Újabb név van az államfőaspiránsok listáján – tudta meg az Index. A telefonos lekérdezés során Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Navracsics Tibor, és Merkely Béla mellett Maróth Miklós professzor ismertségét és népszerűségét is vizsgálják.

Az Index információi szerint hétfőn délután – kormányközeli alapítványi megbízásából – egy 4-5 ezer kérdőíves, nagy mintás közvélemény-kutatást kezdtek el lekérdezni országszerte. A mérés egyik fő célja, hogy szondázza a lakosok véleményét a lehetséges köztársasági elnökjelöltekről és egyéb közéleti kérdésekről is.

A telefonos lekérdezés során

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Navracsics Tibor, és Merkely Béla mellett Maróth Miklós professzor ismertségét és népszerűségét is vizsgálják.

A lap megemlíti, hogy a 81 éves Magyar Corvin-lánccal kitüntetett Széchenyi-díjas orientalista nagy hatással volt Orbán Viktor keleti nyitás politikájára, viszont fia, Maróth Gáspár – aki a kormányfő tanácsadója volt sokáig – 2015-ben egy gyanús beszerzési ügybe keveredett, amelyben uniós pénzekből vásárolt kórházi eszközöket jelentősen túlárazva adhattak tovább egészségügyi intézményeknek.

Kormányátalakításra készül Orbán Viktor?

Orbán Viktor mindent felbolygat? Itt az újabb név az államfőaspiránsok listáján!

A nagymintás közvélemény-kutatásban több közéleti és gazdasági témát is érintenek. Az Index cikke szerint a kérdezőbiztosok arra is kíváncsiak voltak, hogy

a megkérdezettek mit szólnának ahhoz, ha Varga Mihály jelenlegi pénzügyminiszter lenne a Magyar Nemzeti Bank következő elnöke.

Az utóbbi időben a pénzügyminiszter és a jegybankelnök viszonya nem volt felhőtlen: nagyjából 2019 ősze óta többször is előfordult, hogy Matolcsy György korábban szokatlan módon, nagy nyilvánosság előtt kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját.

Forrás: Index, 24.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Nagy az a fidesz szemétláda, lehet még lejjeb is kutakodni!
Vannak még ott az alján gerinctelen csúszó-mászók.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Elképesztő ez a lista ! Tényleg itt tart ez a szerencsétlen ország ? Gerinc nélküli, ócska eszmékkel terhelt, bizonyítottan semmire sem alkalmas emberek, mind kizárólag csakis saját magának való karrierista. És ezek közül kellene választani ? És még a választást is egy címeres bunkó fogja elvégezni ?
Lepényleső
...ahogy minden diktatúra,- amíg saját eszközei nem fordulnak ellene,
- és azok között még sosem fordult elő a demokrácia szelleme?
mekkelek
@KisTehen: Lehetőség a pedo simogatásra ti aberráltak…
simmering73
Ez a kép akár Szent Ilonán is készülhetett volna Magyarország nindzsájáról.
Méhes
@simmering73: pedig úgy táncoltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.