20 év audi munkahelyről jött ismerős nyugdíjba , soron dolgozott , 400 ezer ft a nyugdíja , neki nem lel nyugdíjasként dolgozni !
csak úgy....
nagy dicsöség magyarországra nézve,hogy a pedagógusaik,orvosaik 50 % a már mint nyugdijas melózik, de mi a fasz lesz ha ne adj isten lebetegszenek és meghalnak?
csak úgy....
@KisTehen: beszélgess az ápolóiddal, ök majd megnyugtatnak!
Péter2
@csak úgy...: Nem beszélve , hogy a nyugdíjas ,hogy teljesít , sehogyan, azért küldik nyugdíjba ,öreg , elfáradt , beteges az ilyenek milyen tudást tudnak átadni a gyerekeknek ? Ezek sem tudták szerencsétlenek , hogy olyan jövőt kell megélniük ez a kormány alatt , hogy fel kell adniuk a nyugdíjas éveiket , hogy ne nélkülözzenek ! Hát így járta ! De még így is nagy a tanárhiány , a nyugdíjasokra meg sokáig nem számíthatnak a koruk és a mai gyerekek mentalitásuk miatt , a gyereknek is joga van , már nem üthetik mint régen , kíváncsi volnék a nyugdíjas tanárok , hogy tudnak fegyelmet tartani , mert a fiataloknak is nem nagyon megy ,mikor még mo-n dolgoztam az irodánk egy általános iskola mellett volt az udvarra néző ablakot szünetbe zárni kellett , mert a tanárok ordibállása állandó volt , a gyerekek egy része mint a megvadult állatok ,na ezzel mit kezd egy nyugdíjas tanár .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.