„Oroszország gyerekeket gyilkol”, „Állítsátok meg Putyint, állítsátok meg a háborút!”, „Oroszország megöli Ukrajnát!”, „Támogassátok Ukrajnát, fegyvereket most!” – követelik a demonstrálók Budapesten.

"Ruszkik, haza!" – megindultak a tüntetők a budapesti orosz nagykövetség felé

A Telex tudósítása szerint többnyire angolul kiabálnak, mert javarészt ukrán állampolgárok demonstrálnak, jelentette tudósítónk. Beszámolójuk szerint a tömeg közepén van egy magyar mag, ők néha azt skandálják, hogy „Putyin mocskos gyilkos”.

A menet a Kodály körönd után lefordult az Andrássy útról, a Benczúr utcán és a Felsőerdősor utcán át közelítenek az orosz nagykövetség Bajza utcai épülete felé. A tömegben javarészt ukrán szó hallatszik, még a „ruszkik, haza!” kórus is erős ukrán akcentussal szól.

Fél négy előtt David Pressman amerikai nagykövet is megjelent a téren, ahol aztán az emlékezők egy több száz méter hosszú ukrán zászlót tekertek le, és amögé rendeződve útnak indultak.

Forrás: telex.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Lassan újból aktuális lesz , a "ruszkik haza " mert a nemzethyek mocskaiból , folyik a ruszki propaganda , fizikailag már elmentek haza , de szellemileg még az illiberális jobboldalba mélyen be van idegződve , 30 év kevés volt hozzá , hogy embereknek kitisztuljon az agya , felfogják mit tettek itt a 40 év megszállásuk alatt , mekkora anyagi, erkölcsi károkat okoztak az országnak a magyar népnek , az orosz egy barbár nép , gondolkodásilag és életvitelileg is .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ezodabasz
@Pegero: tegnap, 23:44 Dehogy törne ki ettől! Ettől függetlenül is ki fog törni! Nem látod hogy mindenhol kisebb nagyobb háborúk vannak? Szövetségek jönnek létre és mindez csak a rohadt pénz és hatalom miatt!
Ezodabasz
@Őrnagy: ma, 01:21 Nem jelent világháborút te elmebeteg. Az hogy most nem megy oda a NATO hadsereg, de fegyvert lőszert titokban, vagy segítségképp küldenek az ugyanolyan indok lenne a világháborúra mint a beavatkozás...annak fényében, hogy ez csak különleges hadművelet az orosz oldalról.
NATO, ENSZ és az EU vízfej így egy nagy rakás szart sem ér! Emberek tömegei halnak meg két éve egy nagy országban akik békében szeretnének élni és a nyakkendősök üléseznek, tárgyalgatnak, szankcióznak vétóznak a jó melegben teli hassal...
Mi történt az emberekkel? Hová tűnt az emberi jóság, együttérzés, szolidaritás? Tényleg már csak a pénz az úr???
Pegero
@Ezodabasz: @ideoda biszbiriga: tregnap, 23:40
Nincs értelme a veled való vitának, ugyanis a meggyőzés nehéz dolog! Balfaß embert meggyőzni arról, hogy balfaß, NEM LEHET!
Sajnálom, de agyhalottra nem tudok szellemi ökölcsapást mérni!
Ezodabasz
@Pegero: ma, 18:17 Kezdelek érteni! Húú dejó:)) Ezekszerint te egy agyhalott balfasz vagy!
Szellemi ökölcsapás??? Tőled??? ...Ez valami pegero vicc? Képed nincs hozzá véletlenül?
Pegero
@Ezodabasz: @ideoda biszbiriga: B@szottul nem érted ugye? Gondoltam!
Ezodabasz
@Pegero: ma, 22:11 Nyugodj meg, attól megnyugszol...Hát van amit értek, van amit nem!
Azt pl nem értem, hogy lehet valaki ennyire agyhalott balfasz mint Te? ...Ne értsd félre, nem akarlak már meggyőzni semmiről, mert NEM LEHET.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.