Devizapiac – Gyengült a forint reggel.

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggelre kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Mi történt? Padlót fogott a forint szerda reggel – Mutatjuk a részleteket!

Az euró reggel fél nyolckor 391,30 forintra erősödött a kedd kora esti 390,90 forintról. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén.

A svájci frank árfolyama 409,72 forintról 410,59 forintra, a dolláré pedig 360,21 forintról 361,41 forintra emelkedett.

Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,0851 dollárról 1,0826 dollárra gyengült.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Semmi különös, csak ezt a kamat vágást mar nem díjazzák a befektetők. Átmennek USD vonalra, ami sokkal stabilabb es több hozamot is termel. Ha igy folytatja dilettáns kurmányunk akkor megint rekord értékű inflációt fogunk merni rövidesen.
Eladott Ország
Örülhet a dollárbaloldal, többet ér a külföldről érkező befolyásolásra kapott pénz értéke forintban. Bár csak 3.1% -os lenne a valódi infláció, vagy 3.9 % ha, ha. Lesz ez még így se. Valamit igazán bejelenthetne Pressman péntekig, az nagyot dobna az árfolyamon. Jegybanki alelnök: "Magyarország pénzügyi válság küszöbén állt" — én nem emlékszem ilyenre, mindenhonnan a sikerpropaganda ömlött. Mi ez az őszinteségi roham? Amikor az éves kamatfizetési kötelezettség nagyobb, mint a költségvetési hiánycél, nem tudom milyen javuló tendenciára utalnak. Sebaj, majd a türk tanács koldusszegény országai kihúznak minket a szarból. Na meg amúgy is ráfogjuk Sorosra, borosra , sörösre és whiskeysre, meg a régi klasszikus Brüsszelre. Az ország 40 éve áll válságban, hitelből él, nulla teljesítménnyel.
Pálinkás Pál
hozzáértők előre megmondták, 100 bázispontnál gyengül a forint, direkt csinálják? a kérdés költői..
Eladott Ország
A maffiaállam az elmúlt 12 évben tudatosan gyengítette a forintot. Ezen nyerészkedett az MNB, és a nyereséget átpumpálta az alapítványaiba, amely így "elvesztette a közpénz jellegét". A gyenge forint mellé tudatosan túl alacsonyan tartották a kamatot, amely tovább gyengítette a gazdaságot. Amikor átvették a stafétát a „mocskos libsi” baloldaltól, 268 forint volt egy euró, és most 400 forint körül van, de ez nem az elmúlt 1 hét eredménye, hanem 12 év kemény, tudatos forintgyengítő politikája van benne. Mert Magyarország működik, a magyar reformok működnek!
kereső
Mindezt a gazdaság élénkités, és az infláció elleni küzdelem jegyében- mert ugye igy olcsóbb lesz a "hitel", nagyobbat kaszálhat az export- az import meg drágább, azaz még inkább visszaesik a fogyasztás, és a belföldi megtakaritások értékvesztése is nől. Örülnek ennek a magyar családok!
Eladott Ország
Inotai András:... Olyan emberek vannak döntési pozícióban, akiknek fogalmuk nincs, hogyan néz ki a világ.
twitter.com/janos_hary/status/1762722007328661653/photo/1
Megoldhatatlan feladat, egyszerre csökkenteni az inflációt és pörgetni a gazdaságot, szopás lesz ebbű’ more! Szóval kiváncsian várom, hogy a gazdaságot pörgetitek fel vagy az inflációt? A tudásotokat ismerve fix x-re veszem, bedöntitek a gazdaságot és felpörgetitek az inflációt!
Eladott Ország
@TASzSz: tegnap , 10:18 ☻ A Brüsszel, a covid és az infláció elleni sikeres harc nagyon kimerítette, sőt majdnem leamortizálta, az aranyszívű és ékesszólású kedves vezetőnket, de az utóbbi napokban erőt gyűjtött, vagy ahogy ő szokta mondani: feltöltötte az akkumulátorait, Grazban és ismét kijelölte a főcsapás irányát, amelyen mindannyian előre megyünk, nem hátra, és "csapataink harcban állnak". A hívők kapnak országszerte kék plakátokat, egy csokor ígéretet, papi áldást, Fásy Zsülike duettet énekel nekik Tóth Gabival, és vígan élnek tovább a düledező viskóikban míg meg nem halnak. A nyugat éhen halt, már nincs is és kész. Most lehet alkudni, mert ugyanannyi euróért több forintot kapunk és mi forintért vásárolunk...Tassz Richardó, fideszricse.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/427956500_946723047026748_7298791506455608120_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=c42490&_nc_ohc=mxaP-w3KSlEAX9eXsRx&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBeDzhIeObaTdKsZhKrCR715SBcPxbBk_SVisM1gjPkdQ&oe=65E5D96B

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.