„Mi nem vagyunk felelősek Balog Zoltánnak a politikai életben hozott döntéseiért, de azért felelősek vagyunk, hogy kik vezetik az egyházunkat” – írja a Debrecen-Kossuth Utcai Református Egyházközség Presbitériuma a szerdán közzétett nyilatkozatában.

Az elnök-lelkipásztor és a főgondnok által jegyzett dokumentum azzal kezdődik, hogy nagyon elkeserítők „az elmúlt hetek történései”. A debreceni református vezetők szerint Balog Zoltán püspök személyes döntésének politikai és társadalmi megítélése rávetült a református egyházra.

Mélységesen együttérzünk a bántalmazott gyermekekkel. Elítéljük a tetteseket, legyen az maga a bántalmazó, vagy az, aki a bántalmazó tettének leplezését segítette. Megbotránkoztunk azon, hogy a hitvallásos döntés órájában egyházunk vezetője nem a bántalmazott áldozat, hanem a tettes oldalára állt

– fogalmaztak meg éles kritikát.

Forrás: HVG

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Takarítsák el a püspöki székből, mire várnak még? Nem kell félteni, anyagilag jól megszedte már magát, Katyival bejárta a világot, nem igaz, hogy nincs a református egyházban egy nálánál alkalmasabb, priusz mentes tisztességes pap, aki a helyébe léphetne. Vagy miért jó ez a véget nem érő megosztottság, ami az egyházat is nap mind nap lejjebb minősíti ...
simmering73
@colibri: Van alkalmasabb egyházi személy. Csak sajnos Magyarországon az állam és az egyház teljesen összefonódott. Ebben a katolikusok viszik a prímet, de mint látható a reformátusok is beálltak a sorba.
Nessy
Vastag bőr van Balogh képén! Egy csepp tisztesség sincs ebben a krapekban, Egyháza és annak vezetőinek a szégyene!
colibri
@Nessy: Politikusnak sem volt tisztességesebb. Még Farkas Fróriánnak is falazott. Igaz, azzal is orbáncnak nyalt. Nem ajánlatos neki a napra menni, mert annyi vaj van a fején, hogy árnyékban is ráfolyik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.