A 91 címzettből három vállalta véleményét. Van, aki az áldozatok javára gyűjt, más visszavárja Novák Katalint és Varga Juditot.

„Mély szégyent hozott egyházunkra” – Balog Zoltánról kérdeztek lelkészeket, ezt válaszolták

Kép: Facebook

Nem döntött helyesen Püspök Úr. Gyülekezeti tagjainkkal együtt mélységesen fel vagyunk háborodva a döntésen, mély szégyent hozott egyházunkra

– írta a Debrecinernek Felhősi András Imre ártándi lelkipásztor, majd közölte, Csűrös András kezdeményezéséhez csatlakozva közadakozást fognak szervezni a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának és az igazgatóhelyettes K. Endre áldozatai javára.

A Debreciner 91 Hajdú-Bihar megyei református gyülekezettől kérdezte meg levélben, hogy szerintük helyesen jár-e el Balog Zoltán azzal, hogy nem mond le a lelkészi elnöki tisztségéről.

A 91 címzettből mindössze 6 válaszolt, közülük is összesen 3 lelkész vállalta a véleményét.

Válaszában visszafogottan fogalmazott Kállai Imre pszichiáter szakorvos, Debrecen Homokkert városrészének lelkipásztora. Ő azt írta, nem ismer minden részletet, nem akar ítélkezni, de az egyház megítélése szempontjából helyesnek tartotta volna, „ha a püspök úr és egyházunk egyéb vezetése másként rendezi ezen helyzetet”.

Balogh Barnabás, Hosszúpályi lelkipásztora viszont határozottan kiállt Novák Katalin és Varga Judit mellett. Ezt írta a lapnak: 

A két lemondó kiváló képességű politikust visszavárjuk! Eddig is nagyra tartottam őket, de lemondásukkal arról tettek tanúságot, hogy vállalják a felelősséget. Egy feltételezett vétkes ügye magával rántotta őket. Nagy kár! Ország-világ előtt példaértékű a gesztusuk! VISSZAVÁRJUK ŐKET!

Csűrös Andrásról, a gyömrői gyülekezet vezetőjéről a Gulyáságyú Média írta meg, hogy bejelentette: amíg Balog Zoltán marad az ottani egyházkerület püspöke, addig a gyermekbántalmazások elszenvedőinek adja az egyháztól kapott lelkipásztori fizetés-kiegészítését.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Egyértelmű...Balog olyan bűzt áraszt, hogy el kell zavarni. Elég volt belőle!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Egyértelmű...Balog olyan bűzt áraszt, hogy el kell zavarni. Elég volt belőle!
human
Példaértékű az lett volna, ha nem írják alá a kegyelmet. De aláírták, lebuktak, magyarázkodnak és egy bűnöző továbbra is szabadlábon van, ráadásul még a priuszát is törölték, azaz papíron ártatlan, mint a maszületet bárány.
Novák és Varga végleg méltatlanná váltak a tisztségükre.
Értem én a sértettségüket, hisz miért pont ők vannak meghurcolva és miért nem a sokkal nagyobb bűnözők. Hát kedves Kata és Judit. Tessék feljelentéseket tenni azokról az ügyekről amikről tudtok! Ha viszont hallgattok, akkor nem csak cinkosok, de bűnösök maradtok.
namihami
Vajon, ez a Balogh nevezetű hogyan érthette ezt a ""feltételezett vétkes"" kifejezést? Hiszen a Balog több, a pedofilok mentegetőjének felmentésével kapcsolható ""apróságban"" volt sáros! Vagy ahhoz, hogy az egyház zöme is elitélje, ahhoz már abúzálnia is kellett volna a gyerekeket?
Hosszúpályi lelkiélete, egyházi vezetője alapján, igencsak gazdagon cizellált lehet! A helyi hívek vajon mekkora áhítattal csüggnek ajkain?
Qqberci
"A két lemondó kiváló képességű politikust visszavárjuk!"

Majd lemennek Hosszúpályiba közmunkára...
Cherry
@Őrnagy: Proli ,,azért tehetik meg a fidesz tolvajok amit tesznek mert ilyen null agyúak mint te is nem fogják fel az elemi dolgokat gondolom van 2 alsó osztályod,,, most tedd helyre alkesz !!!
polgarb
@Cherry: Nyolc év alatt végezte el az elsőt!
Aki Én
@Őrnagy: megint éppen csak az áldozatokat felejted ki az eszelős okfejtésedből, te eszelős barom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok