Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben – például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén – a lehető legszélesebb transzparencia híve.

Ilyen államfő szeretne lenni Sulyok Tamás – A parlament megválasztotta az új köztársasági elnököt

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Megválasztása után elmondott beszédében az új államfő, aki az Alkotmánybíróság elnöke, azt ígérte, a köztársasági elnöki székből is az alkotmányos alapjogok és értékek méltányos kiegyenlítésén fog munkálkodni.

Azt mondta, az állam, a nemzet létének alapfeltétele a kölcsönös bizalom az egyének és társadalmi csoportok között egyaránt. Az előítéletektől mentes kölcsönös bizalom a nemzet egységének alapja

– tette hozzá.

Sulyok Tamás közölte azt is, számára alapvető fontosságú alkotmányos alapértékek a nemzeti alkotmányos identitás és a népszuverenitáson alapuló államiság.

A nehézségekkel küzdők, az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerültek vagy magukról gondoskodni nem képesek, a szenvedők, az idős, a beteg, a magányos emberek mindig számíthatnak figyelmemre és támogatásomra

– hangsúlyozta.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
és ezt képes volt röhögés nélkül elmondani? Azt fogsz csinálni vén trottyos amit a gazdád mond, efelől senkinek sincs kétsége.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
és ezt képes volt röhögés nélkül elmondani? Azt fogsz csinálni vén trottyos amit a gazdád mond, efelől senkinek sincs kétsége.
Pegero
A lehető legjobb választás volt Sulyok Tamás. A "konstruktív" ellenzék most is kitett magáért és kivonult az ülésteremből! Jellemző!
Philip Marlowe
Nem tudom ki hogy van vele, de az előző szebb volt...:)
Pegero
@levarosbukta: @szarosbukta: Te kit jelölnél köztársasági elnöknek? Na most járjon a pofád!
mackoka46
Rothadt narancs elnök, hatalmas zsoldért.
levarosbukta
@Pegero: Győzike? Kisgrófó? Nagyferó? A fidesz céljainak ugyanúgy megfelelnek nem?
Pegero
@levarosbukta: @szarosbukta: Kiszel Tünde már nem is lenne jó?
Nanya
Felszállt a fehér füst ! Hogy én milyen boldog lettem !
Mindenképpen akárhogy is csűrjük,csavarjuk a dolgokat,nekem az jön be ,hogy rövidesen egy ingyenélővel többet kell majd eltartanunk.
Kapanyél
Alapjába véve semmi kifogásom nincs ellene, persze csak akkor, ha a tudását nem meríti ki az ész nélküli minden aláírással. Egyébként a választási rendszer államfő tekintetében úgy szar, ahogy van! A megválasztandó államfőt nem kétharmadnak kellene megválasztania, hanem 4/4-nek!, hisz az egész ország "főnökét" választják meg! Amíg nem így van, szart sem ér az egész, bohóckodás mindkét oldalról!
Sakk Matt
Szép Hitler-bajusza van...már pofára is egy sunyi g3ci!
Sakk Matt
@Philip Marlowe: De a szemöldökük hasonló ;)
Péter2
"Azt mondta, az állam, a nemzet létének alapfeltétele a kölcsönös bizalom az egyének és társadalmi csoportok között egyaránt. Az előítéletektől mentes kölcsönös bizalom a nemzet egységének alapja "--- Na ez már nem is működik , mert tisztességes, becsületes ember ezt a pedofidesz által vizionált , agyonmantrázott nemzethynek titulált , tolvaj , aljas , hazug gittegyletet maximálisan elutasítja !
jáger laszló
Hát akkor lássuk azt a nagy transzparenciát ízibe!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Clavigo
@Pegero: Azért neked rendesen " be van akadva " ez kiszel tünci,,,,,,Mahmoud. (vakuljon meg a tevéd..).. Eridj rája...DDDXDXDXX... ,,de ne hányj mellé...DDDDDXXDXX...
levarosbukta
@Pegero: Tökéletesen megfelelne ő is. A színvonalat csak emelné :)
Ezodabasz
@Pegero: ma, 19:14 Megszavazták kétharmaddal...Nem volt nehéz! Mit tud csinálni a "konstruktív" ellenzék te majom?
Cherry
Milyen parlament??? Melegek, pedofilok,himringyók egyesülete a fidesz,,, Ők választanak aláiró bábút
Pegero
@Ezodabasz: @ideoda biszbiriga: 21:38
Azt tették amit kell. Nagyon helyesen kivonultak a pics@ba! Senki nem hiányolta őket!
Nessy
134 gombnyomogató droid "választott", (mind az egy jelöltet) az országnak közt. elnököt! Szép volt a "palota foglaló" beszéd, kár, hogy sem ő, sem a kinevezője nem gondolják komolyan e szép szavakat, igéreteket!
Ezodabasz
@Pegero: Háát nyilván! Tökmindegy, hogy ott vannak vagy sem...Egypártrendszer van nemde?
Csak a fideSS-maffia.
KisTehen
az ellenzék egy jelöltet se tudott kiállítani

