„Oroszország gyerekeket gyilkol”, „Állítsátok meg Putyint, állítsátok meg a háborút!”, „Oroszország megöli Ukrajnát!”, „Támogassátok Ukrajnát, fegyvereket most!” – követelik a demonstrálók Budapesten.

"Ruszkik, haza!" – megindultak a tüntetők a budapesti orosz nagykövetség felé

A Telex tudósítása szerint többnyire angolul kiabálnak, mert javarészt ukrán állampolgárok demonstrálnak, jelentette tudósítónk. Beszámolójuk szerint a tömeg közepén van egy magyar mag, ők néha azt skandálják, hogy „Putyin mocskos gyilkos”.

A menet a Kodály körönd után lefordult az Andrássy útról, a Benczúr utcán és a Felsőerdősor utcán át közelítenek az orosz nagykövetség Bajza utcai épülete felé. A tömegben javarészt ukrán szó hallatszik, még a „ruszkik, haza!” kórus is erős ukrán akcentussal szól.

Fél négy előtt David Pressman amerikai nagykövet is megjelent a téren, ahol aztán az emlékezők egy több száz méter hosszú ukrán zászlót tekertek le, és amögé rendeződve útnak indultak.

Forrás: telex.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Lassan újból aktuális lesz , a "ruszkik haza " mert a nemzethyek mocskaiból , folyik a ruszki propaganda , fizikailag már elmentek haza , de szellemileg még az illiberális jobboldalba mélyen be van idegződve , 30 év kevés volt hozzá , hogy embereknek kitisztuljon az agya , felfogják mit tettek itt a 40 év megszállásuk alatt , mekkora anyagi, erkölcsi károkat okoztak az országnak a magyar népnek , az orosz egy barbár nép , gondolkodásilag és életvitelileg is .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pegero
Barmok!
A ruszkik Magyarországról való kivonulása 1990. március 12-e és 1991. június 16-a között lezajlott !
Menjetek Ukrajnába és ott ugassatok, hogy ruszkik haza!
Csizmás Kond
...most erre mit lehet mondani...minél inkább hazamennek annál inkább közelébb kerülnek kievhez...mert ugye ott alakult ki az orosz...
Pegero
Kamu Geri, Baranyi Krisztina a magyar nép szégyenfoltjai!
Géza
Az ukránok itt tüntetnek, de a harc elől elszöktek. Autentikus!
Péter2
Lassan újból aktuális lesz , a "ruszkik haza " mert a nemzethyek mocskaiból , folyik a ruszki propaganda , fizikailag már elmentek haza , de szellemileg még az illiberális jobboldalba mélyen be van idegződve , 30 év kevés volt hozzá , hogy embereknek kitisztuljon az agya , felfogják mit tettek itt a 40 év megszállásuk alatt , mekkora anyagi, erkölcsi károkat okoztak az országnak a magyar népnek , az orosz egy barbár nép , gondolkodásilag és életvitelileg is .
Pegero
Ezekről tüntikézőkről Radnóti Miklós Erőltetett menet c. költeménye jut eszembe!
Nessy
@Pegero: Ebből kéretik Radnótit kihagyni!
csak úgy....
@Pegero: ugyan már,neked nincs is eszed!
percsi
Orbán Viktor 1989. június 16-i beszéde 4:45 p
www.youtube.com/watch?v=4YybjROUMu0

részlet
www.facebook.com/watch/?v=1201114163604837
Akkor még ki mert állni a nép elé!
Sakk Matt
@percsi: Már akkor is egy g3ci volt!
Őrnagy
Nem értem az ukránokat. Ha úgyse akarták betartani minek kötötték meg a Minszki 1 és 2 megállapodást? Ha meg elmenekülnek milliószámra Ukrajnából, mert nem akarnak fegyverek nélkül háborúzni, akkor miért rángatták olyan hevesen az orosz medve bajszát addig, amíg megunnta? Mire számítottak, ha katonailag nem voltak (és a mai napignincsenek) felkészülve, hogy egyenrangú katonai fél legyenek egy Atomnagyhatalommal. Miért akarják ebbe az értelmetlen háborúba mindenáron belerángatni Magyarországot? Magyarország méretileg és katonai erejét tekintve olyan kicsi 1920, a a nyugat gonosz békediktátuma óta (de ez már 1526-ban is bebizonyosodott), hogy csak veszíthet egy háborúban nyerni nem nyewrhet semmit.
Pegero
@percsi: Ti rokonok vagytok?
ep.cdn.indexvas.hu/1/0/2869/28691/286913/28691315_772f04c91416cc09d6b4251f82032ba2_wm.jpg
Feller_Peti
Otthon vannak. És meg is védik az ottani lakosságot a népirtó neo náci Zelenskyvel szemben.
Őrnagy
@KisTehen: Mindenki! Én már le is mondtam. Róluk!
levarosbukta
@Géza: Bolond vagy te komám! Ez a nagyhatalmak játéka, ki a rossebnek van kedve érte megmurdelni? Én azokat sajnálom akik ottragadtak, nem tudtak elmenekülni.
Őrnagy
@levarosbukta: 2019-ben azzal a reménnyel választotta meg Ukrajna (az akkor már CIA ügynökként kiképzés alatt álló orosz anyanyelvű zsidót) Zelenszkijt elnöknek, hogy békét teremt Ukrajna és Oroszörszág között! Zelenszkij ezzel kampányolt, de jól átbaszta a palánkon a választókat, mert esze ágában se volt.
A háborúnak akkor lesz vége, amikor ezt az USA elrendeli. Az orszoktól nagyjából értelmetlen arra várni, hogy kivonul azokról a területekről, amelyeket többségében orosz lakosság lakja, vagy amelyek katonai, védelmi stratégiai szempontból fontosak Oroszország számára. Lehet ilyet várni, de tanulva Gorbacsov és Jelcin hibáiból, ilyen bajba mégegyszer nem fogja sodorni saját magát Oroszország. Erre utal az is, hogy Oroszország megkezdte Odessza város bombázását, védelmének felörlését is. Odesszát Katalin cárnő alapította, Oroszországnak Odessza egy stratégiailag fontos hely, meg fogják szállni, és orosz lakossággal fogják benépesíteni.
Ehhez természetesen nekem semmi közöm, de aki másra számít, az csak egy buta álmodozó.

