Annak érdekében, hogy az egyre radikálisabb baloldalt meg lehessen fékezni Európában, széleskörű jobboldali összefogásra van szükség – jelentette ki Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti (EP-) képviselője Rómában pénteken.

Így rendszabályozná meg a baloldalt a KDNP képviselője
Fotó: KDNP

Hölvényi György, aki a Forza Italia meghívására, az olasz párt pénteken kezdődött kétnapos kongresszusán vesz részt, az MTI-nek telefon nyilatkozva azt mondta, a június végén esedékes európai parlamenti választások tétje, hogy a normalitás visszatérjen Európába, ami a jobboldal megerősödése és együttműködése nélkül nem lehetséges.

Az EP-képviselő, a KDNP külügyekért felelős alelnöke Antonio Tajani olasz miniszterelnök-helyettessel és külügyminiszterrel, a Forza Italia elnökjelöltjével folytatott megbeszélést pénteken. Hölvényi elmondta, Tajani gyakorlott európai politikusként keresi annak lehetőségét, hogy a jobbközép pártok a remélt megerősödés után miként tudnak együtt dolgozni Európában. Tajani, aki Silvio Berlusconi pártalapító halálát követően, a kongresszus szombati szavazásával betöltheti a Forza Italia elnöki tisztjét, hídszerepet kíván vállani a jobbközép pártok európai összefogásában – mondta. A KDNP érdekelt egy széleskörű jobboldali összefogásban – jelentette ki.

"Minden lehetőséget meg kell ragadni a meglévő kapcsolatok kiszélesítésére, ugyanis csak így van esély egy normális Európa megteremtésére" – fogalmazott.

Az európai parlamenti választásnak óriási tétje van, mert a valóság és a politikai kommunikáció eltávolodott egymástól – hívta fel a figyelmet. A normalitást vissza kell hozni Európába. Ez a jobboldal megerősödése nélkül nem lehetséges – húzta alá a politikus.

Noha az országok és gazdaságaik méretében, valamint a politikai hangsúlyokban is különbségek vannak, egyeztetésre van szükség, hogy a jobboldali összefogás léte jöhessen az európai választások utáni egy uniós parlamenti együttműködés érdekében. Az együttműködés sikere a valóságot hozza vissza Európába, nagyobb biztonságot, stabilitást és jobb megélhetést biztosítva – zárta gondolatait Hölvényi György.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nanya
fidess ! "Ott fogsz majd sírni,ahol senki se lát "
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
A normális, azaz egészséges európai, illetve civilizált emberi gondolkodás elveti mind a fasiszta ideológiát, mind a maffiaszerű államot. Ti, Hölvényi György mindkettőt megtestesítitek. Ebben a szégyenben nem osztozunk veletek.
CsipkeRózsa
"Annak érdekében, hogy az egyre radikálisabb baloldalt meg lehessen fékezni Európában, széleskörű jobboldali összefogásra van szükség – jelentette ki Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti (EP-) képviselője Rómában pénteken."

Előbb "fékezze meg az egyre radikálisabb" jobboldalt!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 10.33

Eszükben sincs. Számukra már nincs másutt hely, csak a szélsőjobboldalon. Ott is fintorognak tőlük.
Nanya
@KisTehen: mit ne mondjak : CSALÁS !
namihami
Ez a ""hitleri"" jobboldal lenne a jövő?
Tény, hogy a múltban már bizonyított! 25 millió és egy félig felégetett világ a tanú rá! És ez csak 5 év produktuma, a másik 2.000 már csupán hab a tortán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.