HAHAHAHA
Hazaszeretet
Dollárbaloldali hazaáruló Elvtársak!

Engedjék meg a MAGYAR földön,
a MAGYAR többségű,
és a MAGYAR nemzetérdekű jobboldali kormánynak azt,
amire a MAGYAR nemzet megválasztotta: Irányítsák országunk.

Önök a kisebbség, vagy segítsék nemzetünket,
vagy csomagoljanak. 20 éve javítjuk amit önök elrontottak!

Szabad népünk nem kér az önök gyarmatosító,
idegenérdekű elveiből.
namihami
Kopejkán vett kormánypárti cselédek!
Komolyan hihető lenne, hogy ez(!!) az ember, aki egész eddigi karrierjét ennek a társaságnak köszönheti, akár a legcsekélyebb mértékben is több vagy különb lesz, mint az őt kinevező pedósimogató Kmalac? Tényleg azt hihetnénk, hogy nem csupán a következő ""Lélegző Golyóstoll"" fedőnevű ügynököt ""tisztelhetjük"" benne? Persze, ne feledjük, hogy az indiánok a szellemileg fogyatékost tisztelték, mert Manitu emberének hitték! Hát, ne menjünk ettől túl messze most se!
A két beégett háziszárnyasnak azért kellett mennie, hogy a Haspókot kihúzzák a sz@rból! Akkor majd ez fogja belenyomni? A havi 5 milla és egyéb fejpénzek mellett? Ma is ezek lennének a ""legfőbb közjogi méltóságok"" némelyike, ha nem buktak volna bele! Tehát bátran lehet őket (a Nagy Klasszikus szóhasználatával élve) BUKOTT KÖZTÁRSASÁGI illetve BUKOTT MINISZTERnek nevezni! Persze, a lenyúlható összegeik komoly szívfájdalmat képesek kompenzálni! Pláne, ha azt élete végéig hozza a postás!
FitesZoltan
Lehetnél te is kormánypárti nemzeti érdekű ember (nálatok ez "cseléd"), és a postás neked is hozná életvégig a "kompenzációt" ha tennél a hazádért és nem ellene dolgoznál hanem építenéd azt.
Yoda69
Lehet hogy Sulyok egy boduletes hazugsaggal inditja KE karrierjet. Azt allitja ugyanis, hogy anno a nepbirosag halalra itelte az apjat, amiert egy kommunista valopereben az alperesnek adott igazat. A halalbuntes elol pedig eveken at bujkaltak, es akkor szuletett a kis sulyok is. Nos ez konnyen ellenorizheto a nyilvantartasi adatokbol, remelem valaki megteszi, mert eleg gyanus az eset, hogy kitalacio.
RonaGyuri
Nem kedveltem a nemzet madarát,

