Balog Zoltán még két nappja is a maga igazát bizonygatta egyházkerülete tagjainak írt levelében.

Balog Zoltán még most is saját igazát hirdeti a kegyelmi botrányban: elhittem ártatlanságát, s ebben ma sem kételkedem

A hvg.hu szerkesztőségéhez eljutott írás egy hosszú panasszal kezdődik, Balog azon sajnálkozik, hogy milyen nehéz lehet a református híveknek – számol be a Hvg.hu. 

Persze – úgy véli – neki sem könnyű és a kegyelmi ügyet "hógolyóból lett lavina"-ként aposztrofálja.

Végzetesnek bizonyuló hibám az volt, hogy nem voltam elég körültekintő. Hiszen, ha valakit pedofil bűncselekménnyel hoznak összefüggésbe, akkor a széles nyilvánosság előtt menthetetlen az ügy, még ha nem is pedofilként ítélték el

- fogalmaz önmagát mentegetve Balog.

K. Endrével kapcsolatban továbbra is állítja:

Kegyelmet kértem egy embernek, akinek elhittem ártatlanságát, s ebben ma sem kételkedem.

Saját magáról szót ejt a levelében, úgy látja  az egyházon belül is támadják, méghozzá politikai célból. Végül leszögezi:

Az egyházat akarják olyan módon meggyengíteni, hogy elfogyjon a bátorságunk kiállni az evangéliumi igazságok mellett. Ebben az én személyem, az általam elkövetett hiba csak eszköz.

