Sokadik kérésre, de a gyülekezet kiadta a költségvetését, amiből jól látszik, hogy 133 millió nagyjából a semmire ment el.

133 milliót vert el a nyíregyházi református gyülekezet a semmire – Íme, ki nyert mégis az ügyönHadházy Ákos/Facebook

A nyíregyházi REFORMÁTUS GYÜLEKEZET133 MILLIÓT (!) VERT EL "SZERVEZETI MŰKÖDÉS HATÉKONYSÁGJAVÍTÁSÁRA" (!)

– kezdi a posztját Hadházy Ákos, majd úgy összegez, hogy mindez annyit jelent: gyakorlatilag a semmire ment el ez a pénz.

Ez az egyetlen EU-s projekt mindent megmagyaráz abból, hogy miért lehetett püspök Orbán bizalmi emberéből úgy, hogy az egyház szabályai szerint nem is lett volna megválasztható. Hát a pénzért

– teszi hozzá. A független politikusnak sokadik kérésre megküldték a projekt költségvetését és a 100 ezer forintnál nagyobb összegű szerződések adatait. A kész projektről készült tanulmányok is elérhetők, de Hadházy összeszedte a legkirívóbb elemeket:

1) 33 milliót adtak egy Equinox Consulting nevű tanácsadó cégnek. Az eredmény egy sor frázisokat puffogtató "szakmai anyag" (pl, Minőségbiztosítási szabályzat , utánpótlási terv (ez egyébként egy töküres sablon), protokoll gyűjtemény, jógyakorlatok, stb). Érdemes a képeket és a kommentekbe tett linkeket böngészni, de egyik kedvencem a töküres "utánpótlási terv" sablon, illetve a "jógyakorlatok tárháza", ahol pl ilyen fantasztikus ötleteteket kaphatnak a gyülekezet tagjai és alkalmazottai : “A nagyobb közösségeknél az ott szokásos találkozási alkalmak megfelelő alkalmazása elősegíti, hogy a közösség egymástól távolabb eső tagjai méltóképp láthassák egymást, ezáltal teremtődjön egy plusz esély az egymáshoz való kapcsolódásra”

2) Mintegy 60 milliót 250-440 ezres fizetésekre adták maguknak, különböző jogcímeken. Volt a projektnek szakmai vezetője, operatív vezetője, egyablakos ügyintézője (akármit is jelent), minőségbiztosítási adatrögzítője (akármit is jelentsen), múszaki ügyintézője, gazdasági ügyéntézője, jogi tanácsadója, rendszergazdája.

3) A maradék pénze elsősorban számítástechnikai eszközöket vettek, de jutott két millió irodai bútorokra, 1.5 millió (!) nyílvánosság biztosítására, 6 millió a projektmenedzsmentre (a fenti , összesen 60 milliós béreken felül), kerekasztal beszélgetésekre (nagy asztal lehetett, mert alkalmanként 250 ezret számoltak el rá) stb.

A független politikus azzal zárja a posztot:

Nos, az ilyen projektekkel vásárolta meg magának Balog exminiszter a püspöki hivatalt. Szörnyű belegondolni, hogy a kegyelmi botrány áldozatainak szenvedése kellett ahhoz, hogy egyáltalán felmerüljön valamilyen megtisztulás az lehetősége az egyházban. Még szörnyűbb belegondolni, abba, hogy ez nem biztos, hogy sikerül.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Billibácsi
Isten vajon mit fog szólni ehhez? Főügyész úrtól nem kell tartani!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
@Eladott Ország: Mocskos geci ez! Persze neki semmi sem drága,az emberélet sem!Pontosan ilyen birkák a szavazói!!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:54
Közpénzt vert el az egyház a semmire,tehát van köze hozzá.
Persze csak akkor ha tudod mi az a közpénz.igaz birka vagy te.eg kell felelned a pedofilokkal táncoló beosztásodnak.
namihami
@KisTehen: 13.05: Milyen nemzetiségű volt az, aki a haveroknak szétosztotta? És milyen, aki kapta?
Bizony ez is-az is magyar (vagy román, szerb, tót, stb). De a pénz már a hazai kasszából származott, tehát már a MIENK volt! (és nem a csuhásmajom zsebpénze, amit szirre-sz@rra osztogathat a nyaloncainak)
Aztán jött az ""Úr embere"" és gazdagította a haverokat! Hogy megérdemelten-e? Erre is ki kellene íratni egy 6 milliárdos Orbáni véleménytudatosítót!
namihami
@Eladott Ország: 15.40: Nem verte, csak élt a makarenkói pofonok adta erkölcsi nevelés lehetőségével, illetve átültette a szexuális életre nevelést a gyakorlatba! És, ugyebár, minél korábban, annál hosszabban...
És egy erdélyi testvérünk és vérünk csak jóember lehet! Már a szülőhelye is csak abba az irányba vezetheti!
Sakk Matt
@KisTehen: A közpénzről beszél, amit az egyház ellop!
CsipkeRózsa
@nemkati: Balog Orbán lelkésze volt.
Orbánnak van még fodrásza, van fogorvosa, van idegorvosa, gondolom, van koleszterin-orvosa is. Nem tudom, mi minden baja van még, de mindenre megvan az orvosa. Persze, soron kívül látogathatja őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.