de idézni, mert van aktualitása, így nem árt

„Az Alkotmánybíróságnak folytatnia kell azt a munkáját, hogy értelmezéseiben megfogalmazza az Alkotmány és a benne foglalt jogok elvi alapjait, és ítéleteivel koherens rendszert alkot, amely a ma még gyakran napi politikai érdekből módosított Alkotmány fölött, mint láthatatlan alkotmány, az alkotmányosság biztos mércéjéül szolgál; és ezért várhatóan a meghozandó új alkotmánnyal, vagy jövőbeli alkotmányokkal sem kerül ellentétbe” – ez volt a quasi mottója annak az on-line csevejnek
www.juris.u-szeged.hu/site/upload/2020/10/kerekasztal_beszelgetes_450x330.png
amit 2020. október 16-án 10:00 órai kezdettel szerveztetett „Látható problémák, láthatatlan alkotmány? Az Alkotmánybíróság jogfejlesztő tevékenységének változása 1990-2020 között” online kerekasztal-az SZTE ÁJTK Közjogi Intézete és az Alkotmánybíróság által.
Pusztai
Ab elnökként ezer ügyben ártott Magyarországnak ez a rohadék, iylen piszkos előéletet eddig egyetlen KElnök nem rendelkezett!!
Azt meg tízezerrel fogadom: balfasz ellenzék szépen belesimul a helyzetbe.
balos
@FitesZoltan: A szerencsétlen fasz azért beszopta,mert államfő akar lenni,pedig Közröhej álnokot választott a 133 geci!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Nos egy kép is sokat mond

de kettő, főleg párba és összefüggésbe állítva

Mottó:
„suum cuique”
vagy
„De gustibus non disputandum est.”!

A 444.hu vette észre

assets.4cdn.hu/kraken/80vLDy35Op7FchPos-lg.jpeg
Az új államfő megválasztására meghívták Sztanyiszlavov Jevgenyij Arnoldovics orosz nagykövetet is

illetve

kep.index.hu/1/0/5470/54700/547002/54700221_32819482a134b0342d9e2a308893048d_wm.jpg
A múlt hétfői ülésen a fideszes és KDNP-s képviselők nem vettek részt, azonban David Pressman vezetésével megjelent néhány NATO-tagország nagykövete is.
Pusztai
@RonaGyuri: 1 komment onnan:
"Az orosz nagykövet is tiszteletét tette az államfőválasztáson
Mindegykivagyok O1G 9 hours ago

A vadhajtásosok meg Pressman miatt hánytak epet és arról értekeztek, hogy ilyet még annak idején a szovjetek sem mertek megtenni, erre ott az orosz nagykövet is. :-D
45 Válasz Megtekintés a beszélgetésben"
Pusztai
A legnagyobb bűne a fidesznek és ennek a rohadéknak a CEU elüldözése!!
Ebben minden benne!
Soros pénzén élt a geczi évekig, a fidesz Sorosnak köszönhette létét, hogy bekerült a Parlamentbe, 2015-ig örömmel fogadták a Parlamentben is majd a geczi hatalmi érdekből hátba szúrta, és azóta sorosozik ésa génhibás lábasfejű fideszfaszparaszt hívei meg azóta pálfordultak vele, ugyanúgy nincs semmi erkölcsi tartásuk mint a geczinek.
C_3PO
@levarosbukta: 67 éves ember még nem vén!
Pusztai
Te rohadék geczi! MO tele alajdék félresikerült embernek csúfolt oxigénzabáló fideszféreggel,, játsszák a felsőbbrendűt, a jótevőt, a félistent, eközben szétlopják az országot, ahol megjelennek gyűlöletet szítanak, a szar feltör a lábuk alól ahová lépnek.
Lassan csak csónakkal, gázálarcban lehet közlekedni az országban.
Őrnagy
@RonaGyuri Gyagyás: Magyarország nem áll háborúban Oroszországgal, sőt az Európai Unióhoz és az USA-hoz hasonlóan nagyon fontos gazdasági partnere Magyarországnak.

Az már ismert, haogy aZ USA-Oroszország proxihábarúja óta az USA megkétszerezte az uránbeszerzését Oroszországból, és Európa is jelentősen növelte Oroszországgal a kereskedelmi forgalmát, de az is kiderült, hogy az USA úgy "diverzifikálta" az olajimportját Oroszországtól, hogy növelte az olajbeszerzését, csak Indiai közvetítéssel:

"Az orosz kőolajból finomított indiai kőolaj-termékek legnagyobb vásárlója az Egyesült Államok volt 2022 decembere és 2023 vége között.
A CREA számításai szerint az Oroszország ellen szankciókat bevezetett nyugati országok 2023-ban összesen 9,1 milliárd dollár értékű olyan kőolajterméket szereztek be Indiától, amely orosz származású nyers kőolajból készült. Ez 44 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi összeget – mutat rá az elemzés."