Az ukrajnában élő népeket természetesen lehet sajnálni, de a saját butaságuk és a nyugati életmódról való reménytelen álmodozásuk vezetett ide. Az élet bebizonyította, hogy az USA-nak és az Európai nyugatnak az ukrajnában élő népek egyáltalán nem fontosak, hajlandók mind egy szálig beáldozni.
Ezodabasz
@Pegero: ma, 18:46 Hogy jön ez ide te félnótás? Két éve emberek ezrei halnak meg.(civilek akik csak létezni szerettek volna és nem háborúzni!). Nem az orosz nép a barbár, hanem a nagyfőnök a vezér!
Putyin háborús bűnös (ja és Benjámín Netanjáhú is!!).
Az EU vízfej két éve tanácskozik, ülésezik, szankciókkal próbálkozik...miközben ugyanolyan emberek élet-halál közt lavíroznak mint te! Minek ehhez NATO tagság? Minden ország elismerte az orosz agressziót!
Meg kell védeni a megtámadott országot mindenáron! Ha a NATO-nak van elég fegyvere és katonája
akkor miért nem lép már két éve? Ugyanolyan szarakodás van mint a covid idején. Tárgyalgatunk vacakolunk oszt mire csinálnánk valamit már késő, mert megoldódott valahogy magától...Hmmm
Pegero
@Ezodabasz: Na az baszna be igazán, ha a NATO beavatkozna! Egyből kitörne a III. világháború!
Normális vagy???
jáger laszló
A bohóckodásnak máris vége
Talán igaz se volt!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Őrnagy
@Ezodabasz Gyagyás: "Meg kell védeni a megtámadott országot mindenáron! Ha a NATO-nak van elég fegyvere és katonája
akkor miért nem lép már két éve? "

Mert az világháborút jelent te elmebeteg!

2003-ban azért támadta meg az USA Irakot, mert állítólag tömegpusztító fegyvereket halmozott fel a Husszein, de pontosan tudta az egész világ, hogy nincs egyetlen tömegpusztító fegyver se Irakban. Azért biztos ami biztos az USA megölt fél millió Irakit, lebombázott kórházakat, iskolákat, esküvői meneteket, elpusztított egész városokat, de a világ nem avatkozott be, mert az világháborút jelentett volna! Az USA elnök hábotús bűnös volt, de nem történt vele semmi a mai napig!
dr. prédikátor
A kínai nagykövetség előtt miért nem óbégattok az akkugyárak és akku szemét miatt???!!
balos
@Ezodabasz: Az ajjajtollah najon a maga értékrendje szerint akkor gyerek simogató?Ha valamihez nem értesz akkor kuss!Itthon a család barát kormányod 4%os inflációval eteti a birkéákat a mi falunkban még mindig 2x annyiba kerül az élelmiszerek 50%a!Igaz itt nincs magyar ellenes multi!Oda eljutni ahol olcsóbban lehetne vásárolni idő és pénz!A megvezető nemzethy geciket pedig simán küldeném a sivatagba víz és élelem nélkül,hogy érezzék a törődést,önnel együtt!
Őrnagy
@dr. prédikátor: Miért a kínai nagykövetség előtt kellene óbégatni te szerencsétlen az akkugyárak és akku szemét miatt?