Forrás: Hvg.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Balogot a porondon kell tartani, mint elrettentő példát, kiegészítve DT-vel.
Sőt plakátra is lehetne tenni, országosan kiszegezni!
Ha a fidesz megteheti a mi pénzünkből, az ellenzék a guruló dollár milliárdokból is megteheti:
kirakja a fidesz élcsapatot, büszkeségeiket!
o))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez már csak vergődés ,püspi...a puhos beáldoz,gondolkodás nélkül...
Eladott Ország
Balog Zoltánt választotta püspökévé a Dunamelléki Református Egyházkerület. Még hogy az 1ház' nem türelmes és nem megbocsátó. Na, most már - ha kedve szottyan rá - operálhat is, vakbelet, sérvet, szívet, tüdőt, bármit ! Melyik protestáns oszályvezető, intézeti igazgató mond neki ellent. Ez kb. olyan ,mintha Ciccolinát apáca főnökké választották volna. "Akinek az isten a barátja. El nem kárhozik." Az egyház a politika prostituáltja. Ez a csirkefogó’ beszélte be a nagyondoktorminiszterelnökúrnak', hogy ő a magyar Megváltó, a magyar Jézus Krisztus. Más kérdés, hogy az említett egyén ezt azonnal el is hitte. Miniszterként egyébként egy kalap szart sem ért a munkája. Szóval Kossuth díjra és mindenféle közép- és nagy keresztre érdemes. Egy igazi nagy keresztre akár fel is lehetne applikálni a "pispek urat." Ezt az embert megválasztottak püspöknek?! Ó, bakker, hová süllyedtek a magyar reformátusok (is). A valláskárosultaknak pont jó lesz. Ez egy teljesen magától értetődő tünete a magyarországi egyházak Krisztus-árulásának, az orbáni állammal való kollaborációjuknak.
Eladott Ország
Álszent Lóf*szjóska ez is, akárcsak a Semmilyen Zsóti, meg az Erdőirtó Péter. „Egy brancs ezek, nem is tagadják.” Azért annyira megdöbbentő, hogy Magyarországon nem változott semmi. Annyi változott, hogy a hatalom rájött, hogy ezek jól tudnak nyalni. Ő lesz az első magyar nemzethy református pápa. Csak ha fölszáll a narancssárga füst. A Református Egyház világossá tette értékrendjét. A politikai és miniszterelnökkel ápolt kapcsolatot tartja a legértékesebbnek. Van az a pénz. Balog pispek’ úr volt az, aki pár újságírónak odaböffentette, hogy csak akkor válaszol nekik, ha megtérnek. Kiváló reklámarca lesz az egyháznak. Világvége, itt vannak a Jézus által ígért hamis próféták (Balog pispek és Németh Sanyi a hitgyülevész) Reméljük a Jóisten megbocsátja neki a bűneit. Minden fillér jó helyre ment! Ja, nem ide. A (f)egyház különvált az én államtól! Reformátusoknál nincsenek boldogok, csak lelki szegények. Dunamelléki Református Egyházkerület elvtársak, drága békepapok,
„egyszer majd kérünk maguktól valamit.”
- Józsi fiam!
- Tessék Plébános uram!
- Mi ez már megint, tegnap hívtuk ki a rendőröket arra a rosszul öltözött hajléktalanra ott. Borotválatlan, ápolatlan, loboncos haja tele tüskével, még a girhes bordái is kilátszanak! Józsikám, hajítsa ki de tüstént!
- Értem Plébános uram, csak a szobrot, vagy a keresztet is?
Eladott Ország
Ministránshoz megy gyónni Rozi, a falu örömlánya. A ministráns gyerek csak csuklik, olyanokat hall. Rohan a paphoz. Atyám, itt van a Rozi, én nem is tudom mit mondjak. Mit adjak neki? 5 ezret, én is annyit szoktam. Olcsó ez a Rozi, vagy már öreg, mint az országút. Hosszú út vezetett a "Ki Tud Többet A Szovjetunióról"? Negyedik helyétöl az oltárig fantasztikus köszönjük szépen! Belülről bomlasztotta a rendszert, fiatal volt, kellett neki a pénz. Most is. Volt már minden, betanított esztergályos, tanácsadó, püspök... akasztott ember még nem nem, de kitudja milyen ambíciói vannak. Semjén Zsolt meg lehetne pápa, aki a doktorijával meggyógyítja leprásokat. Ott talán kevésbé lesz kártékony. A vályogvető kurva isten b*ssza teherbe ezt a köcsögöt. Remélem kellően finoman és keresztyénien reagáltam a sikereihez. És akkor csodálkoznak a keresztények, hogy miért késik Krisztus második eljövetele... Így válik szét az állam és az egyház! Egyszer valaki állami vezető, miniszter, máskor meg püspök! Most már biztos, hogy nincs Isten. Balog Zoltán előmenetele rá a bizonyíték.
Pusztai
Balogot a porondon kell tartani, mint elrettentő példát, kiegészítve DT-vel.
Sőt plakátra is lehetne tenni, országosan kiszegezni!
Ha a fidesz megteheti a mi pénzünkből, az ellenzék a guruló dollár milliárdokból is megteheti:
kirakja a fidesz élcsapatot, büszkeségeiket!
o))
colibri
Balog már kézen fogva járhatna orbánccal Grazba, de pusztán csak azért, mert bezárták az Opnit. Egyébként mindkettőnek ott lenne a helye!
Aki Én
Meddig húzza még ez a pedofil simogató mosdató?
jáger laszló
Balog makacs akár az ökör!!
De nincs mit tenni!!
csak ennyi
barátilag
J,L
Eladott Ország
Balog Zoltán, ózdi lll/lll-as papnövendék a csicska. Az a fajta szervilitásból elkövetett bűncselekmény amit ez a pedosimogató vétett az ennek a csúszómászónak nem bűn, hanem erény. Ebben az ocsmány rendszerben a lojalitás és a zsarolhatóság a legfontosabb értékek. B*szódj meg Balog páter! Te a Református egyház legnagyobb szégyene vagy, és ha lenne egy kis gerinced, lemondtál volna a püspöki címről is, nemcsak a zsinat lelkészi elnökségéről, mert méltatlan, és alkalmatlan vagy a Református egyház vezetésére! Te sosem Istent szolgáltad, hanem a sátánt(orbánt), hűségesen, és lojálisan. Még van pofád azt mondani, hogy kónya endre ártatlan, holott bizonyított tény, hogy a Bicskei nevelőotthon igazgatóhelyettese tudott Vásárhelyi János igazgató szörnyű tetteiről (akit 2016-ban kitüntettél), és nemhogy nem jelentette a rendőrségnek, illetve a gyermekvédelmi hatóságoknak, hanem kényszerítette a szexuális bűncselekmények áldozatait, hogy vonják vissza a vallomásukat. Tehát Kónya Endre is ugyanolyan bűnös, hiszen fedezte, védte az igazgatót, aki évtizedekig zaklatthatta, abuzálhatta a gyerekeket. Balog, te egy mocsok szarláda vagy, és TAKARODJ minél hamarabb az egyház éléről, és a közéletből is. És egyszer sem kértél bocsánatot az áldozatoktól, mert lehet hogy Isten egyszer megbocsájt neked, de az áldozatok SOHA! Vásárhelyi János pedig nem 8-évet(!) érdemelt volna (én felháborítónak, és vérlázítónak tartom az itéletet), hanem minimum életfogytiglant, mert rengeteg gyereknek tette tönkre, nyomorította meg az életét(az egyikük sajnos öngyilkos lett) a pedofil igazgató akinek a börtönben kellene végleg megrohadnia. Kevesebb ideig ült, mint amennyi ideig gyerekeket erőszakolt. És a református vezetés is egy mocsok láda szar, akik ezt a tökéletlenül alkalmatlant egyáltalán befogadták, de még a legmagasabb polcukra is ültették. Én meg abban nem kételkedek, hogy Balog egy álszent, hatalommániás tróger, nem véletlen, hogy Orbán bizalmasa volt a pedofil botrányig.
Eladott Ország
A hit álcájával palástolva a világi javak iránti féktelen mohóságát – pedig ez hosszú évszázadokon át a katolikusak privilégiuma volt, de hát a jellemtelenség nem felekezet szerint oszlik szét az arra amúgy is hajlamos emberszabásúak között. Balog még mindig nem érti, hogy minél többet pörög ezen az ügyön annál mélyebbre ássa magát. Nem csak magát, az egyházat is. Ritka visszataszító egy alak. Ráadásul ostoba is. Ez egy ócska kis buzeráns nyálgép. Arra azért van esze, hogy közpénzből felhízlalja egy kicsit az eklézsiát, (gyülekezet) , azért nem rúgják ki a reformátusok, mert a főni köznyelven megüzente, hogy ez az ember a kulcs a kasszához és Orbán ánuszához.
csak úgy....
@Aki Én: míg föl nem dobja a valódi megbízót, akinek a püspökségét is köszönheti.
vitriol
Amíg balog zoltán püspök lehet a Református Egyház berkeiben, addig az egyház híveinek őszinte hite is megrendülhet, az általuk elképzelt tiszta erkölcsiség is megkérdőjeleződik! Egyszóval tud kárt okozni balog, és ha ő ezt nem akarja akceptálni, az is az ő gyenge jellemére utal!
CsipkeRózsa
Balog miért hitte, hogy ártatlan az illető, akinek kegyelmet akarnak adni? A bíróság elítélte, akkor miért lenne ártatlan? Sőt, még utána is kellett volna néznie az eseményeknek! Persze, nagyon jól tudta, miről szól a bíróság döntése.
Cherry
Undoritó egy féreg,a pénzért hatalomért minden becsületét elvesziti,,nem is csodálom hogy a kormány kedvence,,aljas szemét banda mind...
Eladott Ország
Balog Zoltán kiváló aknamunkát végez a bábellenzék helyett a NER sorvasztásának nemes ügyében. Már-már szabadságharosként is üdvözölhetnénk. Csak így tobább! Beszéljen, írogasson leveleket, amelyek kiszivárognak, ragaszkodjon szánalmasan a püspökségéhez/hatalmához, nyüzsögjön a nyilvánosságban, jelenlétével tartsa napirenden ezt a végtelenül nyomasztó témát, hadd porladjon ez a fostalicska, amit Viktor és hívei ránk toltak immár lassan másfél évtizede! Balog püspök a kereszténység szégyene. Minősíti azt a gerinctelen szolgai hajbókolást, ami a pénzt és hatalmat kunyeráló lélekkufárok legrosszabbika. „Nekem sem könnyű, hiszen valamilyen módon ott vagyok ennek a hisztériakeltésnek az eredőjénél..." Az egyházat akarják olyan módon meggyengíteni, hogy elfogyjon a bátorságunk kiállni az evangéliumi igazságok mellett. Ebben az én személyem, az általam elkövetett hiba csak eszköz." Zolika! Köszönjük szépen, hogy voltál olyan kedves és a saját szavaiddal megmutattad nekünk, mekkora utolsó tróger vagy. A politikából nemcsak neked, hanem az összes többi egyház, vallásfelekezet vezetőinek is távoznia kell! Az állam semleges kell legyen. Aki vallási vezetőst akar játszani, az tegye, de a köztársaságban közfunkciót ne akarjon betölteni!
Qqberci
Rúgja már tökön valaki ezt az ájtatoskodó szentfazekat...
Feller_Peti
Helló Helló Balfasz Buzgárkák!
Hát nem is dicsekedtetek vele!

