Czomba Sándor közölte, hogy sofőrhiány enyhítése érdekében közel 2 milliárd forintos célzott program indul, több mint ezren szerezhetnek ingyen gépjárművezetői jogosítványt.

A munkaerőpiaci aktivitás növelése, valamint a szállítmányozási és személyszállítási területen tapasztalható sofőrhiány enyhítése érdekében gépjárművezető képzési program indul 2024. március 1-jén. Az 1,7 milliárd forintnyi hazai forrásból megvalósuló programban több mint ezren szerezhetnek jogosítványt, ami érdemben hozzájárulhat a foglalkoztatás bővüléséhez, a közúti áru és személyszállítás versenyképességének javulásához – jelentette be csütörtöki közleményében Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Több mint ezren szerezhetnek ingyen jogosítványt! Itt vannak a részletek!

Fotó: Pixabay

Hozzátette: az elmúlt években sikeresen megvalósított, állami finanszírozású gépjárművezetői képzések után 2024 március 1-én új programot indít az OFA Nonprofit Kft., melynek keretében C, C+E és D típusú jogosítványt, valamint gki igazolványt szerezhetnek a résztvevők. A pályázaton való részvétel feltétele – a magyar állampolgárság mellett – a legalább 2 éve meglévő "B" kategóriás jogosítvány, az egészségi alkalmasság, illetve a képzéstípustól függően II. vagy III. kategóriás pályaalkalmassági határozat megléte.

A képzésre regisztrált álláskeresők, munkaerőpiaci szempontból inaktívak, és munkahellyel rendelkezők is jelentkezhetnek. A program az elhelyezkedést is segíti, hiszen a partner munkáltatókkal együttműködési megállapodások megkötésére kerül sor, amelynek keretében legalább 12 hónapon keresztül garantálják a programban sikeresen résztvevők elhelyezkedését.

Ezen túlmenően az OFA szakemberei mentorálással segítik a résztvevőket mind a képzés, mind pedig az elhelyezkedés időszakában. A résztvevőktől maximum 30 százalékos önrész befizetése az elvárt, amit a sikeres képzést követő 12 hónapnyi, a megszerzett jogosítványnak megfelelő gépjárművezetői munkakörben történő munkavégzés után maradéktalanul visszatérít a lebonyolító, így a résztvevők lényegében ingyen juthatnak egy piacképes képzettséghez.

A programmal kapcsolatos részletes információk mind a képzés iránt érdeklődők, mind pedig a bekapcsolódni kívánó cégek részére már elérhetők az OFA Nonprofit Kft. honlapján – írta az államtitkár.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@FitesZoltan: Vajon miért nincsenek sofőrök, okoska?! Nem tüneti kezelés kell, hanem sürgős beavatkozás!
Mellesleg a BKK igen régóta képez át ingyen B kategóriával D-re...

karrier.bkv.hu/allasajanlat/autobuszvezeto-tanulo-c-20180502

A NER feltalálta a langyos vizet, de biztosan profitál belőle valamelyik haverjuk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
FitesZoltan
Nahát-nahát! Milyen érdekes?? Kormányunk, a nemzeti jobboldal, igyekszik segíteni ismét ezreken. Ilyen és még sok hasonló tevékenységgel,
miközben a komcsi baloldal látványosan igyekszik lezülleszteni az országot.

Ilyen híreknél hol vannak az utcára vonuló, öblösen Orbánt böfögő baloldali idióták?
Sakk Matt
@FitesZoltan: Vajon miért nincsenek sofőrök, okoska?! Nem tüneti kezelés kell, hanem sürgős beavatkozás!
Mellesleg a BKK igen régóta képez át ingyen B kategóriával D-re...

karrier.bkv.hu/allasajanlat/autobuszvezeto-tanulo-c-20180502

A NER feltalálta a langyos vizet, de biztosan profitál belőle valamelyik haverjuk!
FitesZoltan
@Sakk Matt: Na vajon miért nincsenek sofőrök mellébeszélő baloldali, okoska?
Nem ti mondtátok, hogy milyen rossz ez az Orbán posványa??
"El kell hagyni az országot"...

Abortuszpártiság, családok szétesését.