Az elektromos átállást és az akkugyárak építését Brüsszelben találták ki, tehát akinek nem tetszik, annak Brüsszelben kell óbégatnia és hisztiznie:

Frans Timmermans, az európai zöldmegállapodásért felelős uniós biztos:

ZÖLDGAZDASÁG
Szükség van a tömeges európai akkumulátorgyártásra az egyik legzöldebb uniós politikus szerint

Az autóipar nem kevesebb embert, hanem új tudást igényel

– mondta a holland politikus. Hozzátette azt is, hogy az igazi kihívást az alkalmazottak átképzése jelenti, mert „nem hengerekben, hanem akkumulátorokban és IT-rendszerekben jártas munkaerőre van szükség”.

Megjegyezte, hogy Európában csak az akkumulátorgyártás területén 800 ezer munkavállalóra van szükség. Arra a felvetésre, hogy a 20-30 éve az autóiparban dolgozó embereknek van-e jövőjük a szektorban, leszögezte, hogy minden foglalkoztatottra szükség lesz a jövőben is. „Már ma is munkaerőhiány jelentkezik, és nem tartom elfogadhatónak, hogy ezt a problémát kizárólag a bevándorlás révén oldjuk meg” – fogalmazott Timmermans, hozzátéve, hogy először is az európai munkavállalókat kell átképezni, akár az 50-55 éven felettieket is, mert ma már – szemben az egykori szénbányák bezárásának időszakával – megvan a lehetőség arra, hogy az embereket az iparágban tartsák.
balos
@Őrnagy: Barom!Amit itt a gecitartód kitalál,azt magácska ugyan úgy beszopja,mint a putyinból jövő nedveket
balos
@Maccska: Hát maga tudja,hogy mennyiért szopja le most éppen a putyint,és mennyibe került 2 éve!
Őrnagy
@balos Gyagyás: Ugyan Gyagyás!

Én a hidrogén technológia minél gyorsabb fejlesztését támogatnám, az elektromos autózást Brüsszel találta ki Gyagyás nem én! Ha volna elég tőkém a kutatás-fejlesztés támogatására a hidrogén hajtásba fektetnék, de sajnos nincs!

A magyar kormány szopta be Brüsszel (Frans Timmermans, az európai zöldmegállapodásért felelős uniós biztos) tervét nem én!

A DK feledata az lenne Gyagyás, hogy utat mutasson, tőkét biztosítson a hidrogén hajtás fejlesztésének a felgyorsításához, és megnyerje a feladat végrehajtásához a legjobb szakembereket.

De a Putyintól korábban beszopott nedvek hatására az elmebajos DK-sok csak a bajkeverésig tudnak eljutni a hozzád hasonló elmebajosok támogatásával!
levarosbukta
@Ezodabasz: Miért nem lép? Valahova el kell sütni azt a rengeteg muníciót amit gyártanak. Aztán meg majd azt is nézd meg kik fogják újjáépíteni jó pénzért Ukrajnát.
Ezodabasz
@levarosbukta: Igen így egy kicsit más a kép. Nem számít az ember, csak ez a rohadt pénz.
Ezodabasz
@Pegero: tegnap, 23:44 Dehogy törne ki ettől! Ettől függetlenül is ki fog törni! Nem látod hogy mindenhol kisebb nagyobb háborúk vannak? Szövetségek jönnek létre és mindez csak a rohadt pénz és hatalom miatt!
Ezodabasz
@Őrnagy: ma, 01:21 Nem jelent világháborút te elmebeteg. Az hogy most nem megy oda a NATO hadsereg, de fegyvert lőszert titokban, vagy segítségképp küldenek az ugyanolyan indok lenne a világháborúra mint a beavatkozás...annak fényében, hogy ez csak különleges hadművelet az orosz oldalról.
NATO, ENSZ és az EU vízfej így egy nagy rakás szart sem ér! Emberek tömegei halnak meg két éve egy nagy országban akik békében szeretnének élni és a nyakkendősök üléseznek, tárgyalgatnak, szankcióznak vétóznak a jó melegben teli hassal...
Mi történt az emberekkel? Hová tűnt az emberi jóság, együttérzés, szolidaritás? Tényleg már csak a pénz az úr???
Pegero
@Ezodabasz: @ideoda biszbiriga: tregnap, 23:40
Nincs értelme a veled való vitának, ugyanis a meggyőzés nehéz dolog! Balfaß embert meggyőzni arról, hogy balfaß, NEM LEHET!
Sajnálom, de agyhalottra nem tudok szellemi ökölcsapást mérni!
Ezodabasz
@Pegero: ma, 18:17 Kezdelek érteni! Húú dejó:)) Ezekszerint te egy agyhalott balfasz vagy!
Szellemi ökölcsapás??? Tőled??? ...Ez valami pegero vicc? Képed nincs hozzá véletlenül?
Pegero
@Ezodabasz: @ideoda biszbiriga: B@szottul nem érted ugye? Gondoltam!
Ezodabasz
@Pegero: ma, 22:11 Nyugodj meg, attól megnyugszol...Hát van amit értek, van amit nem!
Azt pl nem értem, hogy lehet valaki ennyire agyhalott balfasz mint Te? ...Ne értsd félre, nem akarlak már meggyőzni semmiről, mert NEM LEHET.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.