Épp most indult fegyelmi eljárás a baloldali pedofil Somos András műsorvezető ellen.

Részletek:
24.hu/belfold/2024/02/20/somos-andras-marki-zay-peter-kaleta-gabor-pedofilia/
simmering73
Ideje volna eltakarodnod az egyház éléről.
leszholnapis
@Feller_Peti: hogy te mekkora sötét vagy! Értelmezd amit mondott!
simmering73
@Feller_Peti: Helló Buizgár Pedofílió Peti. Ki beszél itt Somosról? Ebben a cikkben Balog pléhbánosról van szó. Funkcionális analfabéta vagy te is, mint a többi fidkány?.
leszholnapis
tünj el csuhás...csak az undort keltitek az emberekben...legalább is bennem...
nejlontacskó
" ha valakit pedofil bűncselekménnyel hoznak összefüggésbe, akkor a széles nyilvánosság előtt menthetetlen az ügy, még ha nem is pedofilként ítélték el "
Bizony, A SZÉLES NYILVÁNOSSÁG ELŐTT MENTHETETLEN AZ ÜGY, de, ha titokban tudták volna tartani, minden a legnagyobb rendben!
A bdskrv anyádat, te albínó, pedopatkány!
atekko
hát ennek tényleg elment az esze! Itt nem jogilag kell nézni, hanem erkölcsileg. erkölcsileg is elítélendő a pedo segítése. jogilag meg novák "hibázott", mert nem írhatja felül a jogerős bírósági végzést és annak végrehajtását, csakis azon kívül felmerülő körülmények esetén. tehát sima kegyelem nincs, főleg ebben a kontextusban nem lehet. balognak elgurult a gyógyszere, vagy nem veszi be már hosszú ideje... jogilag nem lehet releváns amit balog mond, erkölcsileg pedig végképp nem. és ő ebbe burkolózik, hihetetlen
dr. prédikátor
balog fráter te mocsok gerinctelen pedósimogató féreg!!! Van a pofádon bőr kiállni és még mindíg véded a pedofilbarátod???Nagy rakásbűzlő szar vagy te nem püspök!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.