"Az elemzés alapján az orosz kőolaj egy részét Indiában finomították, és abból 1,3 milliárd dollár értékben az Egyesült Államokba is szállítottak."

Tehát lehet köpködni, meg fröcsögni is Oroszországra, de továbbra se áll hivatalosan se az USA, se az EU, se Magyarország háborúban Oroszországgal, mindenütt működik az Orosz nagykövetség és a fokozódó álszent gazdasági kapcsolatok fokozódó kereskedelmi árúforgalommal!
Őrnagy
@C_3PO: Ez általában igaz, de vannak akik már 30 évesen rosszabbak, mint egy 85 éves vénember, aki már tényleg vénnek számíthat.
Yoda69
@Pusztai: Az ellenzek nep altali koztarsasagi elnok valasztast kovetelt tegnap a Kossuth a teren. Nem hiszem hogy ez mara valtozott volna. Az viszont elszomorito, hogy az embereket ennyire hidegen hagyja ez a tema, hog csak par ezren voltak jelen a tuntetesen.
Pusztai
@Yoda69: szerinted mikor ég a ház, akkor a rádiót kell kapcsolgatni az időjárás hírekért: mikor lesz eső?
Őrnagy
@Yoda69: A választók pontosan tudják, hogy amíg nem elnöki rendszer van Magyarországon, addig teljességgel mindegy, hogy a beszűkült báb feladatokat ki látja el mint köztársasági elnök, így lényegtelen is, hogy ki választja.

Ha viszont például a francia elnöki rendszerre és választási szisztémára állnánk át, akkor a szakemberek kiszámolták, hogy több mint 75 %-ban a választók a fideszjelöltjeit juttatták volna a parlamentben így borítékolható, hogy egy nagyon erős hatalommal bíró fideszes jelölt lenne a magyar köztársasági elnök. Nem lenne az sokkal jobb a mai népszerűtlen ellenzéki libkány csürhének.
Pusztai
@Pusztai: előre megmondták, ez rossz ötlet, nem lesznek sokan, mert ezzel csak terelnek maguk az ellenzékiek, mellékes téma.
Nem kéne néha a ritkán előforduló ellenzéki meglátásra odafigyelni???
100-ból 1x van ilyen.
A többi elemzés, meglátás is csak szarmasszírozás.
Régóta nem látják szinte soha mi a lényeges, mi a mellékes.
Őrnagy
@Pusztai: Régóta mondjuk, hogy a pozitív változás kulcsa az ellenzék teljes leváltása, mert a kormánybuktatásra és a kormányzásra is alkalmatlanok, de nincs aki szervezzen egy alkalmas ellenzéket, akik első lépésben megtakarítanák a teljes ellenzéket az ellenzéki feladatra alkalmatlanoktól, második lépésben kiépítenék a bizalmat a választók irányába, harmadik lépésben meg alkalmasak lehetnének egy kormányváltásra. Akik azt hiszik, hogy ezt a három lépcsőfokot meg lehet takarítani, azokkal lehetetlen kormányt váltani!
Őrnagy
@Pusztai: Hisztériakeltés, gyűlölködés helyett egy nyugodt, tudatos erőre lenne szükség, amely elvégzi azt a szisztematikus munkát, ami az ország javára tud válni, és így egy kiépített bizalommal akár eredményes is lehet.
Őrnagy
@Maccska: Viszont sikerült Gyurcsánnyal az élén kipréselni magukból egy olyan gyűlölködést, amely a józan magyar emberekből csak undort tudott kiváltani az ellenzéki összefosással szemben!
KisTehen
@Maccska: és ők akarnak kormányt váltani :)
Őrnagy
@KisTehen: Amíg a magyar választókra (egy csekély bizalom hiányában) egy ellenzéki csürhe nem számíthat, addig küldhet (guríthat) a Szaros Gyuri bácsi akármennyi dollárt, nem fog sikerülni a kormányváltás!
Őrnagy
Egy választói bizalomra (és nem külföldi érdekek kiszolgálására) épülő ellenzék felépítésével még a fidesz is nyerne (meg az ország is), mert a fidesz megújulásra kényszerülne, amire a jelenlegi helyzetben nincs kényszerítve.
Nyírfa
Remélem, az ellenzék kivonult erről az előadásról.
Őrnagy
@Nyírfa: Magyarországnak jót tenne, ha a teljes ellenzék kivonulna nem csak a parlamentből, hanem Magyarországról is és oda távoznának, ahonnak a dollárokat gurítják nekik az elvárt szolgáltatásokkal felcímkézve!
Őrnagy
@Nyírfa: Magyarországnak jót tenne, ha a teljes ellenzék kivonulna nem csak a parlamentből, hanem Magyarországról is és oda távoznának, ahonnak a dollárokat gurítják nekik az elvárt ellenszolgáltatásokkal felcímkézve!
Yoda69
@Őrnagy: Ketsegtelen hogy a ME-nek nagyobb hatalma van, es az esetleges KE-i vetot is felulirhatja egy tobbsegi parlamenti szavazassal. Azonban en megsem dobnam el a nep altal valasztott KE lehetoseget. Marcsak azert sem mert egy demokraciaban ez igy lenne stilszeru, masreszrol pedig egy onallo es racionalisan gondolkodo KE megis valamennyire ellensulya lehetne a kormanynak.
Az hogy a KE szerepet mara egy golyostoll szintre sullyesztette a kormany, az nagy reszben a fideSS es O1G bűne.
KisTehen
@Nyírfa: kivonultak, de arra már nem voltak képesek, hogy legalább 1 közös jelöltet kiállítsanak
KisTehen
@Csak Norisz és senki más: vajon orbán mondta nekik, hogy menjenek ki kávézni?
Nyírfa
@Yoda69: 07.56