Magadra ismersz, balfék?
Ti baloldal, romba döntenétek az országot,
aztán ráfognátok azt is másra.

Túlképzett filozofáló , álszent, mellébeszélő baloldali csürhe.
Péter2
Talán nem kellett volna a pedofidesznek elüldözni az országból a dolgozó réteg azon egy részét, akik olyan jogosítvánnyal rendelkeznek , amik alkalmasak árufuvarozásra , személyszállításra stb ! Azt meg senki ne gondolja , hogy ingyen van -( buta ember az aki elhiszi , hogy az állam ingyen is ad valamit !)- biztos lesznek megkötések , a vezetésgyakorlat fizetős lesz, ami nem olcsó , nem beszélve amiért nem kell fizetni, az költségvetési hiányt fog okoz valahol , és a hiányt ki kell " termelni " , azt meg csak valamilyen újabb adóforma, áremelés útján fog történni ezt úgy hívják kommun !
Sakk Matt
@FitesZoltan: Senki sem mondta, hogy el kell hagyni az országot! Ezt magad döntheted el.
Az pedig nem abortusz-pártiság, ha a nőnek joga van eldöntenie, akar-e gyermeket!

Mennyi a családi pótlék összege? És mióta?!
FitesZoltan
Tipikus nyelvészkedés. Óriási mellébeszélés. Szavakkal játszás, filozofálás.

Bizony TÉNY, hogy a baloldal mindenféle módon ösztönzi a lakosságot, hogy menjenek külföldre az emberek. GYAKORLATILAG TI MONDJÁTOK A LAKOSSÁGNAK.

BIZONY TÉNY, HOGY TI AKARJÁTOK, HOGY MINÉL TÖBB NŐ ÖLJE MEG A GYERMEKÉT, ÉS NE SZÜLJE MEG AZT.

Nem kell ez az álszent duma, hogy "a nőnek joga van a döntésre"...

Arra is joga van, hogy meghallgassa a gyereke szívének hangját és úgy döntsön...

Az emberek többsége szerencsére nem hülye. Fidesz nem tökéletes de JÓVAL TÖBBET TETT az országért mint ti bal liberális hazaáruló kommunisták valaha is tettetek. Gyurcsány báránybőre bújt bandita farkasai.
Pálinkás Pál
" 30 százalékos önrész befizetése az elvárt, amit a sikeres képzést követő 12 hónapnyi, a megszerzett jogosítványnak megfelelő gépjárművezetői munkakörben történő munkavégzés után maradéktalanul visszatérít a lebonyolító "...nos, aki bedől ennek a baromságnak, meg is érdemli...gondolhatod egy évig milyen " remek " fuvarokat fogsz kapni...és gondolom kisbetűsen ott van, ha otthagyod, pengetheted ki az egészet...
G.Freeman
@FitesZoltan: Ugyanazt hallom manapság is tőletek, mint ami annakidején a hivatalos kádári propaganda volt. Megéltem, van viszonyítási alapom. Vagy nagyon ostobának kell lennetek, vagy nagyon gerinctelennek, hogy van merszetek másokat lekommunistázni. Valószínűleg mindkettő.
simmering73
Az utóbbi napokban megszaporodtak ezek az új fidkány trollok. Ez már az új idők szele?
Károly77
@G.Freeman: Sajnos nekem is volt szerencsém az egypártrendszerű Gyurcsány elvtárshoz hasonló vörös disznók rendszerében élni. Ma hozzájuk képest rend, jólét és végtelen szabadság tapasztalható. Nem kérem én azt a világot és a Nyugati liberalizált természetellenes társadalompusztító rákfenét sem. A gond ott van, hogy vannak személyek akik nem tapasztalták az elvtársak, nézeteit. Aztán itt pampognak, hogy orbáni diktatúra. Nem kívánnák ők vörös Ferit ha valóban tudnák, hogy hogyan rohassza az országot és a haza erőforrását. Hogy, mit hagynak az ilyenek maguk után.
csak úgy....
0rbanisztán az alamizsnák hazája, ahol a fiataloknak már jogsira sem fussa,nem ám lakásra,családalapításra!
gyogyósok vagy ti @Károly77: és @FitesZoltan: csak nem forogtok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.