Egyesek szerint már csak az a kérdés, hogy Balog Zoltán a zsinat elnökségéről, vagy a püspöki tisztségről is lemond?

"A fideszes talpnyaló miniszternek rég börtönben lenne a helye" – Hadházy sorra vette Balog Zoltán "bűneit"

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Sajtóhírek szerint könnyen lehet, hogy ma (kedden) lemondatják Balog Zoltán püspököt is. Egyes hírek szerint "csak" a zsinat elnökségéről, mások szerint a püspöki tisztségről is lemondhat. Akárhogy is: ez MAJDNEM akkora szégyen lenne a Magyar Református Egyházra nézve, mint az, hogy püspökké, majd a zsinat elnökévé választották a fideszes talpnyaló minisztert. Ez ugyanis -ahogyan a megválasztása is- azt mutatná, hogy az egykor nyakas kálvinisták szervilis díszegyházzá váltak, akiket a Várszínház ura ugráltat, csak mert most épp bűnbakokat akar kreálni és leszámolni mindenkivel, aki kellemetlenséget okozott neki. Ráadásul az a miniszterelnök pattogtatná őket, aki látványosan katolizált a közelmúltban, mert most éppen az az érdeke.

Egyébként Balognak – aki valamiért még Ausztráliába és a pápuák közé is elkísérte Novák elnök asszonyt, többször írtam erről – egy tisztességes országban rég börtönben lenne a helye, annyi disznóság történt az egykor a felügyelete alá tartozó minisztériumban. Tényleg csak említés szintjén: Öveges-program, Mengyi „Voldemort” Roland konkrétan a bűnözők számára kiírt pályázatai vagy Farkas Flórián viselt dolgai. Ezek nem voltak fontosak, ezektől még lehetett belőle püspök, de most, hogy kitört a botrány, kitörnék a nyakát egy gyors mozdulattal.

- írta közösségi oldalán Hadházy Ákos a Balog Zoltánról szóló hírek kapcsán, majd hozzátett egy személyes vallomást: sok dolog fáj abból, amit a Fidesz tett az országgal, de büszke reformátusként különösen fáj, amit ezzel az egyházzal tett.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Szégyen az egyházra, hogy ilyen aljas, hazug, bűnözők lehetnek a vezetőik...!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
C_3PO
Börtönben lenne a helye?! FeGyőr hamarabb lesz ott...
bence
@Yoda69: ! Sajnos a hurokba mások fejét tolja !
Ezodabasz
@NKF: tegnap, 08:29 70 évesen hogy lehetsz ennyire buta? Te semmiből nem tanulsz?...Ja majd a következő életedben.
Csak Norisz és senki más
@Béla333: Ha vallásos vagy, te dolgod! Ha református vagy az is a te dolgod! Számon kérni ezt így vallásos emberen, az az egyház dolga!
vacsi
@Béla333: Volt már ilyen a történelemben - és nem csak a reformátusoknál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.