Lásd: @Pusztai: 08.07

Én sem mentem, pedig tervbe volt véve. De tényleg elég volt. Akkor hívjanak legközelebb a pártok, ha valóban kormányváltást akarnak, és ezért nem csak szövegelnek a Parlamentben. Az legalább olyan kényelmes, mint itthonról mondani a magamét, eredménye egyiknek sincsen, velem ellentétben azonban őket a semmiért busásan megfizetik.
Pálinkás Pál
@Yoda69: az embereket nem a téma, hanem az ellenzék ,töketlen, szart sem érő, tüntetésnek csúfolt majálisai nem érdeklik...minek menjen ki., ?...hogy hallgassák az elcsépelt lózungokat, azoktól, akik a dzsembori után visszaülnek orbán bábszinházába-..?...akinek 50-nél magasabb az IQ-ja ,az tudja, orbánt békésen itthonról megbuktatni nem lehet...akkor minek strapálja magát.?..
Nyírfa
Ami pedig az orosz nagykövet meghívását illeti, ez felér egy "csatlakozzunk Oroszországhoz"-logóval. Magyarország világszégyen-miniszterelnöke idejekorán útba igazított minket: ne arra figyeljünk, amit mond, hanem arra, amit tesz. Erre figyelve kérem, hogy szakadjon rá végre az ég, és nyíljon meg alatta a föld, mert megérett rá. Ja: és viheti magával a tettestársait.
Őrnagy
@Yoda69: 09.20

"Az hogy a KE szerepet mara egy golyostoll szintre sullyesztette a kormany, az nagy reszben a fideSS es O1G bűne."

Súlyos tévedés, vagy hazugság! A magyar nép kész volt egy erős Köztársasági elnököt választani 1989-ben, de az SZDSZ kicselezte az országot a 4 igenes népszavazással:

1989. november 26-án első ízben tartottak Magyarországon országos népszavazást. A szavazólapon - magyarázatokkal kiegészítve - négy kérdés szerepelt:

A négy kérdésbőr 3 teljesen természetes választ igénylő kérdés volt, a negyedik pedig egy hatalmas átverés!

Teljesen természetes volt, hogy a magyar nép 3 kérdésre igannel válaszol, a negyedikkel meg átverték egy apróbetűs magyarázattal, amely a "patkány" Göncz Árpád parlamenti megválasztásához vezetett az SZDSZ akaratának megfelelően, a nép háta mögött megkötött MDF-SZDSZ alkunak megfelelően.

A parlamentnek kellett volna kimondania, hogy ne a parlament, hanem a nép válasszon köztársasági elnököt! A választók erre számítottak) A fidesz ebbe nem igazán szólhatott akkor bele az 1990-ben 5 %-os parlamenti támogatottságával!

A választók az első parlament felállásakor döbbentek rá, hogy csúnyán átbaszták őket az MDF-SZDSZ paktummal, amire azt mondta Antall József miniszterelnök, hogy:

"Tetszettek volna forradalmat csinálni"

Erre jött rá a hithű kommunista elvtárs a Sólyom elvtárs (Honecker elvtárs Jénai egyetemének a tanára, a Baranya megyei MSZMP első titkára lányának a férje) megválasztása az AB első elnökének, aki a kijelölt feladatának megfelelően gondosan elmeszelte a valódi rendszerváltáshoz (hatalomátmentés helyett) vezető törvényeket, és nem akadályozta meg a Nemzeti Vagyon szétlopását, csak a tolvajok számonmkérését, a vagyongyarapodási vizsgálatot kötelezően előíró törvény elsőkénti eltörlésével (alkotmányellenesnek minősítésével).
Őrnagy
@Nyírfa Gyagyás: "Ami pedig az orosz nagykövet meghívását illeti, ez felér egy "csatlakozzunk Oroszországhoz"-logóval."

Ez egy totális marhaság tőled Gyagyás!

Oroszországgal Magyarország nincs se haragban, se háborúban. Az orosz nagykövetet az Oroszországot érintő döntés miatt hívhatták meg miheztartás végett, hogy nagy többséggel megszavazta a magyar parlament Svédország NATO csatlakozását! Ez egy apró tasli volt Oroszországnak Gyagyás, de nem alattomosan, hanem nyíltan követte el a magyar parlament!

Magyarországnak továbbra is fontos az Oroszországgal folytatott békés kereskedelem, nem lett volna illendő titokban hátbaszúrni a kereskedelmi partnerünket!

Amúgy Európa egésze és az USA is csak növelte az Ukrán-Orosz háború kitörése óta a keresakedelmi forgalmát Oroszországgal. Az USA több mint kétszeresére növelte az urán vásárlását, és Orosz olajat is vásárolt Indián keresztül "vértelenre finomítva" 1.3 milliárd $ értékben!
Nanya
@Clavigo: kiszel+ a lánya jöhet !
A teve a @pegero: pedofideszesé !
Nanya
@Hazaszeretet: a bajotok az,hogy nem a magyar adófizetők pénzéből gazdálkodott a baloldal? A fidesz forint milliárdokat költött a világraszóló hazudozásra,a választók megtévesztésére,a magyarok pénzéből. Dőzsölnek ,uszítanak ellenünk a mi pénzünkből,
Nézz utána mit igért a gazdád a '22 es választások előtt,de főleg annak,hogy melyik ígéretét tartotta meg.
Mocsok ,hazug ,tolvajok,akik veszik a bátorságot ,hogy csak aza magyar aki seggnyaló fidesses,mint te !
Ezodabasz
@Őrnagy: ma, 07:31 Te elolvasod amit irkálsz? Idézem: "Magyarország nem áll háborúban Oroszországgal, sőt az Európai Unióhoz és az USA-hoz hasonlóan nagyon fontos gazdasági partnere Magyarországnak."
Akkor súgd meg nekem, hogy kivel áll háborúban Magyarország??? Miért van háborús vészhelyzet, rendeleti kormányzás? Az Orbán-kormány 2024. május 24-ig meghosszabbította a háborús veszélyhelyzetet Magyarországon...
A többi ostobaságodra inkább nem reagálok most, mert túl sok van!
Emlékeztetnélek, hogy ez itt egy szerinted sorosbérköcsög oldal! Mit keresel itt? Bérköcsög vagy?
Ezodabasz
@KisTehen: tegnap, 23:21 Szerinted "mi lett volna ha" az ellenzék jelöltet állít??? Megszavazza a 2/3-os 135 bátor fideSS-rezsim??? Ennyire hülye nem lehetsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.